BSE:n markkinaosuus johdannaisissa kaksinkertaistuu kuukaudessa – Market News

sensex

Bombayn pörssin (BSE) on nähty kasvattavan markkinaosuuttaan osakejohdannaisten segmentissä, jossa NSE hallitsee aluetta.

HDFC Securities Institutional Researchin raportin mukaan BSE:n markkinaosuus hyppäsi 12 prosenttiin viikoittaisesta 5-6 prosentista viimeisen kuukauden aikana. Tämä johtuu siitä, että suurin osa BSE:n määrästä tapahtuu perjantaina, jolloin jäljellä olevat päivät ovat mykistetty. Samaan aikaan se saavutti 16 %:n osuuden suurista vanhenemispäivien volyymeista lokakuun toisella viikolla, kun se oli 8 % viime kuussa vastaavana ajanjaksona. Raportin mukaan noin 55 % NSE:n määrästä tapahtuu keskiviikkoisin ja torstaisin, kun taas BSE:n osalta 95 % määrästä tulee perjantaina.

Se odottaa, että Bankex-sopimuksen lisääminen päättyy maanantaina, mikä lisää volyymeja ja mahdollisesti johtaa edelleen markkinaosuuden kasvuun.

Sensex-sopimus on saavuttanut noin 30 prosentin markkinaosuuden viikoittain.

Jotkut asiantuntijat uskovat kuitenkin, että vähittäiskaupan BSE-johdannaisten pienemmän osuuden vuoksi perusvaikutus on hyvin pieni, joten lukujen prosenttiosuus on nousussa. ”Se vaatii nyt paljon vähittäiskaupan osallistumista. BSE:n tarjoamat tuotteet ovat startup-vaiheessa, ja niistä on tultava suosittuja sijoittajien keskuudessa”, sanoi nimettömänä pysynyt riippumaton markkinaasiantuntija.

Mutta sitten taas HDFC Securities odottaa BSE-johdannaisen nimellisen ja premium-keskimääräisen päivittäisen kaupankäynnin volyymin (ADTV) saavuttavan 81 biljoonaa rupiaa ja 5 500 rupioita 26 FY:llä, ja markkinaosuus on 21,7 prosenttia ja premium-markkinaosuus 8,7 prosenttia. Odotettu laskennallinen ADTV 24 tilikaudella on 29 biljoonaa rupiaa ja 25 58 biljoonaa, kun taas ADTV:n premium-liikevaihdon odotetaan olevan 2 000 miljardia rupiaa 24 tilikaudella ja 3 900 miljardia rupiaa 25 tilikaudella raportin mukaan.

BSE:n laskennallinen päivittäinen liikevaihto oli 175 biljoonaa rupiaa ja markkinaosuus 56 % 13. lokakuuta verrattuna NSE:n 138 Rs:n nimelliseen liikevaihtoon johdannaisissa.

Lue myös

ITC Q2 -tulosten esikatselu: Voitto kasvaa 7-10 %, kasvua savukkeiden, FMCG:n ja hotellien myynnin ansiosta

HDFC Securities uskoo, että hinnoittelun nollaus on väistämätöntä, koska BSE ei tee voittoa johdannaissegmentissä, mutta määrä vaihtelee. Tällä hetkellä BSE veloittaa noin 1 bps optiopreemiosta, mikä ei ole kestävää verrattuna NSE:n noin 7 bps:iin. Hinnoittelu, joka perustuu aikaisempiin toimiin, voisi olla samanlainen kuin NSE:n jatkossa, HDFC Securities sanoi. ”Olemme olettaneet, että BSE-optioiden hinnoittelu on noin 3 bps 25/26 tilikaudelle, se on noin 57 % alennuksella NSE:lle”, raportti lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit