Kulta pysyy vakaana ennen Yhdysvaltain työllisyysraporttia; sijoittajat katselevat koronlaskuja, sijoitus vuoden 2024 kaikkien aikojen ennätykseen – CaFE Invest News

Gold rate outlook

Kun markkinat odottavat perjantain työpaikkaraporttia, kullan hinta pysyy edelleen vaihteluvälillä, mutta lokakuun ralli on edelleen paikallaan. Kullanmyyjiä hillitsee sijoittajien kasvava luottamus siihen, että suurten keskuspankkien kiristyskausi on päättymässä ja usko, että koronlasku voi tapahtua odotettua nopeammin. Federal Reserve -pankin odotetaan jättävän korot odotustilaan ensi viikon rahapolitiikkakokouksessaan, ja markkinoiden hinnoittelu on 50 % todennäköistä, että koronleikkaukset alkavat ensi vuoden maaliskuussa. Kultamarkkinat eivät näe juurikaan reagointia uusimpiin työllisyystietoihin torstaina, koska ne näyttävät toipuvan maanantain teknisestä huipusta.

Uskomme, että vuoden 2023 huippu on tehty, kun kullan kauppa oli kaikkien aikojen korkeimmillaan maanantaiaamuna, jolloin kaupankäynti ja volyymi olivat alhaiset. Nyt loppuvuonna 2023 kullan odotetaan konsolidoituvan ja olevan uusi kaikkien aikojen ennätys vuonna 2024. Mikä tahansa vetäytyminen nykyiseltä tasolta tulee ottaa ostomahdollisuutena. Kultaosakkeiden harrastajien, jotka myivät jonkin verran 2080 dollarin kullan hinta-alueelle, tulisi nyt keskittyä ostamaan 2010 dollarilla, 1985 dollarilla ja 1928 dollarilla. Myös kullan ETF:n ulosvirtaukset ovat hidastuneet merkittävästi ja sisäänvirtaukset ovat alkaneet. Maailman kultaneuvoston mukaan maailman kullan ETF-vienti hidastui merkittävästi marraskuussa, mikä johtui geopoliittisesta riskistä ja sijoittajien asemasta. Omistus laski 3 236 tonniin, mikä on 9 tonnin lasku marraskuussa, kun taas kokonaisvarallisuus nousi 2 prosenttia 212 miljardiin dollariin, mikä tuki kullan hinnan merkittävää 2 prosentin nousua.

Maailman kultaneuvoston mukaan pitkät nettopositiot kultafutuurimarkkinoilla kasvoivat viime kuun aikana. Pitkä nettosositio COMEXissa nousi edelleen ja oli 658 tonnia marraskuun lopussa, 23 % kasvua m/m ja 25 % vuoden 2022 keskiarvoa (527 t) korkeampi. Vuotta 2024 tarkasteltaessa uskomme näkevämme sijoittajien kiinnostuksen jalometallia kohtaan uudelleen nousun ja nettotuonnin palautuvan, koska kullan hinta nousee Yhdysvaltojen korkojen laskun myötä.

Odotamme MCX:ssä hintojen vakiintuvan tämän 2–3 viikon aikana, ja kaikki 61 500–61 000:n pudotukset tulee ottaa ostomahdollisuutena. Momentum-oskillaattori RSI_14 on nyt 63:ssa, joten kulta ei ole yliostetulla alueella, mutta emme odota toistaiseksi mitään jyrkkää nousua. Päiväkauppiaille olisi turhauttavaa ottaa mittaa ja suuntaa, koska kullalla todennäköisesti käydään kauppaa vaihteluvälillä, mutta sijoittuvien kauppiaiden tulisi etsiä yli 1,5 %:n korjauksia pitkien positioiden keräämiseksi.

Samankaltaiset artikkelit