ONGC veloittaa Brentin öljysopimuksista korkeamman hinnan BPCL:n, HPCL:n kanssa – Commodities News

ONGC, ONGC crude oil sale, bpcl, hpcl, crude oil,

Intian suurin öljyn- ja kaasuntuottaja ONGC on allekirjoittanut määräaikaiset sopimukset jalostamoiden kanssa Mumbain offshore-kentillä tuottaman raakaöljyn myymisestä kansainväliseen Brentiin verrattuna, lähteiden mukaan. Oil and Natural Gas Corporation (ONGC) on allekirjoittanut sopimukset noin 4,5 miljoonan tonnin raakaöljyn myynnistä Bharat Petroleum Corporation Ltd:lle (BPCL) ja Hindustan Petroleum Corporation Ltd:lle (HPCL). Öljy on hinnoiteltu vallitsevaan Brent-raakaöljyn hintaan plus 1 prosentti, yhtiölähteet kertovat. Brent, maailman tunnetuin jalostamoissa polttoaineiksi, kuten bensiiniksi ja dieseliksi muutettavan raaka-aineen vertailuindeksi, maksaa 80 dollaria tynnyriltä. Määräaikaisten sopimusten hinnoittelun mukaan ONGC saisi 80 dollaria plus 0,8 dollaria öljystä, jonka se myy HPCL:lle ja BPCL:lle.

ONGC tuottaa 13-14 miljoonaa tonnia raakaöljyä vuodessa kentiltä Arabianmerellä Mumbain rannikon edustalla. Viime vuoden kesäkuussa hallitus kumosi säännön, jonka mukaan ennen vuotta 1999 myönnetyistä lohkoista saatu öljy on myytävä valtion nimeämille asiakkaille, pääasiassa valtion jalostamille. Vanha sääntö oli johtanut siihen, että tuottajat, kuten ONGC ja Oil India, eivät saaneet parasta markkinahintaa. Sääntömuutoksen jälkeen ONGC aloitti neljännesvuosittaiset huutokaupat raakaöljystä, joka on tuotettu Mumbai High- ja Panna/Mukta-kentillä läntisellä offshore-alueella. Vaikka yhtiö sai alkuhuutokaupassa pientä palkkiota Brentistä – raakaöljystä, jota sen Mumbain offshore on laadultaan lähimpänä – jalostajat kuten Indian Oil Corporation (IOC) alkoivat hakea alennuksia, jotka vastaavat venäläisestä öljystä saamaansa alennusta, lähteet kertoivat.

Moskovan hyökkäyksen Ukrainaan viime vuoden helmikuussa jälkeen eurooppalaiset ostajat ja jotkut Aasiassa, kuten Japanissa, sanktioivat ja karsivat venäläistä öljyä. Tämä johti siihen, että venäläinen Urals-raakaöljy vaihdettiin Brent-raakaöljyyn (maailmanlaajuinen vertailuindeksi) verrattuna. Venäläisen Urals-laadun alennus oli viime vuoden puolivälissä peräti 30 dollaria tynnyriltä ja nyt noin 6-7 dollaria. Lähteet sanoivat, että jalostajat, kuten IOC, väittivät, että he tarvitsivat alennuksia, koska he kärsivät tappioita myyessään bensiiniä ja dieseliä alhaisemmalla hinnalla pitääkseen inflaation kurissa.

ONGC vastusti alennuksia väittäen, että hallitus on ottanut pois kaikki äskettäisen öljyn hinnan nousun puolet perimällä satunnaisen voittoveron. Ja ulospääsynä se nosti ajatuksen määräaikaisesta sopimuksesta – kiinteän öljymäärän myymisestä vuodessa ennalta sovitulla vertailuarvolla. Se allekirjoitti ensin sopimuksen 4 miljoonan tonnin vuosittaisesta myymisestä sekä valinnaisen 0,5 miljoonan tonnin raakaöljyn myynnistä BPCL:lle, jolla on jalostamo, joka muuttaa raakaöljyn polttoaineiksi, kuten bensiiniksi ja dieseliksi Mumbaissa.

Tätä seurasi samanlainen sopimus HPCL:n kanssa, jolla on myös jalostamo Mumbaissa. ONGC allekirjoitti myös sopimuksen pienempien määrien myymisestä tytäryhtiölleen Mangalore Refinery and Petrochemicals Ltd:lle (MRPL), he sanoivat. Viime vuoden ensimmäisessä huutokaupassa ONGC oli tarjonnut 33 erää 412 500 tynnyriä kukin – 26 lastia Uranista Mumbain läheisyydestä ja seitsemän lastia Mumbain offshoresta – myyntiin 1. marraskuuta 2022 alkaen vähintään 0,5 USD:lla Brentin keskimääräiseen kuukausihintaan verrattuna. .

Kaikki lastit myytiin valtion jalostamille paitsi yksi, joka myönnettiin Reliance Industries Ltd:lle, lähteiden mukaan jalostajat tarjosivat 1,80-1,85 dollarin palkkion tynnyriltä Uranista tulevasta lastista, jonne tavarat tulevat putkilinjaa pitkin, 3,8 dollaria. -6,5 tynnyriltä offshore-rahtina ja noin 1,55 dollaria tynnyriltä paketille Panna-Mukta-kentältä. Uraanilastista maksetaan pienempi palkkio, koska paikalliset verot tekevät raakaöljystä kalliimpaa kuin offshore-toimitukset. Putkilinjat Mumbain offshore-kentiltä yhdistetään suoraan BPCL:n ja HPCL:n Mumbain jalostamoihin.

Samankaltaiset artikkelit