Suojaa kotisi omaisuus- tai määräaikavakuutuksella

Safeguard your home with property or term insurance policy

Asunnon omistaminen on miljoonien keskiluokkaisten intiaanien unelma. Kiinteistöt ovat kuitenkin kalliita nykyään – jopa 2., -3. sijainneissa – ja ihmiset ovat riippuvaisia ​​asuntolainoista nähdäkseen unelmiensa toteutuvan.

Oletetaan, että olet ottanut lainaa ja olet maksamassa takaisin. Lääketieteellinen hätätilanne ei ole koskaan ennakoitavissa, kuten myös kuolema. Voiko perheesi sellaisessa tapauksessa selviytyä menetyksestäsi ja kantaa myös asuntolainataakan? Voidaanko tämä taloudellinen vastuu nostaa heidän harteiltaan?

Juuri näissä olosuhteissa kotivakuutus tai aikavakuutus on hyödyllinen.

Asuntolainavakuutus tai määräaikainen vakuutus on perheesi mahdollisuus maksaa laina takaisin, jos kuolet lainan takaisinmaksuaikana. Se auttaa perhettäsi antamalla heidän joutua velkaansa, maksamalla jäljellä olevan lainasumman takaisin lainanantajalle.

Kotivakuutus on pääasiassa kahta tyyppiä: Term Insurance ja Home Loan Protection Plan (HLPP). Vaikka molemmat tuotteet on tarkoitettu asuntolainasi kattamiseen, ne eroavat monella tapaa.

Perusero aikavakuutuksen ja HLPP:n välillä on se, että aikavakuutuksissa vakuutusmäärä pysyy ennallaan, kun taas HLPP:ssä vakuutusmäärä laskee asteittain asuntolainan takaisinmaksun myötä.

Se tarkoittaa, että HLPP:ssä vakuutusyhtiö maksaa vain jäljellä olevan lainasumman kuolleen lainanottajan perheelle, kun taas aikavakuutuksessa vakuutuksenantajan perhe saa koko vakuutussumman.

Vakuutuksenottajan on maksettava säännölliset kuukausierät määräaikaisessa vakuutuksessa, kun taas HLPP vaatii kertamaksun. Termisuunnitelma on halvempi kuin HLPP. Jos esimerkiksi 1 miljoonan Rs:n määräaikaisen suunnitelman palkkio on 8 000–15 000 Rs vuodessa, se on noin 50 000 Rs samalle kateelle HLPP:ssä.

Termivakuutus auttaa vainajan perhettä myös muiden erääntyvien lainojen takaisinmaksussa ja toimii perheen taloudellisena tukena. Nyt osa termijärjestelyistä tarjoaa myös maturiteettietuja, jos vakuutuksenantaja ylittää suunnitelman.

Termisuunnitelmassa vakuutusturvaa voidaan korottaa oman taloudellisen vastuunsa perusteella; siinä tapauksessa sinun on maksettava korkeampi palkkio. Toisaalta, koska olet jo maksanut palkkion ostaessasi HLPP-suunnitelmaa, et voi lisätä kattavuutta.

Termisuunnitelma voidaan muuntaa myös henkivakuutukseksi lisämaksulla, kun taas HLPP on ensisijaisesti keskittynyt asuntolainavakuutukseen. Verrattuna HLPP:hen, määräaikainen vakuutus ei maksa sinulle paljon, jos sijoitat rahaa ja saat siitä tuottoa.

Esimerkiksi henkilö ”A” ostaa HLPP:n 60 000 rupiaa 20 vuodeksi ja henkilö ”B” ostaa määräaikaisen vakuutuksen 20 vuodeksi ja maksaa 5 000 rupiaa. Jos ”B” sijoittaa loput 55 000 ruplaa kertakorvaukseen, esimerkiksi sijoitusrahastoon, jonka keskimääräinen vuosituotto on 12 prosenttia, hänen arvioitu tuottonsa 20 vuoden kuluttua on 4 75 546 Rs.

Sairaus on lähes aina tärkein syy lainanottajan kuolemaan, joten asuntolainavakuutus kattaa myös terveyteen liittyvät haasteet. Jos haluat, että myös vammat, kuolemaan johtavat sairaudet, palo-onnettomuudet, ihmisen aiheuttamat vaarat ja työttömyys katetaan, sinun on ostettava lisäosat HLPP-suunnitelmassa.

Nykyään lukukausisuunnitelmat kattavat myös tällaiset terveyteen liittyvät haasteet, mutta lisäpalkkioiden ehdolla.

Oletetaan, että työnantajasi on päästänyt sinut työstäsi; HLPP-lisäosat tarjoavat mahdollisuuden kattaa EMI-maksut jopa kolmesta kuuteen kuukauteen tällaisessa tapauksessa. Se varmistaa myös, että lainanantaja ei joudu maksamaan seuraamuksia EMI:n menettämisestä, kun menetät työpaikan ja tilisi tyhjenee.

Monet pankit ja rahoituslaitokset saavat paljon etuja asuntolainakorkojen kautta. Jos lainanottaja ei maksa lainaa ajoissa, se vaikuttaa hänen tavanomaiseen tulolähteeseensä.

Lainanantajan näkökulmasta asuntolainavakuutus toimii riskinhallintatekijänä, sillä se varmistaa, ettei velka muutu huonoksi lainaksi. Se maksaa odotetun summan lainanantajalle ajoissa, mikä tekee heidän tulolähteensä säännöllisestä.

Kuinka edullisia ja helposti saatavia nämä vakuutukset ovat? Koska nämä suunnitelmat ovat pitkäaikaisia, vakuutusyhtiöt tarjoavat niitä edulliseen hintaan. Maksu riippuu vakuutuksen ja niiden mukana ostamasi lisäosien kokonaisturvasta. Palkkio voi vaihdella yhtiöittäin, koska ne tarjoavat erilaisia ​​tiloja suunnitelmissaan.

Lyhyesti sanottuna on suositeltavaa ostaa asuntolainavakuutus, joka auttaa perhettäsi maksamaan lainan takaisin kuolemasi varalta. Tarkista kuitenkin talousneuvojaltasi, kuinka pian voit saada sellaisen ja näin turvata perheesi tulevaisuuden.

Vastuuvapauslauseke: Tämä on kirjoittajan henkilökohtainen mielipide. Lukijoita kehotetaan ottamaan yhteyttä rahoitussuunnittelijaan ennen minkään sijoituksen tekemistä tai tuotteen ostamista.

Samankaltaiset artikkelit