Bajaj Auto kasvattaa investointeja Yulu Bikesiin Rs 45,75 Crorella; Tässä on mitä analyytikot sanovat – Market News

Bajaj Auto share price today

Intian autoteollisuuden johtava toimija Bajaj Auto ilmoitti torstaina 45,75 miljoonan ₹ lisäsijoituksensa Yulu Bikes -sähköpyöränjakoalustaan.

Tämän tuoreen sijoituksen jälkeen Bajaj Auton omistusosuus Yulu Bikesista on nyt 18,8 % maksetusta osakepääomasta yhtiön viranomaisilmoituksen mukaan.

Perjantaina 23. helmikuuta Yulu paljasti, että se oli onnistuneesti kerännyt yhteensä 19,25 miljoonaa dollaria (160 miljoonaa rupiaa) oman pääoman ehtoista rahoitusta. Tämä rahoitus tulee sen nykyisiltä sijoittajilta, Bajaj Autolta ja Magnalta.

Lehdistötiedotteessa Yulu korosti merkittävää kasvuaan viimeisen vuoden aikana, jolloin liikevaihto kasvoi lähes viisinkertaiseksi. Lisäpääoman odotetaan ruokkivan Yulun kasvuuraa ja vahvistavan sen markkinajohtajuutta.

Varoilla tuetaan sähköpyöränjakoalustan laajentamista ajoneuvojen, toimintapaikkojen sekä tuote- ja teknologiakehitysten osalta käyttäjien kasvavaan kysyntään vastaamiseksi.

Erityisesti vuonna 2019 Bajaj Auto oli aiemmin ilmoittanut 8 miljoonan dollarin (noin 66 miljardin ₹) investoinnista Yuluun tavoitteenaan lisätä sähköajoneuvojen käyttöönottoa Intiassa.

Osakkeen kehityksestä puhuttaessa Bajaj Auton osakkeet ovat osoittaneet positiivista tuottoa useissa aikajaksoissa, osake on noussut 18,62% viimeisen kuukauden aikana ja yli 80% viimeisen kuuden kuukauden aikana.

Bajaj Auton vuosituotto on 25,61 ja vahva 120 % tuotto viimeisen vuoden aikana.

Mitä analyytikot sanovat kaupasta:

”Bajaj Auton investointi Yuluun varmistaa ensikävijän edun Intian kasvavilla kaksipyöräisten sähköautojen markkinoilla, erityisesti jaetun liikkuvuuden alalla. Tämä asettaa ne vahvasti sähköajoneuvojen tilaan tulevia kilpailijoita vastaan, mikä varmistaa merkittävän edun. Bajaj Auto voi tehdä yhteistyötä Yulun kanssa innovoida ja testata sähköajoneuvojen teknologioita, kuten akun vaihto- ja latausinfrastruktuuria”, sanoi Amit Goel, Pace 360:n perustaja ja päästrategisti.

Kommentoimalla samaa Atul Parakhia, Bigulin toimitusjohtaja sanoi, että Bajaj Auton 18,8 %:n omistusosuus Yulu Bikesista tarjoaa strategisen näkyvyyden sähköisissä kaksipyöräisissä ajoneuvoissa, mikä mahdollistaa sen monipuolistamisen uusiin liikkumisratkaisuihin. Tämä antaa Bajajille mahdollisuuden hyödyntää Yulun asiantuntemusta ja hyötyä Yululle sen valmistus- ja jakeluvahvuuksista.

”Kumppanuus voi tukea uusien tuotteiden kehitystä ja ristiinmyyntimahdollisuuksia. Vienti jatkaa kasvua keskeisillä markkinoilla. Panoskustannusten marginaalipaineet jatkuvat, mutta kustannusten optimointitoimien pitäisi edistää kannattavuutta. Kaiken kaikkiaan Bajaj Auton näkymät näyttävät hyvältä, Parakh lisäsi.

Tulevaisuuden näkymistä Goel lisäsi, että Bajaj Auton tulevaisuuden näkymiin vaikuttavat Intian erittäin kilpaillu automarkkina, jossa haasteita ovat sekä kotimaiset että kansainväliset kilpailijat. Intian nykyinen talouden hidastuminen voi kuitenkin vaikuttaa Bajaj Auton myyntiin lyhyellä aikavälillä.

Samankaltaiset artikkelit