RBI:n sanelu voi vaurioittaa Bajaj Financen PAT:tä – Banking & Finance News

RBI, NBFC, eCOM, Insta EMI Card, Bajaj Finance, latest news, business news, top news, latest business news,

Intian keskuspankin (RBI) päätös kieltää Bajaj Financen kaksi tuotetta – ”eCOM” ja ”Insta EMI Card” – heti keskiviikkona voi painaa ei-pankkirahoitusyhtiön (NBFC) tulosta 6 %, kunnes se kumotaan. , analyytikot sanovat.

Ulkomainen välitys CLSA sanoi tänään antamassaan muistiossa, että Bajaj Finance laskee liikkeeseen lähes 700 000 digitaalisen EMI-kortin neljännesvuosittain, jonka käsittelymaksut ovat 600 rupiaa. Kiellon vuoksi NBFC näkisi nyt näiden maksujen puuttumisen, mikä johtaisi tulonmenetyksiin. 42 miljoonaa rupiaa. Lisäksi CLSA:n arvion mukaan noin 30 % Bajaj Financen digitaalisen EMI-kortin haltijoista hakee lainaa kolmen kuukauden kuluessa, ja vastaavasti näiden lainojen tulonmenetys on vielä 23 miljoonaa rupiaa.

CLSA sanoi, että Bajaj Financen ”e-COM” -tuote tuottaa noin miljoona lainaa joka vuosineljännes eli 20–25 % NBFC:n maksamista kestokulutuslainoista. Koska kestokulutuslainat muodostavat 10 prosenttia NBFC:n kokonaislainoista ja 15 prosenttia nettotuloksesta, jos kielto vaikuttaa 20–25 prosenttiin kestokulutuslainoista, voitto pienenisi 4–5 prosenttia. %.

”Siksi kaiken kaikkiaan, niin kauan kuin kielto on voimassa, voittoihin olisi 6 prosentin vaikutus. Kun kielto on kumottu, odotamme voittojen normalisoituvan”, CLSA sanoi.

Välitystoimisto Motilal Oswal sanoi, että kun kuukausittainen lainamäärä on 220 000-230 000 lainavolyymiä verkkokaupan alustoilla ja 110 000-120 000 kuukausittaista B2B-lainaa Insta EMI -kortilla, Bajaj Finance saattaa joutua tinkimään lainamääristä yli 4 päivää, 0 – 045. 900 000 90 päivän aikana.

Kokonaismaksut voivat vastaavasti laskea 0,5–1,6 prosenttia Bajaj Financen 2,90 biljoonan ruplan kokonaismäärästä (AUM) syyskuun 30. päivänä, välitys sanoi.

Sillä välin ICICI Securities sanoi, että vaikka sillä on rajallinen vaikutus Bajaj Financen maksuihin, koska 20 % uusien asiakkaiden hankinnasta tapahtuu EMI-korttien kautta, asiakashankintakiellon odotetaan vaikuttavan asiakkaiden liittymiseen ja siten maksutuloihin ja siten kannattavuuteen.

Vaikka suurin osa analyytikoista sanoo, että RBI:n toimet Bajaj Financea vastaan ​​ovat enemmän toiminnallinen kuin rakenteellinen ongelma, he sanovat, että näiden kahden tuotteen kiellon kumoamisaika on edelleen keskeinen seurattavissa. Sääntelyviranomainen oli listannut digitaalisen lainauksen normien noudattamatta jättämisen tärkeimmäksi syyksi estää Bajaj Financea tarjoamasta näitä kahta tuotetta.

Jefferies sanoi, että Bajaj Financen nopeutta ja prosessien korjaamista on seurattava, koska sääntelijällä on taipumus tarkkailla asiakkaiden etuja ja normien noudattamista. Siinä kerrottiin, että HDFC Bankin tuotetarjonnan kieltämisen ja uusien asiakkaiden Paytm Payments Bankin liittämisen yhteydessä sääntelijällä kesti kauemmin kiellon kumoamiseen.

”Tästä syystä korjauksen nopeus ja laatu ovat tärkeitä. Vaikka tämä voi olla pieni isku, odotamme BAF:n laajemman tuloskehityksen jatkuvan. Otamme huomioon viimeaikaisen pääoman hankinnan ja näemme 26 % Cagr-voiton 23-26E tilikaudella ja toistamme Buy-luokituksen hintatavoitteen ollessa 9 470 rupiaa”, Jefferies sanoi. Bajaj Financen osakkeiden kauppa päättyi tänään 2 % korkeammalla 9 365,85 rupiaan BSE:ssä.

Motilal Oswal puolestaan ​​sanoo, että Bajaj Financen johto odottaa, että tämä kauppasaarto puretaan seuraavan kuuden-kahdeksan viikon kuluessa. Tämän taustalla oli usko, että RBI:n havaitsemat puutteet voidaan korjata seuraavien kahden-kolmen viikon kuluessa, ja RBI voisi sitten tarkastella NBFC:n tekemät korjaukset ja poistaa rajoitukset seuraavan viiden viikon kuluessa.

”Ymmärrämme, että RBI saattaa haluta tarkkailla BAF:n digitaalisen lainauksen ohjeiden noudattamista pidempään ennen vientikiellon poistamista”, se sanoi.

Samankaltaiset artikkelit