RMBS auttaa elvyttämään asuntolainapoolit: Ind-Ra

cash

RMBS Development Co:n perustaminen auttaa elvyttämään asuntolainat arvopaperistamisomaisuusluokkana, India Ratings and Research sanoi tiistaina julkaistussa raportissa. National Housing Bank perusti äskettäin yhteistyössä Intian keskuspankin kanssa yksikön edistämään asuntolainavakuudellisten arvopaperimarkkinoiden (RMBS) markkinoita.

Luokituslaitos odottaa arvopaperistamismarkkinoiden saavuttavan kaikkien aikojen ennätyksen vuosina 2024-2025 suotuisan makrotaloudellisen ympäristön ja vahvan kuluttajatunnelman ansiosta.

”Vakuudettomien kulutusluottojen kasvu jatkuu tasaista vauhtia sääntelyn vastatuulesta huolimatta. Sijoittajat osoittavat edelleen kiinnostusta vakuudettomiin omaisuusluokkiin, koska riskin torjumiseksi on saatavilla lieventäviä aineita, luokituslaitos sanoi. Vakuudettomien kulutusluottopoolien keskimääräiset myöhästymiset pysyvät odotetusti.

Virasto väittää, että kahdesta viiteen vuotta kestävien omaisuuserien täydennysrakenne on lisääntynyt, koska alullepanijat ja sijoittajat etsivät pitkäaikaista altistumista.

Myös epävarmuus koronliikkeen suunnasta on johtanut vaihtuvakorkoisiin transaktioihin myös silloin, kun poolituotto on kiinteä. ”Uusi alaomaisuusluokka, kuten sähköajoneuvo, saattaa lähitulevaisuudessa osallistua arvopaperistettuihin ajoneuvolainapooleihin. Tällaisten alasegmenttien suorituskyky ja palautuminen olisivat seurattavissa, India Ratings sanoi.

Samankaltaiset artikkelit