Motilal Oswal odottaa dollarin pysyvän vahvana geopoliittisista epävarmuustekijöistä huolimatta – CaFE Invest News

Dollar Rupee outlook

Rupia jatkoi vahvistumistaan ​​kapealla vaihteluvälillä senkin jälkeen, kun geopoliittinen jännitys jatkui useimpien markkinaosapuolten kummittelemisena ja dollarin vahvistuessa turvapaikan kysynnän seurauksena.

Dollariindeksi turvasi viikoittaiset nousut, kun Yhdysvaltain talous kasvaa voimakkaasti ja inflaatio jatkuu, mikä sai Fedin pysymään haukkamaisessa sävyssä, mikä tuki entisestään vihreää selkää riskejä välttyvillä markkinoilla Lähi-idän jatkuvien jännitteiden vuoksi.

Kotimaassa julkaistiin RBI:n kokouspöytäkirjat, jotka osoittivat, että päätöksentekijät jatkaisivat inflaatiota estämään inflaatiotavoitteen ankkurointi ja tehokkaampi välitys.

Muutamista tulevaisuuden indikaattoreista RBI totesi lausunnossaan, että epäsuotuisten ilmastoilmiöiden aiheuttamat arvaamattomat tarjontapuolen shokit, niiden vaikutukset maataloustuotantoon sekä geopoliittiset jännitteet ja sen leviäminen hyödykemarkkinoille voivat lisätä yleisten näkymien epävarmuutta. .

Tällä viikolla kotimaan rintamalla ei odoteta julkaistavan merkittäviä taloustietoja, mutta Intiassa meneillään olevat vaalit todennäköisesti vaikuttavat markkinoiden yleiseen tunnelmaan. Hitaasti ja tasaisesti vahvistunut dollari voisi pitää rupian painossa.

Yhdysvalloista valmistuksen ja palvelujen alustavat PMI-tiedot ovat tärkeitä tarkkailun kohteena. Alustavien tietojen lisäksi BKT on avaintieto arvioitaessa dollaria. Odotamme USDINR:n(Spot) käyvän kauppaa sivuttain positiivisella harhalla ja noteeraavan välillä 83,20 ja 83,80.

Globaalit valuutat

Dollari on viimeisten istuntojen aikana jumissa välillä 105 ja 106,20, ja ostot ovat nähtävissä alhaisemmilla tasoilla Yhdysvaltojen odotettua parempien talouslukujen ja turvasatamaostojen seurauksena, koska geopoliittiset jännitteet Lähi-idässä ovat edelleen koholla.

Viime viikolla Yhdysvalloista julkaistujen tietojen mukaan vähittäiskaupan myynnin kasvu maaliskuussa pysyi vahvana. Taloustietojen julkistamisen jälkeen Fedin puheenjohtajan haukkamainen lausunto nosti dollaria. Fedin puheenjohtaja vihjasi viivästyneeseen koronlaskuun useiden korkean inflaatiotietojen jälkeen.

Tällä viikolla Yhdysvalloista saadut alustavat valmistus- ja palvelutiedot sekä BKT:n ennakkotiedot ovat avainasemassa näkemyksen arvioinnissa; odotettua paremmat tiedot voivat laajentaa dollarin voittoa. Mutta turvasatama ostaminen lisääntyvien geopoliittisten jännitteiden seurauksena pitää dollarin tukena. Odotamme dollariindeksin käyvän kauppaa positiivisella harhalla ja noteeraavan välillä 105,20 ja 106,80.

Muissa suurissa risteyksissä euro ja punta painotettiin, mutta jälkimmäinen oli heikompi verrattuna edelliseen. Viimeisimmät Isosta-Britanniasta julkaistut tiedot osoittivat, että vähittäismyynti ei kasvanut maaliskuussa verrattuna 0,3 prosentin kasvuun.

Myös Iso-Britannian inflaatio nousi hieman 3,2 prosenttiin, mikä viittaa siihen, että BoE:n koronlaskuilmoitus saattaa viivästyä. Tällä viikolla euroalueella ja Isossa-Britanniassa alustava valmistus ja palvelut ovat ainoat tärkeät tiedot, joita seurataan. Japanin jeni pysyi paineen alaisena ja putosi alimmalle tasolle sitten kesäkuun 1990 huolimatta BoJ:n varoitussignaaleista aktiivisesta valuutan interventiosta.

Tällä viikolla Japanin keskuspankki julkaisee politiikkalausuntonsa ja odottaa, että keskuspankki voisi pitää ohjauskorot ennallaan, mutta kommentit voivat laukaista turvavaluutan marginaalisen volatiliteetin.

Samankaltaiset artikkelit