RBI vahvistaa fintech-yritysten valvontaa lisäämällä tarkastuksia – Banking & Finance News

RBI

Intian finanssialan sääntelyviranomaiset vahvistavat fintech-yritysten valvontaa asiakastietojen tarkastelemisesta analyytikoiden palkkaamisesta säännöllisiin tapaamisiin johtajien kanssa merkkinä siitä, että vuosia kestänyt kevytkätinen sääntely keskeisillä liiketoiminta-alueilla on päättynyt. Nämä Intian keskuspankin (RBI) toimet tulevat sen jälkeen, kun säännöllisissä tarkastuksissa viime vuoden aikana havaittiin, että useat fintech-yritykset ovat olleet löyhästi esimerkiksi asiakkaan due diligence -tarkastuksessa, kertoi viisi asiasta tietävää lähdettä.

Fintech-yritykset ja niiden sijoittajat saivat esimakua tästä tiukemmasta lähestymistavasta viime kuussa, kun keskuspankki määräsi sektorijättiläisen Paytmin lakkauttamaan pankkiyksikkönsä niin sanotun jatkuvan säännösten noudattamatta jättämisen vuoksi. Tätä alalla levottomuutta herättänyttä direktiiviä seurasi erillinen määräys Visalle tässä kuussa, jossa se pyysi sitä lopettamaan yritysten väliset korttimaksut kolmansien osapuolien fintech-yritysten kautta.

RBI:n toimet tulevat, kun rahoitusalan sääntelyviranomaiset muilla suurilla markkinoilla, mukaan lukien Kiinassa, hillitsevät sääntörikkomuksia ja muodostavat uusia säännöksiä fintech-sektorille sen jälkeen, kun se on omaksunut pitkän laissez-faire-lähestymistavan. Maailmanlaajuisesti fintech-yritykset tarjoavat erilaisia ​​palveluita – maksuista pieniin luottoihin ja talletuksiin – ja kun niiden taloudellinen vaikutusvalta kasvaa, sääntelijät tarkentavat niiden yhteyksien valvontaa laajempaan rahoitusjärjestelmään.

Intian tapaan ketteräjalkaisten fintech-yritysten asiakastuntemus- ja tiedonkäsittelyprosessit ovat herättäneet huolta myös keskuspankeissa ja sääntelyviranomaisissa maailmanlaajuisesti, kun ne yrittävät tukahduttaa monopolin, tietosuojan, rahanpesun ja heijastusriskin. ”RBI on hyvin selkeä, olitpa sitten ”fin(financial)” tai tech tai fintech, asiakkaan tunnistamisen perussääntöjä ja selkeää rahastovirtojen jalanjälkeä on noudatettava”, sanoi yksi keskuspankin ajatteluun perehtyneistä lähteistä. .

Kaikki lähteet kieltäytyivät nimeämästä nimeään, koska heillä ei ollut lupaa puhua tiedotusvälineille. RBI:n tiedottaja ei vastannut sähköpostiin, jossa pyydettiin tietoja sen vuorovaikutuksesta fintech-yritysten kanssa.

Erityisesti keskuspankki on tyytymätön fintech-yritysten käyttämään digitaaliseen asiakkaan tunnistamisprosessiin, joka perustuu Aadhaar-nimiseen valtion henkilöllisyystodistukseen ja siihen yhdistettyyn matkapuhelinnumeroon henkilön henkilöllisyyden vahvistamiseksi. Fintech-yritykset käyttävät tätä menetelmää laajalti nopeampana ja halvempana tapana tehdä due diligence, mutta se on myös altis manipulaatiolle, mikä herättää petoksia tai rahanpesua koskevia huolenaiheita, toinen lähde sanoi. Vaikka RBI ei ole kieltänyt tämän varmennusmenetelmän käyttöä, se on pyytänyt, että digitaalisesti varmennetut tilit merkitään ”korkean riskin” tunnisteeksi, kunnes fyysinen tai videopuheluun perustuva tunnistaminen on saatu päätökseen keskuspankin asiakkaiden due diligence -säännösten mukaisesti. .

Kahden fintech-yrityksen perustajat kertoivat osana terävöitynyttä valvontaansa. Tapaamisten tiheys on noussut viime vuoden neljänneksestä nyt kerran kuukaudessa, yksi perustajista kertoi.

Erikseen RBI investoi myös parempaan teknologiaan havaitakseen sääntelyrikkomuksia ja palkkaamalla analyytikoita tutkimaan miljoonien asiakkaiden henkilötietoja fintech-yritysten hallussa, toinen lähde sanoi. Intian valtiovarainministeriö pitää ensi viikolla kokouksia kotimaisten fintech-startupien kanssa, joista osa on maailmanlaajuisten telttasijoittajien tukena, kehottaakseen heitä noudattamaan säädöksiä ja kuulemaan heidän huolensa, Reuters raportoi tiistaina.

Lisääntynyt sääntelyvalvonta ja kehittyvät säännökset nostavat vaatimustenmukaisuuden kustannuksia ja myös pääomavaatimuksia, mikä puolestaan ​​​​voi käynnistää konsolidointikierroksen alalla, sanoi Blume Venturesin partneri Ashish Fafadia. Tarkastus kuitenkin ”pakottaa ihmiset noudattamaan vaatimuksia ja tekemään syvempää huolellisuutta ja tukemaan yrityksiä, jotka ovat noudattaneet vaatimuksia, sen sijaan, että ohjataan niitä pois siitä”, sanoi Fafadia, jonka yritys on sijoittanut 20 intialaiseen fintech-yritykseen.

Samankaltaiset artikkelit