YearEnder 2023: Vimal Pan Masalasta Starbucks Coffeeen; kampanjat, jotka tarttuivat otsikoihin

While some ads were mere proof of the fact that millions of dollars cannot drive creativity, many also managed to draw the ire of viewers

Ei näytä vaulta? Ja tämä pätee ehkä tiettyihin mainoksiin vuonna 2023. Vaikka jotkut mainokset olivat vain todiste siitä, että miljoonat dollarit eivät voi ohjata luovuutta, monet onnistuivat myös herättämään katsojien vihan. Esimerkiksi Barbie näki julkaisunsa aikaan useiden merkkien nousevan kuumeeseen, kun taas Starbucksin queer-yhteisöä koskeva mainos onnistui saamaan vastareaktion, niin että se vetäytyi.

Vuoden 2023 lähestyessä loppuaan BrandWagon Online tarkastelee joitakin mainoksia, jotka aiheuttivat melua, mutta eivät oikeasta syystä. Tämä on huomattava, että BrandWagon Online ei vaadi minkäänlaista järjestystä kampanjalle. Alla lainatut kampanjat perustuvat havaintoihin ja alan trendeihin.

Kolmea suurta Bollywood-ikonia, Shah Rukh Khania, Akshay Kumaria ja Ajay Devgania esittelevä kampanja sai silmämunat herättämään kiistaa. Mielenkiintoista on, että näyttelijä Akshay Kumarille, joka sai suosiota hyväntekeväisyysvalinnan ansiosta edistää naisten hygieniaa, liike oli järkyttävä. Tällä kertaa näyttelijä nähtiin mainostavan tupakkamerkkiä. Vastauksena vastareaktioon näyttelijä katkaisi siteet brändiin ja väitti, että nämä näytettävät mainokset ammuttiin vuonna 2021. Hän jopa sanoi lahjoittavansa tukipalkkion jaloin tarkoitukseen.

On mielenkiintoista huomata, että vuosi alkoi keskustelulla Ogilvy Intian konseptoiman kampanjan ympäriltä. Vaikka kampanja julkaistiin loppuvuodesta 2022, mainokseen liittyvä kiista jatkoi joidenkin johtavien päivälehtien otsikoita jopa vuonna 2023. Kampanja nosti kuitenkin esiin kipeästi kaivatun kysymyksen vanhemmista päättää lapsen tulevaisuudesta. Se, mikä houkutteli verkkovieraita, oli lasten vertaaminen päivittäistavaroiden, kuten munarasia tai wc-puhdistusaine ja paljon muuta, päivittäiseen käyttöön. Itse asiassa tuotemerkki myi niitä pakotettuja paketteja Star Bazarin rajoitetuissa myymälöissä.

https://www.youtube.com/watch?v=Y4nLenBCwKs

Kampanja esitettiin tämän vuoden toukokuussa ja sai negatiivisia katseita heti, kun se aloitettiin. Tämän seurauksena #BoycottStarbuck alkoi nousta sosiaalisessa mediassa X (entinen Twitter) muutamassa tunnissa. Vaikka mainoksen viesteissä ei ollut mitään kiistanalaista, joka houkutteli silmiä, syy siihen, että se sai nettilaisten huomion, oli globaali brändi, joka yritti pakottaa ideologiaa. Kampanjassa on mukana iäkäs pariskunta, joka odottaa poikansa saapumista, heidän yllätykseksi heidän lapsensa osoittautuu tytöksi, korostaen sukupuolenvaihtooperaatiota ja LGBTQIA+ -yhteisöä.

ICC:n miesten MM-kisojen 2023 kuumetta lisäsi nuorten treffisivusto Bumble, joka otti entisen krikettipelaaja Ravi Shastrin ja aloitti kampanjan hänen kanssaan. Kampanjassa Shastri kommentoi treffejä opettaakseen nuoria. Vaikka on ollut trendi tehdä yhteistyötä kriketinpelaajien kanssa tällaisten turnausten aikana, olipa kyseessä sitten suklaajätti Mondelez tai mikä tahansa muu merkki tällaisen viitteenä, kaikki ovat valinneet trendin. Mutta tapa, jolla Bumble leikki trendin kanssa, kuvastaa vain sen tavoitetta saada yleisö kiinni, mikä ei osoittautunut suunnitelmien mukaiseksi.

Brändi julkaisi tämän mainoskampanjan World Environment -tapahtuman yhteydessä, mutta poisti sen pian kaikilta sosiaalisen median alustoilta. Tämä johtuu siitä, että päähenkilö on kuvattu koostuvana kierrätettävistä esineistä, kuten pöytä, lamppu, kukkaruukku ja paljon muuta. Brändi yritti esittää ongelman humoristisella tavalla, mikä ei lopulta toiminut heille. Lisäksi mainoselokuva käytti osuvuutta vuoden 2001 elokuvan ”Lagaan” kanssa, koska päähenkilö Aditya Lakhia näytteli elokuvassa kachran hahmoa.

Vastoin kampanjaviestiä kauneudella ei ole värejä, brändissä ei näkynyt ”tummaihoisia” naisia ​​ja verkkokauppiaat olivat tarpeeksi fiksuja vangitakseen sen, mikä johti lopulta brändin kritiikkiin sosiaalisessa mediassa. Fair and Lovelyn (nykyisin Glow and Lovely) kanssa käydyn kiistan jälkeen intialainen yleisö on herkkä ihonvärin käyttämiselle mainosvälineenä, ja brändi on keskittynyt samaan väittäen ihmisiä, etteivät he keskittyisi asiaan tummanahkaisena ihona. ei sovi kauneusparametreihin.

Vuonna 2023 Holi-festivaali osui samaan aikaan kansainvälisen naistenpäivän kanssa, ja sen hyödyntämiseksi avioliittosivusto julkaisi kampanjansa, jonka tavoitteena on luoda turvallisempi ja osallistavampi tila naisille. Mainoselokuvassa päähenkilö pyyhki pois värit kasvoiltaan vain korostaakseen kasvoillaan olevia arpia. Mielenkiintoista on, että sosiaalisen median X:n käyttäjät pyysivät mainoksen poistamista, koska se vaikutti heistä hinduvastaiselta. Brändi asettui kuitenkin rohkealle kannalle ja pysyi paikallaan.

Samankaltaiset artikkelit