Burmanit tukevat rahoituspalveluiden pelaamista Religaren kanssa

India Inc

Burman-perheen avoin tarjous ostaa Religare Enterprises on nostanut heidän rahoituspalvelupelinsä keskipisteeseen. Kuluttajatavarayhtiö Dabur Intian promoottorit ovat jo jonkin aikaa hidastaneet osuuksien hankkimista rahoituspalveluyrityksistä.

Perhe, jonka arvo on 10 miljardia dollaria Forbes India Rich List -lehden mukaan, omistaa 26 prosenttia Religare Enterprisesista, ja he ovat yhtiön suurimmat osakkeenomistajat. Heidän suunnitelmansa merkitsisi osuuden kasvattamista yhtiöstä yli 25 prosenttiin, mikä laukaisi pakollisen avoimen tarjouksen.

”Teemme kaikkemme lisätäksemme Religare Enterprisesin omistaja-arvoa. Olemme toimineet rahoituspalvelualalla 25 vuotta. Alkaen mukaan lukien ABN Amro Securities, Aviva Henkivakuutus, Universal Sompo Vahinkovakuutus, Fidelity Mutual, Espírito Santo ja DMI Finance. Jatkamme investoimista rahoituspalveluihin Religaren kautta”, Dabur Intian hallituksen puheenjohtaja Mohit Burman sanoi viime viikolla tiedotusvälineissä.

Vaikka prosessi käynnistettiin itse viime viikolla, Burmanilla ei ole aikomusta pysähtyä siihen. Median vuorovaikutuksessa Burman lisäsi, että perhe ehdotti vakuutus- ja välitysliiketoiminnan laajentamista Religaren sateenvarjon alla.

Ilmoitus oli merkittävä, koska se asettaisi heidät vastaan ​​monialayhtiöitä, kuten Reliance Industries, joka äskettäin irrotti Jio Financial Servicesin ja jolla on suuria suunnitelmia alalla, lukuun ottamatta vakiintuneita toimijoita, kuten Bajaj Finance, Tata Group, Aditya Birla Group ja Shriram Group. .

Analyytikot ja rahoituspalvelujen asiantuntijat näkevät tämän askeleena hyödyntää kasvavaa sektoria. Intian talouden kukoistaessa lainojen ja muiden rahoituspalvelujen, kuten terveydenhuolto- tai yleisvakuutusten, kysyntä on ollut kasvussa. Tämä on pakottanut yritykset, kuten Bajaj Finance, Tata Capital ja Aditya Birla Capital keräämään uusia varoja.

”Burmanilaiset pyrkivät monipuolistumaan, ja finanssipalvelut ovat ala, jolla on näkyvyyttä tuloissa seuraavien 5-10 vuoden aikana. He eivät halua valita orgaanista reittiä, ja siten heidän omistusosuutensa lisääminen Religaressa on järkevää”, sanoi Deepak Jasani, HDFC Securitiesin vähittäiskaupan tutkimuksen johtaja.

Jotkut asiantuntijat sanovat, että rahoituspalvelujen alitiheys Intiassa tarjoaa suurille yritysryhmille suuren mahdollisuuden kasvattaa osuuttaan alalla.

”Rahoituspalveluilla on Intiassa valtavasti kasvuvaraa sen alitiheyden vuoksi. Joten suurten ryhmien osoittamaa kiinnostusta on tarkasteltava tässä yhteydessä”, sanoo G Chokkalingam, Mumbaissa toimivan Equinomics Research & Advisoryn perustaja.

Alan asiantuntijoiden mukaan Intian levinneisyys useimmissa pankki- ja rahoituspalvelujen alasegmenteissä on pieni verrattuna kehittyneisiin maihin. Intian vähittäislainojen suhde bruttokansantuotteeseen on noin 13 %, kun sama USA:ssa on noin 76 % ja Isossa-Britanniassa 88 %. Intian asuntolainojen suhde BKT:hen on noin 6 %, kun se Yhdysvalloissa on 77 % ja Iso-Britanniassa 60 %.

Vakuutuksissa vakuutussumma prosentteina bruttokansantuotteesta Intiassa on noin 19 %, kun se USA:n kaltaisissa maissa on 251 %, kun taas Japanissa se on 252 %. Sijoitusrahastojen AUM:n suhde BKT:hen Intiassa on noin 13 %, kun se USA:ssa on 120 % ja Iso-Britanniassa 67 %.

Burmanin perheen avoin tarjous Religare Enterprises -yritykselle on 2 116 miljoonan rupiaa, jos se hyväksytään täydellisesti. 5,27 prosentin lisäosuus, jonka burmanit ostavat Religaresta, saavat heidät maksamaan 407 miljoonaa rupiaa.

Perhe ilmoitti myös nimittävänsä johtajat hallitukseen ja ottavansa määräysvallan yhtiössä. Se varaa itselleen oikeuden muuttaa hallintorakennetta hallituksen päättämien mukaisesti.

Samankaltaiset artikkelit