ULIP:ien ymmärtäminen: Kattava analyysi sijoitussidonnaisista vakuutussuunnitelmista

Understanding ULIPs : A comprehensive analysis of Unit Linked Insurance Plans

Unit Linked Insurance Plans (ULIP) on yksi monipuolisimmista mutta väärinymmärretyistä rahoitustuotteista Intian kontekstissa. Sukeltakaamme syvemmälle näihin suunnitelmiin ja siihen, mikä tekee niistä niin joustavia mutta kiistanalaisia.

ULIP-tuotteet ovat sijoitustuotteita, joihin on lisätty suojakerros. Maksat vakuutusyhtiölle tietyn palkkion, josta osa menee henkisuojan tarjoamiseen. Ja loput sijoitetaan markkinoille, valintasi mukaan, vakuutuksenantajan tarjoamiin rahastoihin. Vakuutuskauden lopussa saat rahaston arvon takaisin; perusmarkkinoiden tuotto ja rahaston tuotto. Ja tietysti perheesi saa korvauksen kuolemantapauksessa.

Joten ULIP:issa yhdistyvät sijoitus ja vakuutus, mikä on jollain tapaa etu, mutta myös hämmentävää. On tärkeää ymmärtää, että ULIP-vakuutukset eivät ole puhdasta henkivakuutusta. Jos etsit vain henkiturvaa, osta aikakausisuunnitelma. ULIP-rahastot eivät myöskään ole pelkästään sijoituksia. Jos sinulla on lyhyt tai keskipitkä aikaväli ja haluat maksimoida tuottosi, sinun on todennäköisesti parempi ostaa sijoitusrahastoja. Jos sinulla on kuitenkin pitkä aikaväli, sinun kannattaa harkita osan rahoistasi sijoittamista ULIPin kautta seuraavista syistä:

Yleensä ULIP-maksut auttavat sinua säästämään veroja. Vakuutusmaksut, enintään 1,5 000 000 rupiaa vuodessa, ovat verotuksessa vähennyskelpoisia tietyin ehdoin. Maturiteettietuudet tiettyihin vakuutusmaksumääriin ja ehtoihin asti eivät ole pääomavoittojen alaisia. Ja kaikki kuolemantapaukset ovat täysin verovapaita ehdokkaillesi.

ULIP-rahastot tarjoavat erilaisia ​​rahastovaihtoehtoja, joihin rahasi voidaan sijoittaa – osake-, velka-, tasapaino- ja yleensä myös tarkemmat rahastot. Voit valita omaisuusallokaatiosi ja vastaavat rahastovaihtoehdot riskinottohalusi ja tavoitteidesi perusteella.

Omaisuuden allokaatio on dynaamista; ajan myötä siirrät varojasi oman pääoman ja velan välillä tai päinvastoin. Tämän tekeminen yksin tai sijoitusrahastojen kautta voi olla hankalaa ja kallista. ULIP:t tarjoavat yleensä useita ilmaisia ​​kytkimiä, jotka voidaan kätevästi suorittaa verkossa.

Jotkut ULIP:t tarjoavat lisäbonuksia, jotka lisätään rahastosi arvoon, jos pidät ULIP:tä pidempään. Monet tarjoavat valikoiman terveysratsastajia, jotka voit ostaa lisäsuojaa varten. Nämä ovat kaikki arvokkaita ja käteviä etuja, jos valitset ne.

Vaikka ULIP:illa on lukitusaika, voit nostaa osan rahoistasi, jos tarvitset varoja sen jälkeen.

Lopuksi vakuutuksenantajien rahastonhoitoa koskevat määräykset ovat yleensä tiukemmat kuin sijoitusrahastojen hoitajien. Vakuutuksenantajat hallitsevat myös rahaa paljon pidemmällä aikavälillä ja ovat yleensä konservatiivisempia. Pitkän aikavälin näkökulmasta katsottuna on hyvä idea, että he hallitsevat jonkin prosenttiosuuden omaisuudestasi.

Tämä tietysti maksaa, ja ULIP:t perivät erilaisia ​​maksuja, jotka voivat kaikki laskea yhteen. Mutta kustannukset ovat keskimääräiset, jos sinulla on pitkän aikavälin horisontti, kuten ULIPin kaltaiselle tuotteelle on tehtävä.

Sijoituksia hallinnoidessasi sinulla on oltava hajautettu salkku eri omaisuusluokkien ja tuotteiden välillä, ja ULIP:iden tulisi olla osa sitä. Sijoita vain osa varoistasi ULIP:iin ja anna sille kärsivällisyyttä ja aikaa; se tarjoaa sinulle tarvitsemasi suojan, palautukset ja mielenrauhan.

Vastuuvapauslauseke: Tämä on kirjoittajan henkilökohtainen mielipide. Lukijoita kehotetaan ottamaan yhteyttä rahoitussuunnittelijaan ennen sijoitusten tekemistä.

Samankaltaiset artikkelit