Adani Enterprisesin osake nousi yli 3 %

stock market (1)

Adani Enterprises Ltd:n osakkeet nousivat yli 3 prosenttia tiistaina sen jälkeen, kun miljardööri Gautam Adanin johtama promoottoriryhmä lisäsi osuuttaan lippulaivayhtiöstä.

Osake nousi 3,10 prosenttia 2 720,65 rupiaan BSE:ssä. NSE:ssä se nousi 3 prosenttia 2 721 rupiaan.

Vaihdon määrällä mitattuna yhtiön osakkeita vaihdettiin BSE:ssä aamukauppojen aikana ja 22,58 lakh osaketta NSE:ssä.

Gautam Adanin johtama promoottoriryhmä on lisännyt osuuttaan ryhmän lippulaivayrityksessä, kun satamat-energia-ryhmittymä jatkaa toipumista yhdysvaltalaisen lyhyen myyjän Hindenburg Researchin raportin vaikutuksista.

Promoter Group on kasvattanut omistusosuuttaan Adani Enterprises Ltd:ssä 67,65 prosentista 69,87 prosenttiin pörssiilmoituksen mukaan.

Promoottoriryhmään kuuluva Kempas Kauppa- ja Investointi Oy, jolla oli minimaalinen omistusosuus yrityksestä, osti avoimilla markkinoilla 7.8.-18.8. välisenä aikana 2,22 prosenttia.

Osuuden nousu tapahtuu aikana, jolloin yhdysvaltalainen putiikkisijoitusyhtiö GQG Partners on ostanut Adani-konsernin yritysten osakkeita.

Tammikuun 24. päivänä julkaistu Hindenburgin raportti väitti kirjanpitopetoksesta, osakekurssien manipuloinnista ja veroparatiisien väärinkäytöstä.

Adani Group on kiistänyt kaikki Hindenburgin syytökset ja suunnittelee paluun strategiaa, joka sisältää tavoitteensa uudelleen muotoilemisen, yritysostojen luopumisen, velkojen ennakkomaksun kassavirtoihin ja lainoihin liittyvien huolenaiheiden ratkaisemiseksi sekä uusien projektien menojen hidastamisen.

Samankaltaiset artikkelit