Kultaostos vaimon nimissä: Joudutko maksamaan veroa myyntituloistasi tulevaisuudessa?

tax on gold sale

Vaimon nimiin ostetun kullan verotus: Omaisuuden myyminen ostohetken hintaa korkeampaan hintaan johtaa myyntivoittoveroon. Tämä koskee myös kullan myyntiä. Jos esimerkiksi ostat kultaa irtotavarana tänään ja myyt sen korkeampaan hintaan tulevaisuudessa, olet velvollinen maksamaan veroa tällaisesta myynnistä saadusta pääomavoitosta (Lue lisää kullan verotuksesta täältä).

Monet yksityishenkilöt ovat kiinnostuneita tietämään tapoja säästää veroa kullan myynnistä saataviin pääomatuloihin. Yksi tällainen lukija kysyi äskettäin FE Moneylta vaimonsa nimiin ostetun kullan myynnin verovelvollisuudesta.

”Jos mies antaa vaimolleen rahaa ostaakseen kultakoruja, ja lasku laaditaan hänen nimiinsä. Kuka tässä tapauksessa maksaa veroa kullan myyntituloista tulevaisuudessa?” lukija kysyi.

tulot, jotka syntyvät yksityishenkilön puolisolleen suoraan tai välillisesti luovuttamasta omaisuudesta, yhdistetään kyseisen henkilön (eli luovuttajan) tuloihin edellyttäen, että tällaista siirtoa ei suoriteta riittävää vastiketta vastaan ​​tai osana avioerosopimusta tai sopimuksen mukaan asua erillään.

Siksi kyseisessä tapauksessa, jossa mies siirtää rahaa vaimolleen ostaakseen kultakoruja, se houkuttelee kerhotoimintaa ja kaikki tällaisten korujen siirrosta kertyvät myyntivoitot lisätään miehen tuloihin.

Ei vain kultaa, vaan kiinteistön ostaminen vaimonsa nimiin ei anna miehelle minkäänlaista helpotusta kiinteistön myynnin jälkeen syntyvästä luovutusvoittoverosta tai sen vuokraamisesta ansaitun tulon verovelvollisuudesta. (Lue täydelliset tiedot täältä).

Osakkeisiin ja sijoitusrahastoihin sijoittaminen vaimon pankkitilin kautta ei myöskään toimi miehelle veronsäästöstrategiana (Lue tarkemmat tiedot täältä)

Samankaltaiset artikkelit