Mumbai näkee terveen toimistovuokrauksen, kasvua 26 %

office

Mumbain toimistomarkkinoiden vuokrausaktiviteetti oli hyvä 3,5 miljoonan neliöjalan (MSF) bruttovuokravolyymilla (GLV) kolmannella vuosineljänneksellä, 26,9 % kasvua edelliseen neljännekseen verrattuna.

Tämä on vuosineljänneksen korkein GLV kahdeksan parhaan kaupungin välillä, ja kokonaisvuokraus on 15,1 miljoonaa neliöjalkaa.
Mumbaita seuraa Delhi-NCR (3,4 MSF), kun taas Hyderabad (2,4 MSF) ja Bengaluru (2,2 MSF) ovat kaukainen kolmas ja neljäs.

Chennai (1,8 MSF) seuraa seuraavaa päästä viiden parhaan osallistujan joukkoon vuosineljänneksellä, Cushmanin ja Wakefieldin julkaisemat tiedot sanoivat.

Vaikka kolmannella vuosineljänneksellä kirjattu GLV on 13 prosenttia pienempi kuin toisen neljänneksen volyymi, se on linjassa vuoden ensimmäisen neljänneksen volyymin kanssa, mikä osoittaa alan jatkuvaa kehitystä.

Raportissa korostetaan, että vuokrasopimusten kokonaisvolyymi YTD on puolestaan ​​48,2 MSF. Tarkasteltaessa keskimääräistä neljännesvuosittaista vuokrausta, leasingvolyymi voi nousta lähelle 64 MSF:ää koko vuodelle 2023.

Myös Mumbain toimiston nettokäyttö vuosineljänneksellä näyttää lupaavalta, ja toimistotilojen kysyntä on vahvaa kaupungissa.

Vuoden 2002 kolmannella vuosineljänneksellä nettoabsorptio on 1,14 MSF, mikä on yli 120 % QoQ kasvua ja 11,3 % kasvua vuotta aiemmasta. Mumbaissa on ollut jatkuvaa uusien tilojen kysyntää merkittävillä markkinoilla, kuten BKC ja Lower Parel, ja korkeampi aikakausien uusimisaktiivisuus esikaupunkimarkkinoilla, kuten Powai ja Malad Goregaon.

Mitä tulee sektoreihin, jotka osallistuvat aktiivisesti Mumbain toimistovuokraamiseen, raportissa todettiin, että Q3FY23:lla IT-BPM-segmentillä, captive-segmentillä, suunnittelu- ja valmistussektoreilla, televiestinnällä ja BFSI-sektoreilla on sektorikohtaisesti korkeimmat osuudet vuokrausmääristä. Kaupungissa konepaja- ja valmistussektorin toimistovuokraustoiminta kasvoi 48 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Delhi-NCR kirjasi toiseksi korkeimman GLV:n 3,4 MSF tällä vuosineljänneksellä Mumbain jälkeen, vaikka se todisti 4 %:n laskun QoQ-pohjalta.

Mitä tulee toimialakohtaiseen osuuteen leasingvolyymista, IT-BPM- ja BFSI-sektoreiden leasing kasvoi Delhi-NCR:ssä 56 % ja 31 % vuotta aiemmasta. Samaan aikaan idässä Kolkatassa oli voimakasta leasingtoimintaa.

Vaikka Kolkatan Q3FY23 GLV on 0,4 MSF ottaen huomioon markkinoiden pieni koko, kasvun näkökulmasta se on 87,8 % QoQ ja lähes 40 % vuosikasvu. Nettoabsorptio on myös hyvä, ja kasvu on 29 % Q3-22 verrattuna.

Anshul Jain, APAC vuokralaisten edustuksen johtaja ja MD, Intia ja Kaakkois-Aasia, sanoi: ”Toistosegmentissä tapahtuu suuria muutoksia muuttuvien käyttäjien tarpeiden suhteen.

Intia on tällä hetkellä valokeilassa ensisijaisena kohteena liiketoiminnan laajentamiselle, ja huippumarkkinoiden on tarkoitus todistaa enemmän innovaatioita ja vetovoimaa kiinteistöalalla.

”Voimme odottaa tervettä jatkuvaa kysyntää A-luokan, vaatimusten mukaisille ja kestäville toimistoomaisuuksille näillä markkinoilla.”

Samankaltaiset artikkelit