RBI pyytää pankkeja valvomaan henkilökohtaisia ​​lainoja

RBI, monetary policy, monetary tightening, MPC, interest rate, RBI Governor, kharif sowing, rural economy, commodity prices, capital spending, OMO sales, liquidity, festive season, capital inflows

Reserve Bank of India (RBI) tarkkailee tiettyjä henkilölainojen osia alkavan stressin varalta aikana, jolloin lainanantajien vakuudettomat vähittäislainat ovat kasvaneet nopeasti.

”Pankkien ja NBFC:n olisi hyvä vahvistaa sisäisiä valvontamekanismejaan, puuttua mahdollisiin riskeihin ja ottaa käyttöön sopivia suojatoimia oman etujensa mukaisesti”, RBI Das sanoi rahapoliittisessa lausunnossaan perjantaina.

Kun otetaan huomioon tämä henkilökohtaisten lainojen kasvu, Das katsoo, että lainanantajien on ylläpidettävä vankkaa riskinhallintaa ja vahvemmat vakuutusstandardit. Vaikka nimenomaisia ​​huolenaiheita ei ole, henkilökohtaisten lainojen kasvu voi lisätä riskejä eteenpäin.

RBI:n apulaiskuvernööri J Swaminathan lisäsi, että vuositasolla vähittäisluottojen kasvu on ollut useimmissa pankeissa 30 % ja vakuudettomat luottot ovat kasvaneet 23 %, kun taas muut segmentit kasvavat 12-14 %. On selvää, että vähittäisluottojen kasvuvauhti on ollut poikkeava. Siksi on syytä olla varovainen.

”RBI on ollut huolissaan vakuudettomien henkilökohtaisten lainojen käytöstä tarkoituksiin, kuten pääomamarkkinoille sijoittamiseen, mikä voi merkittävästi lisätä rahoitusvakauden riskejä”, Grant Thornton Bharatin Financial Services – Riskin partneri Vivek Iyer sanoi. lisäten, että edullisien tai maksuttomien välitysyritysten nousu on tehnyt yksityissijoittajan pääsystä pääomamarkkinoille paljon helpompaa kuin koskaan ennen.

Pankit ja ei-pankkilainanantajat ovat viime kuukausina lisänneet maksuja vakuudettomien vähittäislainojen segmentissä kasvattaakseen marginaalejaan.

Tällä hetkellä vähittäislainat muodostavat kolmanneksen pankkisektorin kokonaislainoista. Vakuudettomat vähittäislainat muodostavat 10-15 % pankkialan kokonaislainoista.

Lainanantajan näkökulmasta tämä lainasegmentti nähdään riskialttiimpana, koska niillä ei ole vakuuksia. Tämän kompensoimiseksi lainanantajat veloittavat näistä lainoista korkeamman koron.

”Tällä hetkellä laiminlyönnit eivät näytä osoittavan merkittävää nousua pelaajien kesken. Lainojen kasvu tällä segmentillä on ollut erittäin nopeaa, ja tähän liittyy omat haasteensa. Luulen, että RBI on huolissaan tästä”, sanoo Karan Gupta, Intian luottoluokitus- ja tutkimusyksikön rahoituslaitosten johtaja.

ICRA:n varapuheenjohtaja ja sektorijohtaja Aashay Choksey katsoo, että vaikka vähittäislainat ovat vaikuttaneet yleiseen luotonannon kasvuun viime vuosina, omaisuuden laatu on suurelta osin pysynyt toistaiseksi hyvänä ja elpyminen on ollut voimakasta.

Viimeisimmässä rahoitusvakausraportissaan RBI sanoi, että järjestämättömien liikepankkien bruttovarallisuussuhde putosi 10 vuoden alimmilleen 3,9 prosenttiin 31. maaliskuuta maaliskuun 2018 11,5 prosentista. Järjestämättömien varojen suhde laski 1:een. % 31.3.2018 6,1 %:sta.

Siitä huolimatta joidenkin asiantuntijoiden mielestä pankkien ulkopuolisten luotonantajien laiminlyöntisuhteita on seurattava entistä tarkemmin. Nämä tahot puuhailevat jatkuvasti eri asiakasryhmien kanssa hankintasuppilon kasvattamiseksi, mikä ei aina välttämättä onnistu. Asiantuntijoiden mukaan pankkien ulkopuolisten luotonantajien maksuhäiriöt voivat nousta tällaisessa tilanteessa.

Sekä pankit että muut lainanantajat palvelevat yleensä erilaisia ​​lainanottajaprofiileja. Pankit antavat yleensä lainaa korkealuottoisille henkilöille, kun taas pankkien ulkopuoliset lainanantajat palvelevat alipankkien segmenttiä. Viime aikoina pankkien ulkopuoliset lainanantajat ovat julkaisseet tuotteita, kuten osta nyt maksa, mikä voi olla riskialtista, sanovat asiantuntijat.

”Uskomme, että maanpinnan tason tiedoissa on heikkoutta, joka ei vielä näy otsikkorikollisuudessa. Jossain vaiheessa laiminlyönnit lisääntyvät. Mutta tilanne ei ole hälyttävä, Sanjay Kumar Agarwal, CareEdgen johtaja sanoi.

Samankaltaiset artikkelit