PropTech-yritykset ovat keränneet 4,6 miljardin dollarin investointeja viimeisen 14 vuoden aikana: Raportti

PropTech firms garner .6-bn investment in last 14 years: Report

PropTech-sektori on osoittanut huomattavaa joustavuutta tilikaudelta 2011 vuoteen 2024, ja Intiaan tehdyt investoinnit ovat keränneet yhteensä 4,6 miljardia dollaria, mikä kasvaa vaikuttavalla 40 prosentin vuosikasvulla (CAGR). Tämä nopea kasvu korostaa teknologian muuttavaa vaikutusta kiinteistöalaan, tehokkuutta ja innovaatioita, kuten Housing.comin vuotuinen PE Investment Round-Up -raportti paljastaa.

Maailmantalouden epävarmuustekijöistä huolimatta PropTech-yritysten rahoitus supistui vain hieman vuonna 2024. Investoinnit olivat yhteensä 657 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, kun se vuonna 2023 oli 683 miljoonaa dollaria. Tämä luku on 90 % ennätyskorkeasta 730 miljoonan dollarin investoinnista. PropTech-sektorilla tilikaudella 2022.

Shared Economy ja Construction Technology -segmentit ovat nousseet johtajiksi PropTech-alueella, ja ne kaappaavat 55 % ja 23 % kaikista yksityisistä sijoituksista tilikaudella 2024. Nämä segmentit herättävät edelleen huomattavaa kiinnostusta ja investointeja, mikä kuvastaa niiden keskeistä roolia kiinteistöalan tulevaisuuden muovaamisessa.

Dhruv Agarwala, Housing.com- ja PropTiger.com-konsernin toimitusjohtaja, kommentoi samaa: ”Maailmanlaajuisen epävarmuuden ja eri sektoreiden varainhankinnan yleisen laskusuhdanteen edessä parin viime vuoden aikana PropTech-sektori on osoittanut huomattavaa joustavuutta. . Vuodesta 2011 lähtien se on säilyttänyt vaikuttavan 40 %:n CAGR:n. Tilikaudella 2024 se saavutti kaikkien aikojen korkeimman keskimääräisen kauppakokonsa, 27 miljoonaa dollaria, mikä kuvastaa sijoittajien vahvaa luottamusta digitaaliseen kiinteistöalaan. Viimeisen vuosikymmenen aikana ja erityisesti viimeisen kolmen vuoden aikana kiinteistöala on edistynyt merkittävästi innovatiivisten teknologioiden omaksumisessa. Tämän positiivisen vauhdin odotetaan jatkuvan, mikä lisää edistystä ja tehokkuutta kiinteistömarkkinoilla.”

Raportissa korostettiin lisäksi, että rakennusteknisiin ratkaisuihin erikoistuneet PropTech-yritykset saivat 23 % kokonaisrahoituksesta tilikaudella 2024. Tämä trendi korostaa kiinteistökehittäjien lisääntyvää keskittymistä rakentamisaikojen lyhentämiseen ja korkealaatuisten standardien noudattamiseen. Intian kaltaisissa maissa, joissa pitkittyneet rakennussyklit nostavat projektikustannuksia, PropTech-ratkaisuja otetaan yhä enemmän käyttöön tehokkaassa projektinhallinnassa. Lisäksi coworking-segmentti on kasvanut nopeasti viimeisen kolmen vuoden aikana yritysten joustavien työtilaratkaisujen kasvavan kysynnän vauhdittamana.

Ankita Sood, PropTiger.comin ja Housing.comin tutkimuspäällikkö, sanoi: ”PropTechin nousu kirjoittaa uudelleen alan tarinan Intian perinteisellä kiinteistöalalla. Vaikka kiinteistöomaisuuden kasvu on ollut vaatimatonta 2 %:n CAGR:llä (2011-24), PropTechin huomattava 40 %:n kasvu ei ainoastaan ​​heijasta sijoittajien luottamusta, vaan myös korostaa sen häiritsevää potentiaalia ja skaalautuvuutta. Kumulatiiviset investoinnit PropTechiin ovat nousseet 4,6 miljardiin dollariin, ja 68 % tästä sijoituksesta tapahtuu vuoden 2020 jälkeen pandemian aiheuttaman digitaalisen kiihtyvyyden ansiosta. Segmentit, kuten Jaettu talous, Rakennustekniikka sekä Myynti ja markkinointi, hallitsevat edelleen PropTech-aluetta.

”Kun ala jatkaa digitaalisen rajan navigointia, teknologian ja kiinteistöjen lähentyminen lupaa tulevaisuuden, jota leimaa ennennäkemättömät mahdollisuudet ja kehitys. Ei vain ohimenevä trendi, se on perustavanlaatuinen alan rakennemuutos, joka on jo kauan odotettu innovaatioille, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit