Q&A | 1,2 miljardin kuukausittaisen lisätapahtuman näkeminen Paytm-kumppanuuden jälkeen: YES Bankin toimitusjohtaja Prashant Kumar – Pankki- ja rahoitusuutisia

Yes Bank

Yksityisen sektorin lainanantaja YES Bank todistaa yli 1,2 miljardia kuukausittaista lisämaksutapahtumaa tultuaan yhdeksi neljästä maksupalveluntarjoajapankista (PSP) ja Paytmin yksinoikeudella kauppiaiden vastaanottajakumppani. Prashant Kumar, MD & toimitusjohtaja, kertoo Piyush Shuklalle, että pankki käyttää 1 000 miljoonaa rupiaa 25:n tilikauden aikana digitaalisten ja teknisten valmiuksiensa rakentamiseen ja modernisointiin. Otteita:

Ennen Paytmin käyttöönottoa käsittelimme noin 3,8 miljardia tapahtumaa kuukaudessa. Näimme 1,2 miljardin tapahtuman lisäyksen kuukaudessa niiden käyttöönoton jälkeen. Kaiken kaikkiaan käsittelemme nyt yli 5 miljardia tapahtumaa kuukaudessa. Kolme muuta toimii Paytmin PSP-pankeina, mutta YES Bank on olemassa olevien ja uusien kauppiaiden yksinomainen kauppiaiden vastaanottavan pankin kumppani. Tämä on etu pankille, sillä meillä on käyttötilillä vapaana jonkin verran kellukkeita ja saamme palkkiotuottoja.

Meillä on lähes 1 000 miljoonan rupiaa IT- ja digitaalisten valmiuksien rakentamiseen, mikä on noin 10 % kaikista käyttökustannuksista, ja jatkamme sen ylläpitoa. Kaikille rahoituslaitoksille on aina erittäin tärkeää pysyä digitaalisen toiminnan kärjessä.

En ole oikea henkilö vastaamaan tähän kysymykseen. Siihen voi vastata vain Intian valtionpankki (SBI).

Ensisijaisen pääoman (CET-1) suhdelukumme oli maaliskuulla 12,2 %, joten emme vaadi pääomaa ainakaan kuluvalla tilikaudella.

Emme ole suuria toimijoita projektirahoituksessa. Arvioimme vielä vaikutuksia ja olemme olleet varsin hitaita yrityslainojen puolella, varsinkin pitkäaikaisissa projekteissa altistuksemme on hyvin pieni. Joten uskon, että vaikka lopulliset suuntaviivat olisivat samanlaisia ​​kuin suuntaviivojen luonnokset, vaikutus meihin olisi merkityksetön.

Projektirahoituskirjamme on tuskin muutama sata miljoonaa. Pelkästään tämän kiertokirjeen takia mikään pankki ei hidastaisi projektirahoituksen kasvua. Ainoa asia on, että kustannukset on siirrettävä asiakkaille, koska pankkien kustannukset nousisivat 5 prosentin varausten vuoksi. Hankerahoituksen korot voivat nousta enintään 25 peruspistettä (bps), jos lopulliset suuntaviivat ovat samat kuin luonnoksissa.

Talletusten hinta on huipussaan, joten emme näe mahdollisuutta rahastokustannusten nousuun. Tulojen kustannussuhteen (CI-suhteen) osalta olemme pitkään todenneet, että ongelmamme on enemmän tulopuolella, ei kustannuksissa. Tulopuolella olemme vaikuttaneet, koska 11 % varoistamme on RIDF:ssä (Rural Infrastructure Development Fund), jonka tuotto on 2 % alle repokoron.

Jos annan sinulle vertailuluvun, nettokorkomarginaalimme (NIM) on tällä hetkellä 2,4 % ja ilman RIDF:n vaikutusta korkomarginaalimme olisi ollut 3,1 %. Nyt olemme päässeet tilanteeseen, jossa prioriteettisektorilainoissa (PSL) ei ole alijäämää, mikä tarkoittaa, että tänä vuonna saamme takaisin RIDF:ssä erääntyvien talletusten palautusta, mikä tapahtuu tietyn ajanjakson aikana.

Toiseksi olemme myös vähitellen siirtymässä korkeamman tuoton omaisuusluokkiin, mikä auttaa tuloja. Muut tulomme ovat kasvaneet hyvin ja kasvavat jatkossakin. Nämä kolme kanavaa auttavat parantamaan kokonaistulojamme. Siksi NIM on nyt saavuttanut pohjansa ja nousee tästä eteenpäin, ja myös CI-suhde todennäköisesti laskee 24:n 74 prosentista 60 prosenttiin kolmen vuoden aikana.

Ei, se ei ole pöydällä. Mielestäni mikrorahoitusliiketoiminta on tärkeää kahdesta syystä, toisaalta se auttaa täyttämään PSL-normit, ja se on myös korkeatuottoinen omaisuus. Joten uskon, että tämä liiketoiminta kiinnostaa meitä edelleen, mutta vain jos saamme oikean istuvuuden. Paljon riippuu ehdotetun kaupan arvosta. Asiantuntemus, hallinnan kaistanleveys ja tiimien valmiudet ovat ensiarvoisen tärkeitä rahalaitosten hankinnassa.

Päätämme varainhoitovuoden 24 0,5 %:n tuottoon (RoA) ja olemme melko varmoja, että saavutamme 1 %:n RoA:n vuoteen 26 mennessä.

Viime kädessä, jos katsot markkinoiden näkökulmasta, ihmiset haluaisivat aina nähdä jatkuvaa kasvua tietyn ajanjakson aikana, niin alat antaa kerrannaisuuksia. Joten meille tarina on hyvin nuori, jos katson pankkia heidän linssistään. Joten parempi suorituskyky peräkkäin johtaa suurempiin kerrannaisiin.

Samankaltaiset artikkelit