Rahasi: Useat lainat voivat vaikuttaa luottopisteisiin

money

Henkilökohtaiset lainat ovat varmasti helpottaneet ihmisten saamista varojen tarpeeseen. Vaikka lainanottajat voivat olla kipeästi kaivattu pelastusköysi finanssikriisin aikana, lainanottajien on noudatettava asianmukaista varovaisuutta useiden lainojen, erityisesti vakuudettomien lainojen, hallinnassa.

Vaikka haettavien henkilökohtaisten lainojen lukumäärää ei ole rajoitettu, jokaisen uuden lainan hyväksyntä tehdään lainanantajan kelpoisuuskriteerien perusteella. Useiden lainojen ottaminen voi kuitenkin rasittaa talouttasi ja nostaa velka-tulosuhdettasi, mikä saattaa luokitella sinut riskialttiiksi lainanottajaksi. Esimerkiksi jos yli 50 % tuloistasi on
Lainojen takaisinmaksuun kohdistetut lainanantajat saattavat epäröidä lainata sinulle. Eikä siinä vielä kaikki. Useiden lainojen hallinnassa voi olla monia kielteisiä seurauksia, jotka voivat horjuttaa talouttasi. Katsotaanpa joitain näistä ja ymmärrämme, kuinka ne voivat vaikuttaa sinuun taloudellisesti.

Vaikutus luottopisteisiin
Luottopisteesi on ratkaiseva rahoitusluottotuotteiden pääsyssä. Se ei vaikuta ainoastaan ​​kelpoisuuteen saada luottoa, vaan myös lainan korkoon. Kun lainanottaja ottaa useita henkilökohtaisia ​​lainoja ja kamppailee takaisinmaksuvelvoitteidensa täyttämisessä, heidän luottopisteensä saa osuman. Matala luottopistemäärä voi rajoittaa pääsyä edullisiin luottovaihtoehtoihin ja jopa heikentää mahdollisuuksiasi saada uusi laina tai luottokortti.

Koron kertyminen
Kun lainanottajalla on useita henkilökohtaisia ​​lainoja, korkokertymä voi olla huomattava. Jokaisesta lainasta kertyy ajan myötä korkoa, joka voi kertyä huomattavia summia ja lisätä velkataakkaasi. Jos joudut ottamaan lisälainaa nykyisen lainasi sijaan, ota yhteyttä nykyiseen lainanantajaasi ja pyydä alhaisempaa korkoa. Tarkista nykyisen lainasi osalta, voiko saldonsiirto auttaa sinua siirtymään alhaisempaan korkoon. Ajatuksena on lainata pienemmällä hinnalla ja maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti.

Maksamatta jääneet maksut
Jokaisella lainalla on omat ehdot, korot ja takaisinmaksuaikataulunsa. Useiden lainojen hallinta samanaikaisesti voi olla ylivoimaista ja lisää eräpäivien ja maksujen puuttumisen riskiä. Tämä voi johtaa myöhästymismaksuihin ja ylimääräisiin korkokuluihin. Äärimmäisissä tapauksissa maksamatta jääneet maksut voivat johtaa lainan laiminlyöntiin.

Vaihtoehtoja useille henkilökohtaisille lainoille
Sen sijaan, että turvautuisivat useisiin henkilökohtaisiin lainoihin, lainanottajat voivat tutkia muita vaihtoehtoja taloudellisten tarpeidensa hoitamiseksi. Näitä vaihtoehtoja ovat budjetointi, hätärahastojen luominen ja matalakorkoisten lainojen hakeminen perheeltä tai ystäviltä. Lisäksi he voivat harkita velkojen yhdistämistä yhdistääkseen olemassa olevat lainat yhdeksi, helpommin hallittavaksi lainaksi alhaisemmalla korolla.
Ennen lainan ottamista lainanottajan on arvioitava huolellisesti tarpeensa ja takaisinmaksukykynsä. On myös tärkeää ymmärtää lainan saamisen pitkän aikavälin taloudelliset vaikutukset.

Kirjoittaja on toimitusjohtaja, Bankbazaar.com

Samankaltaiset artikkelit