Sähköinen kampanja ilmoittaa veronmaksajille ITR-virheistä

income tax returns, itr, ecampaign, itr filings, it returns, income tax

Tuloveroosasto (IT) on käynnistänyt sähköisen kampanjan ilmoittaakseen joillekin veronmaksajille tuloveroilmoitusten (ITR) poikkeavuuksista, jotka ovat tähän mennessä jätetty tilikaudella 24, valtiovarainministeriön sunnuntaina julkaisemassa tiedotteessa.

Osana sähköistä kampanjaa ministeriö on sähköpostien ja tekstiviestien välityksellä kehottanut joitain veronmaksajia laskemaan ennakkoverovelkansa ”oikein” ja maksamaan erääntyneen ennakkoveron 15. maaliskuuta tai sitä ennen, tiedotteessa kerrotaan.

Osasto on saanut tiettyjä tietoja henkilöiden/yhteisöjen tilikaudelta 24 (arviointivuosi 2024-25) suorittamista tietyistä rahoitustapahtumista, ja nykyisen verotuksen tähän mennessä maksettujen verojen analyysin perusteella se on tunnistanut verovelvollisia, joille on maksettu Verot ”ei ole oikeassa suhteessa” niiden tekemiin rahoitustransaktioihin, tiedotteessa sanotaan.

Osasto saa tietoa veronmaksajien tietyistä rahoitustapahtumista eri lähteistä. ”Läpinäkyvyyden lisäämiseksi ja vapaaehtoisen verovelvollisuuden edistämiseksi nämä tiedot näkyvät vuositiedotusmoduulissa (AIS) ja ovat henkilöiden/yhteisöjen nähtävillä”, tiedotteessa kerrotaan. Tämän analyysin suorittamiseen on käytetty AIS:n ”Significant Transactions” -arvoa.

Samankaltaiset artikkelit