Bensiini kallein Andhra Pradeshissa ja Keralassa; BJP:n hallitsema kansanedustaja, Bihar lähellä – Commodities News

petrol, andhra pradesh, bjp, petrol price, petrol price hiked, kerala, mp, diesel, vat

Bensiinin ja dieselin hinnat ovat maan kalleimmat Andhra Pradeshissa, Telanganassa ja Keralassa, kun taas halvimmat pienemmissä osavaltioissa ja UT:issa, kuten Andamaanien ja Nicobarin saarilla, Delhissä ja Koillisosassa, johtuen pääasiassa paikallisen liikevaihtoveron tai arvonlisäveron eroista. öljyteollisuuden tiedot osoittivat.

Kolme valtion omistamaa polttoaineen jälleenmyyjää – Indian Oil Corporation (IOC), Bharat Petroleum Corporation Ltd (BPCL) ja Hindustan Petroleum Corporation Ltd (HPCL) – laskivat viime viikolla bensiinin ja dieselin hintoja 2 ruplaa litralta, mikä päätti lähes kahden vuoden tauko hintatarkistuksessa.

Tämä alennus toi helpotusta polttoaineen käyttäjille, mutta hinnat ovat edelleen yli 100 rupiaa litralta joissakin osavaltioissa korkeamman arvonlisäveron (ALV) vuoksi.

YS Jagan Mohan Reddyn YSRCP:n hallitsemassa Andhra Pradeshissa kallein bensiini on 109,87 rupiaa litralta, ja sitä seuraa vasemmiston demokraattisen rintaman (LDF) hallitsema Kerala, jossa litra bensiiniä maksaa 107,54 rupiaa. Kongressin ylläpitämä Telangana on lähellä perässä, sillä bensiini maksaa 107,39 rupiaa litralta.

BJP:n hallitsemat osavaltiot eivät ole paljon jäljessä – bensiini maksaa 106,45 rupiaa litralta Bhopalissa, 105,16 rupiaa Patnassa (BJP liittoutumassa JD-U:n kanssa), 104,86 rupiaa Jaipurissa ja 104,19 rupiaa Mumbaissa.

Mamata Banerjeen TMC:n hallitsemassa West Bengalissa bensiinin hinta on 103,93 rupiaa litralta. Muita yli 100 rupiaa litran bensiiniä myyviä osavaltioita ovat Odisha (101,04 rupiaa litralta Bhubaneswarissa), Tamil Nadu (100,73 rupiaa Chennaissa) ja Chattisgarh (100,37 rupiaa Raipurissa), alan hintatiedot osoittivat.

Bensiini on halvin Andaman & Nicobar Islandilla, jossa sen hinta on 82 rupiaa litralta. Seuraavaksi tulevat Silvassa ja Daman, joissa se maksaa 92,38–92,49 rupiaa litralta. Myös muissa pienemmissä osavaltioissa on paikallinen arvonlisävero, mikä johtaa halvempaan bensiiniin – Delhi (94,76 Rs litralta), Panaji (95,19 Rs), Aizawl (93,68 Rs) ja Guwahati (96,12 Rs). Suurin osa Koillisosavaltioista kuuluu bensiinin hintaluokan alempaan luokkaan.

Dieselin hinnoilla on melkein samanlainen tarina Andhra Pradeshin Amaravatin kanssa, joka myy polttoainetta 97,6 rupiaa litralta, jota seurasi 96,41 rupiaa litralta Keralan pääkaupungissa Thiruvananthapuramissa, 95,63 rupiaa Hyderabadissa ja 93,31 rupiaa Raipurissa.

Polttoaine on 92-93 rupiaa litralta BJP:n määräämissä Maharashtran, Chhattisgarhin ja Biharin myynneissä. Se on myös tällä alueella Odishassa ja Jharkhandissa.

Diesel on halvin Andaman & Nicobar Islandilla, jossa se maksaa noin 78 rupiaa litralta. Delhissä – metrokaupungeista alhaisin arvonlisävero – dieselin hinta on 87,66 rupiaa litralta, kun taas Goassa sen hinta on 87,76 ruplaa litralta.

Kommentoimalla hinnanalennusta Goldman Sachs sanoi, että kolmen öljyn markkinointiyhtiön nettomarkkinointimarginaali laskee 08-09 Rs litralta 1,7-2,7 Rs litralta.

Morgan Stanley sanoi, että hinnanalennuksen ”pitäisi vihdoin poistaa polttoaineen vähittäismyyjien keskeinen ulkonema”.

”2 ruplaa litralta hinnanalennus (arviomme oli 2-3 rupiaa litralta) nostaa Intian polttoainekorin 85 dollariin Brent-raakaöljyn tynnyriltä (eli polttoainemarkkinoinnin kannattavuus tällä raakaöljyn hinnalla). Vähittäiskauppiaiden implisiittiset integroidut polttoainemarginaalit ovat kuitenkin keskimäärin 30 prosenttia korkeammat kuin syklin puolivälissä, kun otetaan huomioon jalostamomarginaalien vahvuus”, se sanoi.

JP Morgan sanoi, että alennuksen vaikutus vastaa noin 3,5 dollarin tynnyrihinnan nousua raakaöljyssä. ”Vaikka otsikosta katsottuna pieni, 2 rupiaa litraa kohti laskeva leikkaus vähentää öljymarkkinointiyhtiöiden liikevaihtoa / EBITDAa noin 30 000 rupiaa vuodessa.” Vähittäismyyntihintojen laskua odotettiin sen mukaan, koska kolme yritystä olivat tulleet erittäin kannattaviksi viimeisen kolmen neljänneksen aikana ja ennen muutaman viikon kuluttua pidettäviä parlamenttivaaleja.

”Se, että hintoja on leikattu kertaluonteisesti, ja ilman signaalia siitä, että hinnoittelu palaa takaisin raakatuotteeseen (ajoittain tarkistetuin), voidaan mielestämme nähdä negatiivisena näille yrityksille. Silti hinnanalennus on suhteellisen vaatimaton, eikä sitä todennäköisesti seuraa enempää (ainakin lähitulevaisuudessa), mikä kiteyttää näiden yritysten riskin. Emkay Global Financial Services sanoi, että hinnanalennus merkitsee 1,6-1,7 Rs alenemista litralta bruttomarkkinoinnin marginaaleissa.

”Mielestämme tämä leikkaus on voimassa seuraavat 2-2,5 kuukautta ja kun kansalliset vaalit ovat ohi, palaamme normalisoituun marginaaliskenaarioon. Sääntelyn syventämisen ja päivittäisen hinnoittelun jatkamisen pitäisi todennäköisesti ohittaa kaikki 5–10 dollaria barrelilta öljyn hinnan liikkeet.

Samankaltaiset artikkelit