Delhin lentokenttä liittyy eliittiklubiin, kun PM Modi vihkii käyttöön laajennetun terminaalin 1; kapasiteetti kolminkertaistui 40 miljoonaan matkustajaan vuosittain – Yksityiskohdat – Lentoyhtiöt/Aviation News

Delhi airport joins elite club as PM Modi inaugurates expanded Terminal 1; capacity tripled to 40 million passengers annually - Details inside.

Pääministeri Narendra Modi johti Delhin lentokentän laajennetun terminaalin 1 (T1) virtuaaliset vihkiäiset. Terminaalin kapasiteetti on nyt 40 miljoonaa, ja sen koko on kolminkertaistunut ja sen kokonaispinta-ala on 206 950 neliömetriä. Tämä merkittävä laajennus asettaa Delhin lentoaseman lentoasemien sarjaan, joka pystyy käsittelemään 100 miljoonaa matkustajaa vuosittain.

Edistyksellisellä tekniikalla varustetussa laajennetussa terminaalissa 1 on kasvojentunnistusjärjestelmä (Digi Yatra), 20 automaattista tarjottimen noutojärjestelmää (ATRS), yksilöllinen kantolaitejärjestelmä (ICS), 108 yleiskäyttöistä itsepalvelukioskia (CUSS) ja 100 lähtöselvitystiskiä, mukaan lukien 36 Self Baggage Drop (SBD) -kioskia, kuten lentoaseman pitäjä DIAL ilmoitti.

Terminaali 1:n laajennuksen ansiosta Delhi International Airport Ltd:n (DIAL) hallinnoima Delhin lentoasema voi nostaa vuotuisen matkustajakapasiteettinsa 100 miljoonaan, kun se on ollut 17 miljoonaa.

Tällä hetkellä kolmesta terminaalista T1, T2 ja T3 muodostuva Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema (IGIA) hoitaa päivittäin noin 1 500 lentoa, ja T1:n, T2:n ja T3:n vastaavat kapasiteetit ovat 40 miljoonaa, 15 miljoonaa ja 45 miljoonaa. Ennen Modin laajennetun terminaalin 1 virtuaalisia vihkiäisiä siviili-ilmailun valtioministeri VK Singh ja Delhin luutnantti kuvernööri VK Saxena puhuivat lentokentällä kokoontuneelle 15 hankkeelle, jotka yhdessä nostavat maan lentokenttien kokonaismäärää. yli 160:een.

Singh totesi, että vuosikymmen sitten maassa oli vain 74 lentokenttää, mikä on nyt yli kaksinkertaistunut NDA:n hallituksen johdolla vuodesta 2014. Modin viimeaikaisiin toimiin kuului 12 uuden terminaalirakennuksen vihkiminen eri lentoasemilla ja peruskiven laskeminen lentokentille. kolme muuta, mikä laajentaa entisestään Intian ilmailuinfrastruktuuria.

(PTI:n tuloilla)

Samankaltaiset artikkelit