Asuntojen myynti Intian kuudessa suurimmassa kaupungissa kasvoi 20 % vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä

Housing sales in India's top six cities surge by 20% in Q1 2024

Asuntojen myynti Intian kuudessa suurimmassa kaupungissa – Delhi NCR, Mumbai, Bengaluru, Hyderabad, Chennai ja Pune – on kasvanut 20 % tammi-maaliskuussa. NoBrokerin mukaan myytyjen asuntojen määrä on noussut noin 1 47 000 asuntoon.

Tämä odotettu kasvu kuvastaa markkinoiden joustavuutta ja potentiaalia, jota vauhdittavat jatkuva kehitys ja investoinnit kiinteistömarkkinoille.

Intian kiinteistösektori on itse asiassa alkanut lupaavasti vuonna 2024, ja sitä leimaa asuntojen kysynnän nousu hintojen nousun aiheuttamista haasteista huolimatta. Tämän vauhdin odotetaan jatkuvan tulevina kuukausina, kun lukuisia uusia hankkeita käynnistetään ja monia muita on valmisteilla.

Lisäksi RBI:n äskettäinen päätös pitää repokorko ennallaan luo suotuisan ympäristön asunnon ostajille.

NoBroker.comin toimitusjohtaja ja perustaja Amit Agarwal kommentoi samaa: ”Keskimääräinen vuokrankorotus on ollut suurempi kuin keskimääräiset palkankorotukset kaupungeissa, mikä on saanut potentiaaliset asunnon ostajat ottamaan askeleen. Vaikka vuokrat saattavat vakiintua, kun tarjontaa tulee vähitellen, ne eivät laske.”

Kuluva vuosi on alkanut erinomaisesti kysynnän kasvun ja kiinteistökauppojen räjähdysmäisen nousun huomioiden. Maan talouden kasvukaari yhdessä hallitun talouspoliittisen ympäristön kanssa on lisännyt ostajien luottamusta laskuun. ”Vaikka kiinteistöjen hintojen nousu jatkuu, odotamme vahvaa myyntiä, mikä on osoitus vilkkaasta asunnonostotunnelmasta ja ostajien sinnikkyydestä omistaa fyysistä omaisuutta. Näkymiä ohjaavat edelleen suhteellisen halvemmat asuntolainojen korot, jotka tällä hetkellä vaihtelevat 8,30–11,15 prosentin välillä”, hän lisäsi.

On mielenkiintoista huomata uusi trendi, joka on nousemassa asunnonostajien keskuuteen, mikä viittaa ”K-tyypin” kasvukaariin. Yksilöt, jotka katsoivat aiemmin kiinteistöjä, joiden hintaluokka on 80 000–1 000 000 rupiaa, nostavat nyt mieltymyksensä yli 1 miljoonan rupiaan. He valitsevat suurempaa yksikkökokoa ja kiinteistöjä aidatuissa yhteisöissä. Kuitenkin ne, jotka alun perin harkitsevat 60–80 000 rupiaa arvoisia koteja, valitsevat edullisempia vaihtoehtoja, mikä merkitsee muutosta heidän asuntovalinnoissaan. Tämä ero ostokäyttäytymisessä korostaa markkinoiden dynamiikan erilaisia ​​vaikutuksia eri väestöryhmiin, mikä myötävaikuttaa kasvumallien jakautumiseen.

Kasvavan kysynnän taustalla olemme jopa havainneet, että tietyt projektit on otettu käyttöön yhden päivän sisällä niiden käynnistämisestä, mikä korostaa markkinoiden nopeaa kaupankäyntiä. Lisäksi valmistumassa olevat kiinteistöt ovat todistamassa huomattavaa hintojen nousua, mikä lisää ostajien kiihkoa varmistaakseen ostonsa ennen uusia eskalaatioita. Tätä dynaamista maisemaa lisäämällä on havaittavissa oleva trendi, jossa luokan B rakentajat hallitsevat hintoja luokan A kollegojensa kanssa, mikä merkitsee hinnoitteludynamiikan tasoittumista”, Agarwal sanoi.

Vahvan asuinkysynnän ja tuotantopanoskustannusten nousun vuoksi kiinteistöjen hintoihin kohdistuu todennäköisesti jatkuvaa painetta, mikä johtaa lisätarkistuksiin. Myös vähittäiskaupan inflaation hidastuminen Intiassa voi vaikuttaa myönteisesti kiinteistöjen ostajiin parantamalla kohtuuhintaisuutta, parantamalla lainaehtoja ja edistämällä suotuisampaa markkinaympäristöä kiinteistökaupoille.

NoBrokerin vuosittaisessa kiinteistöraportissa 2023 korostettiin sijoittajien kestävää luottamusta kiinteistöihin ensisijaisena sijoituskohteena. Tämä käy ilmi siitä, että 74 % kyselyyn vastanneista ilmoitti pitävänsä sitä parempana kuin muita epävakaampia vaihtoehtoja, kuten SIP:itä, osakkeita, kultaa ja bitcoinia. Suurista kaupungeista Delhi-NCR ja Bengaluru muodostavat 45 % kokonaismyynnistä. Itse asiassa Bengaluru kasvaa yli 25 prosenttia vuosittain vuoteen 2023 verrattuna.

Samankaltaiset artikkelit