Fintechin henkilökohtainen lainapiirakka kaksinkertaistuu viidessä vuodessa: Raportti – Pankki- ja rahoitusuutiset

fintech, personal loans, fintech personal loans, loans, banking, industry

Fintechin osuus henkilölainapakotteista nousi 30. syyskuuta 62 prosenttiin kokonaisvolyymista, kun se maaliskuussa 2019 oli 30 prosenttia, Fintech Association for Consumer Enpowerment -raportti osoitti keskiviikkona.

Samoin fintech-yritysten osuus lainasanktioista nousi 10 prosenttiin kokonaisarvosta, kun se oli lähes viiden vuoden takainen 4 prosenttia, raportin mukaan.

Raportin mukaan fintech-yritysten liiketoimintamallit eroavat perinteisiin lainanantajiin verrattuna niiden kyvyssä tavoittaa alipankkiasiakassegmentti.

Kaiken kaikkiaan fintech-yritysten henkilökohtaisten lainojen volyymi nousi 30. syyskuuta 41,5 miljoonaan, kun se oli maaliskuussa 2019 2,3 miljoonaa. Lainakanta nousi 55 353 miljoonaan ruplaan 9 913 miljoonasta.

Keski- ja matalariskiset asiakkaat muodostavat 59 % fintech-asiakaskunnasta. Noin 49 prosenttia lainasanktioista on alle 50 000 ruplaa.

Kymmenen parhaan osavaltion osuus laski hieman 80 prosentista 77 prosenttiin, ja viiden parhaan osavaltion osuus on edelleen puolet lainakannasta.

Fintech-henkilökohtaisten lainojen ulottuvuus laajeni lainanottajille III tason kaupungeissa ja sen ulkopuolella. Kuluvan tilikauden ensimmäisellä puoliskolla annettua 10 lainaa kohden neljä kuului lainanottajille näistä kaupungeista.

Itse asiassa tason III kaupunkien ja sitä vanhempien kaupunkien osuus nousi 45 prosenttiin syyskuun 30. päivänä maaliskuun 2019 25 prosentista. Noin 67 prosenttia fintech-lainanottajista on alle 35-vuotiaita.

”Kehittynyt digitaalinen julkinen infra, mukautuva sääntely, asiakkaiden mieltymykset, fintechin tahto ja kyky palvella täyttämättömiä luottotarpeita luovat suotuisan maiseman taloudelliselle osallisuudelle”, FACE:n toimitusjohtaja Sugandh Saxena sanoi ja lisäsi, että kasvava talous ja digitalisaatio tuovat valtavia mahdollisuuksia ja velvoitteita fintechit.

Samankaltaiset artikkelit