Moody’s päivittää Tata Power -luokituksen Ba2:sta Ba1:een

tata power

Luokitusyhtiö Moody’s Investors Service on nostanut Tata Power Companyn perheluokituksen Ba2:sta Ba1:een ja säilyttänyt näkymät vakaana.

”Luokituksen nostaminen tasolle Ba1 perustuu Tata Powerin vankoihin taloudellisiin mittareihin, joiden ennustetaan pysyvän aiemman Ba2-luokituksen nostamisen kynnysarvon yläpuolella”, sanoi Moodyn analyytikko Yong Kang.

Yrityksen itsenäistä luottokelpoisuutta tukevat vakaasta sääntelykehyksestä hyötyvien jakeluliiketoimintojen ennakoitavissa oleva kassavirta ja sen uusiutuvan energian tuotantokapasiteetin kiinteähintaiset pitkäaikaiset sähkönostosopimukset (PPA), Moody’s sanoi.

Moody’sin perusennusteen mukaan Tata Powerin operatiivisen kassavirran käyttöpääoma ennen velkaa pysyy vakaana 9–11 prosentissa seuraavien kahden tai kolmen vuoden aikana, se sanoi.

Vaikka ennustetut luottotiedot ovat alhaisemmat kuin vuonna 2023 kirjatut todelliset tiedot, Moody’s odottaa Tata Powerin pystyvän ylläpitämään näitä luottotietoja ja tukemaan siten päivitystä.

Tata Powerin Odishan jakeluyhtiöiden haltuunotto ja sitä seurannut toiminnan parantaminen sähköhäviöiden pienenemisen tukemana ovat vahvistaneet sen liiketoimintaprofiilia. Yhtiön säännellyt jakeluliiketoiminnat todennäköisesti jatkavat ydintulojen tuottamista ja tukevat sen taloudellisia mittareita ainakin seuraavien 1-2 vuoden ajan, se sanoi.

Moody’s odottaa, että Tata Power saa tarvittaessa tukea suurimmalta osakkeenomistajaltaan Tata Sonsilta, mikä on osoituksena Tata Sonsin kyvystä tarjota tukea ja sen kokemuksella
oikea-aikaista tukea sijoituskohteilleen.

Tata Sonsin omistusosuus Tata Powerista on noussut 45 prosenttiin 35 prosentista Tata Powerin osakkeiden etuoikeudella Tata Sonsille vuonna 2020. Moody’sin odotukset vanhempien tuesta heijastelevat myös Tata Powerin roolia Tata-konsernin yhtiöiden hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä.

Luokitustoimet kuitenkin vaikuttavat yhtiön merkittäviin investointisuunnitelmiin uusiutuvan energian liiketoiminnan laajentamiseksi; jatkuva epävarmuus sen Mundra ultramega -voimalaitoksen (UMPP) ympärillä; ja ts:n kivihiilen kaivosomaisuuden epävakaa kassavirta Indonesiassa.

Moody’s olettaa hiilen hintojen asteittaisen laskun kohti kauden 2021-22 tasoa seuraavien 1-2 vuoden aikana ja Mundra UMPP:n rajoitetun käytön.

Yrityksen altistumista Mundra UMPP:lle lieventää Indonesian kivihiilen kaivostoiminnan tuotot, kun hiilen hinnat ovat korkeat. Tehtaan alempi käyttöaste maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella (fiscal 2022) pienensi myös tehtaan tappioita. Tehtaan käytettävyys oli 29 % vuonna 2022, mikä
oli alle 80 prosenttia vuonna 2021.

Mundra UMPP perustuu täysin tuontihiileen, eikä aiheutuneita kustannuksia voida täysin siirtää sen olemassa olevien sähkönhankintasopimusten mukaisesti.

Samankaltaiset artikkelit