Rupia nousi Intian sisällyttämisestä Bloomberg EM -obligaatioindeksiin – CaFE Invest News

Rupee vs Dollar

Kirjailija: Gaurang Somaiya

Rupia vahvistui tasaisesti suhteessa Yhdysvaltain dollariin velkasegmentin jatkuvan sisäänvirtauksen, dollariindeksin heikkenemisen ja Intian sisällyttämisen Bloombergin joukkovelkakirjalainaindeksiin – kaikki tämä on tukenut valuuttaa.

Volatiliteetti saattaa pysyä korkeana RBI:n tänään erääntyvän myynti-osto-swapin takana. Odotettavissa on, että keskuspankki voisi ottaa vastaan ​​5 miljardin dollarin swapin, koska dollarivirta on riittävä ja rupian likviditeetti pysyy tiukemmalla puolella.

Velkamarkkinoille tulot ovat auttaneet dollarin likviditeettiä, ja ulkomaalaiset ovat kaataneet yli 3 miljardia dollaria joukkovelkakirjalainoihin helmikuussa. Intian sisällyttämisestä Bloombergin joukkovelkakirjalainaindeksiin virasto sanoi, että se sisällyttää Intian täysin saavutettavan reitin (FAR) joukkovelkakirjalainan EM-paikallisvaluuttaindeksiinsä tammikuusta 2025 alkaen.

Sisällyttäminen lisää todennäköisesti 5 miljardin dollarin tuloja. Tämä on toinen tärkeä virstanpylväs sen jälkeen, kun Intia sisällytettiin JP Morganin joukkovelkakirjalainaindeksiin ja sama ilmoitettiin viime vuonna.

Tällä viikolla kotimaassa markkinatoimijat seuraavat inflaatiolukua. Odotuksena on, että se voisi olla edellisen kuukauden numeron mukainen. Mutta samaan aikaan velkasegmentin sisäänvirtaus pysyy melko johdonmukaisena, ja se voisi pitää rupia tukena.

Paineen alla ollut dollari lainaa edelleen tukea rupialle. Odotamme USDINR:n (Spot) käyvän kauppaa sivuttain, mutta negatiivisella harhalla ja noteerauksen välillä 82,50 ja 83,50.

Globaalit valuutat

Dollariindeksi laski, kun tiedot osoittivat, että ADP Employment Change helmikuun luvut lisäsivät 140 000 työpaikkaa, mutta jäivät ennustetun 150 000 kasvun alapuolelle. Samalla JOLTs Job Openings -tiedot tammikuulta paljastivat odotettua pienemmät luvut.

Powellin kongressille antamassaan lausunnossa hän vahvisti, että pankki ei ole valmis aloittamaan korkojen leikkaamista ja että he tarvitsevat lisää tietoa, jotta he voivat luottaa inflaation laskemiseen aloittaakseen kevennyssyklin. Dollari painoi senkin jälkeen, kun maatalouden ulkopuoliset palkkalaskelmat osoittivat, että Yhdysvaltain talous lisäsi helmikuussa 273 000 työpaikkaa verrattuna edellisen kuukauden tarkistettuun 229 000 työpaikkaan.

Toisaalta työttömyysaste nousi 3,9 prosenttiin tammikuun 3,7 prosentista. Tällä viikolla Yhdysvalloista odotetaan julkistavan useita taloustietoja alkaen inflaatiosta, jota seuraa vähittäismyynti ja teollisuustuotanto. Odotettua heikompi talousluku voi painaa dollaria entisestään.

Sekä euro että punta nousivat parin viime viikon aikana, ja siihen vaikutti enemmän dollarin heikkous. Äskettäin EZ-alueelta ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta julkaistut talousluvut osoittivat, että liiketoiminta osoittaa elpymistä. Toisaalta EKP julkaisi politiikkalausunnon, jonka mukaan keskuspankki piti ohjauskorkonsa ennallaan.

Samaan aikaan EKP alensi korkoja ensi vuonna, kun se edistyi inflaation hillitsemisessä. Tällä viikolla Ison-Britannian markkinatoimijat seuraavat BKT:tä ja työllisyyttä. Odotettua paremmat tiedot voivat lisätä valuutan voittoja.

Jeni vahvistui suhteessa dollariin, kun jotkut BoJ-virkailijat sanoivat, että negatiivisten korkojen nostaminen on järkevää aloittaa jo maaliskuussa.

Korkojen lasku on heikentänyt dollaria, erityisesti jeniä vastaan, kun otetaan huomioon markkinoiden spekulaatio, jonka mukaan BOJ lopettaa negatiivisen korkopolitiikan ja tuottokäyrän hallinnan tässä kuussa. Toisaalta Japanista julkaistut BKT-tiedot olivat linjassa arvioiden kanssa, mikä piti volatiliteetin kurissa.

Samankaltaiset artikkelit