Pankkien non-food-luotot kasvoivat 20 % lokakuussa – Banking & Finance News

banking news, banks, Indian banks news, non-food credit

Pankkien non-food-luotot kasvoivat lokakuussa lähes 20 % vuoden takaisesta (yoY) verrattuna 18,3 %:n kasvuun viime vuoden vastaavana ajanjaksona, Intian keskuspankin (RBI) sektorikohtaiset luotonantotiedot osoittivat torstaina. .

Ilman HDFC-fuusion vaikutusta pankkien non-food-luotot kasvoivat 15,3 %.

Absoluuttisesti mitattuna pankkien luottokanta oli 154,05 biljoonaa rupiaa 20. lokakuuta. Lainat maataloussektorille kasvoivat 18 % vuotta aiemmasta 19,13 biljoonaan rupiaan, kun taas pienten, keskisuurten ja suurten teollisuudenalojen lainat kasvoivat 6 % vuotta aiemmasta 35,72 biljoonaan rupiaan.

Palvelupuolella lainat muille rahoitusyhtiöille kasvoivat 22 % vuotta aiemmasta 14,76 biljoonaan rupiaan, mikä on vähemmän kuin 34 % vuosi sitten, kun taas asuntorahoitusyhtiöiden luotot kasvoivat 2 % vuotta aiemmasta 3,22 biljoonaan rupiaan.

Pankkien henkilökohtaisten lainojen kokonaismäärä kasvoi 30 % vuotta aiemmasta 49,99 biljoonaan rupiaan. Asuntolainat nousivat 37 % vuotta aiemmasta 25,64 biljoonaan rupiaan ja luottokorttikanta 28 % 2,40 biljoonaan rupiaan.

Analyytikot sanovat, että pankkien lainat NBFC:lle ja vakuudettomat luotot, kuten pienlippuiset henkilökohtaiset lainat ja luottokorttilainat, todennäköisesti laskevat marraskuussa, kun RBI nosti aiemmin tässä kuussa tällaisen lainaluokan riskipainoa 25 prosenttia.
CareEdge Ratings odottaa pankkien luotonannon kasvun olevan 13–13,5 % 24. tilikaudella, kun HDFC:n ja HDFC Bankin yhdistämisen vaikutusta ei oteta huomioon.

RBI:n tiedot osoittivat myös, että uusien rupialainojen painotettu keskikorko (WALR) oli lokakuussa 9,50 % eli korkeampi kuin 9,38 % syyskuussa. Pankkipankkien rupialainojen WALR pysyi kuukausitasolla suurin piirtein ennallaan 9,84 prosentissa, kun taas rahastoperusteisen lainakoron yhden vuoden mediaanimarginaalikustannus pysyi ennallaan 8,70 prosentissa.

”Painotettu keskimääräinen kotimainen määräaikaistalletuskorko pankkipankkien uusille rupiamääräaikaistalletuksille nousi 6,31 prosenttiin lokakuussa syyskuun 6,32 prosentista”, RBI sanoi ja lisäsi, että pankkipankkien jäljellä olevien rupiamääräisten talletusten WADTR oli 6,75 prosenttia. lokakuussa, korkeampi kuin 6,69 % viime kuussa.

Samankaltaiset artikkelit