Hallitus tutkii suoria suoria sijoituksia Kiinasta Paytm Payments Services -pankki- ja rahoitusuutisissa

Paytm, Paytm Payments Bank Limited, resignation, Manju Agarwal, RBI, Group Advisory Committee, compliance concerns

Lähteiden mukaan hallitus tutkii Kiinasta tulevia suoria ulkomaisia ​​sijoituksia Paytm Payments Services Ltd:hen (PPSL), joka on One97 Communications Ltd:n maksujenvälitysyhtiö.

Marraskuussa 2020 PPSL oli hakenut Reserve Bank of India:lta (RBI) toimilupaa toimia maksujen yhdistäjänä maksujen yhdistäjien ja maksuyhdyskäytäviä koskevien ohjeiden mukaisesti.

Marraskuussa 2022 RBI kuitenkin hylkäsi PPSL:n hakemuksen ja pyysi yritystä lähettämään sen uudelleen, jotta se noudattaisi FDI-sääntöjen mukaista Press Note 3:a.

One97 Communications Ltd:llä (OCL) on sijoituksia kiinalaisyritykseltä Ant Group Co.

Myöhemmin yritys jätti 14.12.2022 Intian hallitukselle vaaditun hakemuksen OCL:n aiemmasta alaspäin tehdystä investoinnista yhtiöön noudattaakseen FDI-ohjeiden mukaista Press Note 3:a.

Ministeriöiden välinen komitea tutkii Kiinan investointeja PPSL:ään, ja päätös suorista sijoituksista tehdään perusteellisen harkinnan ja perusteellisen tarkastelun jälkeen, lähteet sanoivat.

Press Note 3:n mukaan hallitus oli asettanut ennakkohyväksynnän pakolliseksi ulkomaisille investoinneille kaikilla aloilla maista, joilla on maaraja Intian kanssa, jotta voitaisiin hillitä kotimaisten yritysten opportunistisia valtauksia COVID-19-pandemian jälkeen.

Maita, joilla on yhteinen maaraja Intian kanssa, ovat Kiina, Bangladesh, Pakistan, Bhutan, Nepal, Myanmar ja Afganistan.

Otettuaan yhteyttä Paytmin tiedottaja sanoi, että PPSL haki online-maksujen yhdistämisohjelmaa (PA) verkkokauppiaille, ja sääntelijä pyysi myöhemmin PPSL:tä hakemaan tarvittavat hyväksynnät aiemmille alaspäin suuntautuville sijoituksille ja lähettämään hakemuksen uudelleen.

”Tämä on osa tavanomaista prosessia, jossa jokaisen maksukoontilupaa hakevan on saatava suorien sijoitusten hyväksyntä”, tiedottaja sanoi.

Tiedottaja sanoi, että PPSL noudatti asiaa koskevia ohjeita ja toimitti kaikki asiaankuuluvat asiakirjat sääntelijälle säädetyssä ajassa.

Odottavan prosessin aikana PPSL sai jatkaa online-maksujen yhdistämisliiketoimintaansa olemassa oleville kumppaneille ilman uusia kauppiaita.

”Sittemmin omistusrakenne on muuttunut. Paytmin perustaja on edelleen yrityksen suurin sidosryhmä. Ant Financial laski omistusosuutensa OCL:stä alle 10 prosenttiin heinäkuussa 2023. Sen jälkeen se ei täytä tosiasiallisen yhtiön omistuskelpoisuutta. OCL:n perustajalla on nyt 24,3 prosentin omistusosuus. Siksi käsityksesi Kiinan suorista suorista sijoituksista PPSL:ssä on virheellinen ja harhaanjohtava”, tiedottaja sanoi.

Reserve Bank kielsi viime kuussa Paytm Payments Bank Ltd:tä (PPBL), joka on OCL:n osakkuusyhtiö, ottamasta vastaan ​​talletuksia tai lisäyksiä mille tahansa asiakastilille, prepaid-instrumenteille, lompakeille ja FASTageille muun muassa 29.2.2024 jälkeen.

Reservipankin toimet PPBL:ää vastaan ​​noudattavat kattavaa järjestelmätarkastusraporttia ja sitä seuraavaa ulkopuolisten tarkastajien vaatimustenmukaisuuden validointiraporttia.

RBI oli sanonut, että nämä raportit paljastivat jatkuvia vaatimustenvastaisuuksia ja jatkuvia olennaisia ​​valvontaongelmia PPBL:ssä, mikä oikeuttaa lisätoimiin.

11. maaliskuuta 2022 RBI kielsi PPBL:tä ottamasta uusia asiakkaita välittömästi.

Samankaltaiset artikkelit