Pankit ottavat lainaa yli 2 biljoonaa rupiaa saavuttaen kaikkien aikojen ennätyksen – Pankki- ja rahoitusuutiset

banks, Tata Technologies, Gandhar Oil Refinery, Flair Writing Industries, Fedbank Financial Services, Indian Renewable Energy Development Agency, top news, latest news, business news,

Pankkien lainanotto Marginal Standing Facilityn (MSF) kautta on ylittänyt 2 biljoonan rupian rajan ja saavuttanut kaikkien aikojen ennätyksen, 2,34 biljoonaa rupiaa keskiviikkona ja 2,05 biljoonaa rupiaa torstaina, mikä osoittaa, että likviditeetti on kuivunut edelleen pankkialalla. järjestelmä.

Kun sijoittajat ryntäsivät osallistumaan tällä viikolla 7 300 rupian arvoisiin listautumisiin (IPO), useisiin joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskuihin ja ennakkoverovirtoihin, pankkijärjestelmä havaitsi olevansa likviditeetin puutteessa.

”Likviditeetti kiristyi pankkijärjestelmässä lokakuusta lähtien, ja nämä listautumisannit ovat myötävaikuttaneet näihin kiristymiseen”, IDBI Bankin varatoimitusjohtaja Suresh Khatanhar kertoi FE:lle. ”Ennakkomaksujen ulosvirtaus oli yksi suurimmista tekijöistä likviditeettipulan takana”, hän lisäsi.

Tata Technologiesin, Gandhar Oil Refineryn, Flair Writing Industriesin, Fedbank Financial Servicesin ja Indian Renewable Energy Development Agencyn listautumisannit olivat avoinna tällä viikolla.

Lainaus MSF:n kautta pysyi 45 000–74 000 rupian välillä tämän kuun ensimmäisellä viikolla, ja pankit joutuivat lainaamaan tällä viikolla 1–2,34 biljoonaa rupiaa.

Vastauksena järjestelmän tiukkaan likviditeettiin keskuspankki lisäsi 1,5 biljoonaa rupiaa Liquidity Adjustment Facility (LAF) -operaatioilla.

Myös RBI:n likviditeetin lisääminen on lisääntynyt marraskuussa. Lokakuun 7. päivänä keskuspankki sijoitti lähes 21 000 rupioita, mikä kasvoi tällä viikolla 1-1,7 biljoonaan rupiaan.

Likviditeettivaje on poistanut järjestelmästä 2,5–2,7 biljoonaa rupiaa tässä kuussa. Samaan aikaan RBI on säilyttänyt varovaisen asenteen estääkseen kaikenlaisen nopean inflaation”, Debopam Chaudhuri, Piramal Groupin pääekonomisti.

Pankit turvautuvat RBI:n MSF-järjestelyyn saadakseen yön yli -varoja, kun järjestelmän likviditeetti loppuu. Tällä hetkellä MSF-korko on 6,75 %, mikä on 25 peruspistettä korkeampi kuin repokorko.

”Pankkien luotto- ja talletusten kasvun epäsuhta rasittaa likviditeettiä. Luotonannon kasvu on ollut paljon nopeampaa kuin talletusten kasvu, mikä on aiheuttanut vajeen likviditeetissä”, Bank of Barodan pääekonomisti Madan Sabnavis sanoi.

Hän lisäsi, että muutama kuukausi sitten meillä oli tilanne, jossa joillakin pankeilla oli ylilikviditeettiä, kun taas toisilla oli alijäämää, mutta nyt ylijäämälikviditeetti on laskenut”, hän lisäsi.

Asiantuntijoiden mukaan tiukka likviditeettitilanne todennäköisesti jatkuu, sillä menot pysyvät korkealla ensi hääkauden vuoksi.

Samankaltaiset artikkelit