Rate Sensitives nousi yli 1 %, kun RBI pitää repokoron ennallaan – Market News

rbi

Korkoherkkien sektoreiden, mukaan lukien pankki-, rahoitus-, auto- ja kiinteistöalat, osakkeet ovat hieman korkeammalla, kun Intian keskuspankin rahapolitiikan komitea (RBI MPC) päätti pitää repokoron ennallaan 6,5 prosentissa seitsemännen kerran peräkkäin. .

Kuvernööri Shaktikanta Das ilmoitti tästä päätöksestä 7. kesäkuuta ja totesi, että enemmistö oli 4:2. Lisäksi RBI:n MPC päätti 4:2-enemmistöllä keskittyä edelleen ”majoituksen peruuttamiseen”.

Keskipäivän kaupankäynnistä lähtien Nifty Bank-, Nifty Financial Services-, Nifty PSU Bank-, Nifty Auto- ja Nifty Realty -indeksit ovat kaupankäynnin kohteena vihreillä, jopa 1 prosentin nousulla.

Kiinteistöosakkeista Sobha, Sunteck Realty, Macrotech Developers ja Brigade Enterprises ovat nousseet 2–7 prosenttia National Stock Exchangessa (NSE).

Tärkeimmät pankkiosakkeet, kuten HDFC Bank ja ICICI Bank, kävivät korkeammalla, ja kumpikin nousi yli 1 %. Sen sijaan State Bank of India (SBI) onnistui marginaalisen 0,65 prosentin voiton.

Myös autoosakkeet kokivat vaihtelevia liikkeitä. Intian suurimman autonvalmistajan Maruti Suzukin kauppa laski 0,24 %, kun taas Tata Motors nousi 1,15 % ja Hero MotoCorp nousi lähes 1 %.

Repokorko on pysynyt 6,5 prosentissa yli vuoden, ja viimeinen nousu tälle tasolle tapahtui helmikuussa 2023. Repokorko, joka on korko, jolla RBI lainaa rahaa liikepankeille, vaikuttaa suoraan suuriin lainoihin. kuten asuntolainat.

MPC jätti myös marginaalisen pysyvän talletusjärjestelmän (MSF) ja pysyvän talletusjärjestelmän (SDF) koron ennalleen 6,75 prosenttiin ja 6,25 prosenttiin. Analyytikot ennustavat, että RBI MPC laskee korkoja lokakuussa vasta sen jälkeen, kun Yhdysvaltain keskuspankki aloittaa koronlaskunsa.

Tähän liittyvässä globaalissa rahapolitiikassa Yhdysvaltain keskuspankki on ilmoittanut kolme koronlaskua tänä vuonna, ja asiantuntijat odottavat ensimmäistä kesäkuun lopulla tai vuoden jälkipuoliskolla.

Samankaltaiset artikkelit