RCap-lainanantajat vaativat 9 650 rupian ennakkomaksua aikaisintaan – Pankki- ja rahoitusuutiset

In June 2023, RCap lenders approved the resolution plan submitted by Mauritius-registered IIHL.

Reliance Capitalin (RCap) lainanantajat ovat kehottaneet Hinduja Groupia suorittamaan käteismaksun aikaisintaan 9 650 miljoonan rupiaa ja saattamaan ratkaisuprosessin päätökseen 27. toukokuuta mennessä, mikä on määräaika ratkaisuprosessin suorittamiselle.

Lainanantajat olivat tavanneet perjantaina IndusInd International Holdingsin (IIHL) – yrityksen, jonka kautta Hinduja Group teki tarjouksensa RCapista – virkamiehet ja pyrkineet toteuttamaan National Company Law Tribunalin (NCLT) määräysten mukaisen suunnitelman.

Lähteiden mukaan kokouksessa oli läsnä viisijäsenisen velkojien komitean (CoC) – Vistra ITCL (Intia), IDBI Trusteeship Services, Asset Care & Reconstruction Enterprise, IndusInd Bank ja Mazson Builders and Developers – edustajat.

Vistralla on seitsemän edustajaa – Intian henkivakuutusyhtiö, Employee Provident Fund Organisation, Yes Bank, Deutsche Bank, Broadpeak Investment Advisors, Investment Opportunities V ja Trust Capital Group – CoC:ssä.

IIHL ei ole vielä saanut hyväksyntää Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnalta (Sebi), Reserve Bank of Indialta (RBI) ja Intian vakuutusalan sääntely- ja kehitysviranomaiselta (IRDAI), mikä on tarpeen kriisinratkaisuprosessin loppuunsaattamiseksi.

Kesäkuussa 2023 RCap:n lainanantajat hyväksyivät Mauritiukselle rekisteröidyn IIHL:n toimittaman kriisinratkaisusuunnitelman huikealla 99,6 prosentilla kaikista annetuista äänistä jälkimmäisen puolesta.

NCLT:n hyväksymän kriisinratkaisusuunnitelman mukaisesti RCapin koko osakepääoma ehdotetaan mitätöitäväksi ja mitätöitäväksi nollavastiketta vastaan. Tämän jälkeen vain IIHL ja sen nimeämät osakkeenomistajat, RCap oli sanonut aikaisemmassa sääntelypäivityksessä.

Osana käännesuunnitelmaa IIHL aikoo jatkaa ja kasvattaa edelleen RCapin suuria liiketoimintoja ”goinging business -periaatteella”. IIHL korvaa myös CoC:n RCapin tytäryhtiössä Reliance General Insurance Companyssa antamat 200 miljoonaa rupiaa.

Samankaltaiset artikkelit