Pankkeja pyydettiin tarkistamaan harhaanmyynti, turvaamaan tilinhaltijoiden etu: DFS Secy – Banking & Finance News

banks, indian banks, public bank, public sector bank, dfs, vivek joshi, banking

Finanssisihteeri Vivek Joshi on kertonut, että julkisen sektorin pankkeja on pyydetty tarkistamaan vakuutustuotteiden väärinmyynti ja varmistamaan tilinomistajien edun suojaaminen.

Pankit ovat herkistyneet asiasta, sillä Financial Services Department (DFS) saa säännöllisesti valituksia siitä, että pankit ja henkivakuutusyhtiöt omaksuvat petollisia ja epäeettisiä käytäntöjä hankkiessaan vakuutuksia pankkien asiakkailta, hän kertoi PTI:lle haastattelussa.

”Pankkeja on pyydetty kiinnittämään huomiota tilinomistajien etuihin”, hän sanoi.

Henkivakuutuksia on myyty yli 75-vuotiaille asiakkaille tason II ja III kaupungeissa.
Yleensä pankit työntävät tytäryhtiöidensä tuotteita.

Asiakkaiden vastustaessa sivukonttorin virkailijat myöntävät ikävästi, että heillä on ylhäältä paineita. Vakuutustuotteet työntyvät, kun asiakkaat lähtevät hakemaan mitä tahansa lainaa tai ostamaan määräaikaistalletusta.

Välitetään myös, että keskusvalvontakomissio (CVC) on vastustanut sitä, koska vakuutustuotteiden myyntikannustimet eivät aiheuta vain painetta kenttähenkilöstölle, vaan myös pankkitoiminnan ydinliiketoiminta kärsii ja ennakkomaksujen laatu saattaa vaarantua. palkkiot ja kannustimet henkilöstölle.

Samaan aikaan DFS on myös kehottanut kaikkia valtion omistamia pankkeja tarkistamaan kultalainasalkkunsa, koska hallitus on havainnut tapauksia, joissa säännösten mukaisia ​​normeja ei ole noudatettu.

DFS on julkisyhteisöjen johtajille osoitetussa tiedonannossa pyytänyt heitä tarkastelemaan kultalainaan liittyviä järjestelmiään ja prosessejaan.

Viime kuussa annettiin asiaa koskeva direktiivi, jossa neuvotaan korjaamaan maksujen ja korkojen perintään sekä kultalainatilien sulkemiseen liittyvät poikkeamat.

Kirjeessä esitettiin useita huolenaiheita, kuten kultalainojen maksaminen ilman vaadittua kultavakuutta, maksujen perimiseen ja käteisen takaisinmaksuun liittyvät poikkeamat.

DFS kehotti pankkeja tarkastelemaan perusteellisesti viimeistä kahden vuoden ajanjaksoa 1.1.2022–31.1.2024 varmistaakseen, että kaikki kultalainat on maksettu viranomaisvaatimusten ja pankkien sisäisten käytäntöjen mukaisesti.
On huomattava, että keltaisen metallin hinta on noussut ennätystasolle. 10 gramman kullan hinta nousi viimeisen kuukauden aikana 63 365 rupiasta 67 605 ruplaan.

Kirjeen mukaan osasto on havainnut tapauksia, joissa kultalainasalkkua ei ole noudatettu, ja siksi se on antanut ilmoituksen.

Pelkästään maan suurimmalla lainanantajalla, State Bank of Indialla (SBI) on joulukuussa 2023 30 881 miljoonan rupiaa kultainen lainasalkku.

Punjab National Bankin kultalainapositio oli 5 315 miljardia rupiaa, kun taas Bank of Barodan arvo oli 3 682 miljoonaa rupiaa kolmannen vuosineljänneksen lopussa.

Samankaltaiset artikkelit