Rahasi: Hae riskisi joukkovelkakirjalainojen kautta; sijoittaa valtion, yritysten ja valtion kehityslainoihin

Bond investments, Stable returns with bonds, Tax-efficient bonds, Diversify investment with bonds, Cost advantages of bonds, Customized bond investments, Bonds as a hedge against inflation, Benefits of bond investments, Fixed income investments, Bond portfolio diversification

Huippukorkojen aikakaudella yksi pakottavimmista syistä suosia joukkovelkakirjoja on niiden luontainen vakaus. Toisin kuin velkarahastot, joihin usein markkinaolosuhteet vaikuttavat, joukkovelkakirjat tarjoavat kiinteän tuoton sijoitukselle. Tämä vakaus on erityisen arvokasta, kun rahoitusmarkkinoilla on myllerrystä.

Ennustettavat tuotot

Velkasijoitusrahastoihin liittyy tietynlainen arvaamattomuus. Markkinavoimat vaikuttavat niihin, ja tuotto voi vaihdella tekijöiden, kuten korkotason muutosten, perusteella. Joukkovelkakirjat sen sijaan tarjoavat tunnetun kuponkikoron ja eräpäivän, mikä varmistaa, että sijoittajat voivat ennakoida tuottonsa tarkasti. Tämä ennustettavuus on kriittinen etu erityisesti eläkeläisille, jotka luottavat jatkuvaan tuloon sijoituksistaan.

Verotuksen tehokkuus

Joukkovelkakirjat, erityisesti NHAI:n, IRFC:n, REC:n jne. kaltaisten liikkeeseenlaskijoiden verovapaat valtion arvopaperit, tarjoavat verotehokkaan sijoitusvaihtoehdon. Näistä joukkovelkakirjoista kertynyt korko on vapautettu veroista. Tämä voi johtaa korkeampaan tuottoon verojen jälkeen verrattuna velkarahastoihin.

Monipuolistaminen

Joukkovelkakirjalainat tarjoavat tehokkaan tavan hajauttaa asioita ja pitää asiat yksinkertaisina. Sijoittamalla valtion, yritysten ja valtion kehityslainoihin sijoittajat voivat hajauttaa riskinsä eri sektoreille ja liikkeeseenlaskijoille. Tämä hajautus minimoi yksittäisen yrityksen maksukyvyttömyyden vaikutuksen, mikä parantaa sijoitussalkun yleistä vakautta.

Alennettu hinta

Joukkovelkakirjoihin sijoittaminen tarjoaa kustannusetuja hallinnoituihin sijoitusvälineisiin, kuten velkasijoitusrahastoihin/PMS/AIF-rahastoihin, verrattuna, koska niillä ei ole hallinnointi-/tuottopalkkioita tai latausmaksuja.

Räätälöity tarpeidesi mukaan

Joukkovelkakirjat tarjoavat räätälöinnin tason, jota velkarahastot eivät voi vastata. Sijoittajat voivat valita joukkovelkakirjoja riskinsietokykynsä, sijoitushorisonttinsa ja taloudellisten tavoitteidensa perusteella. Etsitpä sitten pitkän aikavälin kasvua, säännöllisiä tuloja tai näiden yhdistelmää, tarjolla on joukkovelkakirjoja, jotka sopivat jokaisen sijoittajan ainutlaatuisiin tarpeisiin.

Suojaa inflaatiota vastaan

Nousevien korkojen ympäristössä inflaatiosta tulee sijoittajien huolenaihe. Joukkovelkakirjat, erityisesti vaihtuvakorkoiset joukkovelkakirjat, voivat toimia suojana inflaatiota vastaan. Korkojen noustessa myös olemassa olevien joukkovelkakirjalainojen tuotto voi nousta, mikä suojaa inflaation ostovoimaa heikentävältä vaikutukselta.

Vaikka rahastorakenteessa on puolensa, kuten ammattimainen rahastonhoito, joukkovelkakirjat erottuvat vakaana sijoitusvaihtoehtona korkeimpien korkojen aikoina. Niiden vakaus, ennustettavuus, yksinkertaisuus ja mukautettavuus tekevät niistä vakuuttavan valinnan sijoittajille, jotka haluavat selviytyä taloudellisen epävarmuuden myrskystä. Yhdistämällä joukkovelkakirjat hajautettuun salkkuun sijoittajat voivat parantaa sietokykyään markkinoiden volatiliteettia vastaan ​​ja samalla optimoida tuottonsa.

Samankaltaiset artikkelit