Byju’s avaa kanavan hämmentyneiden sijoittajien kanssa

Raveendran's letter to the shareholders comes ahead of an extraordinary general meeting on Friday.

Ennen perjantain ylimääräistä yhtiökokousta (EGM) Byjun johtoryhmä on avannut viestintäkanavat joukon hämmentyneen sijoittajan kanssa, joka vaatii muutosta johdossa, mukaan lukien perustaja-toimitusjohtajan Byju Raveendranin syrjäyttäminen.

Lähteet sanoivat, että Byjun johtoryhmä on ilmoittanut ottavansa käyttöön läpinäkyvän mekanismin, jolla seurataan jatkuvan oikeuksien antamisen kautta kerättyjen varojen loppukäyttöä.

Byjun tiedetään saaneen sijoittajilta tähän mennessä 300 miljoonan dollarin sitoumuksen merkintäoikeusannista, joka sulkeutuu helmikuun loppuun mennessä. Liikkeeseenlasku nostettiin tammikuun lopussa 200 miljoonan dollarin nostamiseksi yrityksen arvon ollessa 220–250 miljoonaa dollaria, mikä on 99 prosentin lasku sen 22 miljardin dollarin huippuarvosta.

Ylimmän johdon tavoittaminen hämmentyneen sijoittajan puoleen saa merkitystä, koska se haluaa, että he eivät painosta vaatimustaan ​​muuttaa johdossa. Se haluaa myös heidän investoivan oikeuksiin. Byju’s on myös tarjoutunut nimittämään kaksi riippumatonta johtajaa lisätäkseen avoimuutta oikeuksien annin jälkeen.

Byjun kolmijäseniseen hallitukseen kuuluvat tällä hetkellä Raveendran, hänen vaimonsa Divya Gokulnath ja hänen veljensä Riju Raveendran.

Hallituksen erottamiseksi enemmistön – 50 % plus yksi osake – annetuista äänistä tulee olla päätöksen puolesta. Raveendran ja hänen perheensä ovat suurin osakkeenomistaja 26 prosentin osuudellaan Byjun osakkeista ja äänestävät ehdotusta vastaan.

Sääntöjen mukaan ylimääräisessä yhtiökokouksessa on oltava läsnä kaksi jäsentä, jotta kokous olisi päätösvaltainen. Byjun yhtiöjärjestys määrää sen promoottori-johtajan läsnäolon ylimääräisessä yhtiökokouksessa ja jos henkilö ei saavu kokoukseen, voidaan ylimääräistä yhtiökokousta lykätä viikoksi. Keskeytyneessä ylimääräisessä yhtiökokouksessa, vaikka promoottori-johtaja ei olisi paikalla, kokouksessa läsnä olevat osakkeenomistajat voivat olla päätösvaltaisia.

Ylimääräiseen yhtiökokoukseen ilmoittautuneet sijoittajat omistavat yhdessä yli 25 %, mutta eivät osallistu kokoukseen, koska heillä ei ole äänioikeutta. Tämä johtuu siitä, että he olivat allekirjoittaneet osakassopimuksen, joka ei anna heille äänioikeutta. Muut osakkeenomistajat omistavat yli 45 % Byjun osakkeista.

Samankaltaiset artikkelit