Osakkeiden lukitus 1,5 biljoonan ruplan arvosta vanhenee – Market News

sebi, shares,

Seuraavien neljän kuukauden aikana peräti 66 yritystä näkee 1,48 biljoonan ruplan arvoisten osakkeidensa lukitusjakson päättymisen. Markkinaasiantuntijat sanoivat, että tämä voi aiheuttaa jonkin verran myyntipaineita näille osakkeille.

Nuvama Wealth Managementin raportin mukaan suuria nimiä, joiden ankkuri ja muut sijoittajat saavat mahdollisuuden irtautua, ovat Tata Technologies, Mamaearthin promoottori Honasa Consumer, Cello World ja Jana Small Finance Bank.

Huhtikuun 1. päivänä joidenkin Global Surfacesin, Sai Silksin, JSW Infrastructuren, Platinum Industriesin ja Exicom Technologiesin osakkeiden lukitusaika päättyy.

HDFC Securitiesin vähittäismyyntitutkimuksen johtaja Deepak Jasani sanoi, että vaikka tiskillä saattaa tapahtua myyntiä, jolloin lukitusjaksot umpeutuvat, se ei välttämättä vaikuta osakkeen hintaan niin paljon, jos osakkeet ovat menestyneet hyvin sen ensimmäisen julkisen tarjouksen jälkeen ( IPO).

Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnan (Sebi) sääntöjen mukaan ankkurisijoittajien on omistettava vähintään 50 % heille jaetuista osakkeista listautumisannissa vähintään 90 päivän ajan. Samanlaisia ​​rajoituksia asetetaan myös listautumisyhtiöiden promoottoriosakkeille.

Markkinasäätelijä oli ottanut käyttöön lukitusaikoja piensijoittajien etujen turvaamiseksi varmistamalla uusien pörssiyhtiöiden osakekurssien vakauden ainakin joksikin aikaa. Säännöt auttavat myös rajoittamaan promoottorien ja institutionaalisten sijoittajien varhaista irtautumista, jos osakkeet listataan korkeaan arvostukseen.

Jasani lisäsi: ”Jos jotkut osakkeet eivät ole menestyneet listaamisen jälkeen ja ovat listaus- tai emissiohinnan alapuolella, myyntipaineet voivat olla korkeammat, koska listautumista edeltävät sijoittajat eivät ehkä ole halukkaita odottamaan pidempään.”

Useaan otteeseen aiemmin lukkoajan päättyneiden yritysten osakkeet ovat joutuneet kovaan myyntipaineeseen. Näistä merkittävimpiä ovat Zomato, FSN E-Commerce, PB Fintech ja Delhivery. Merkittävintä on se, että Zomato-osakkeita myytiin merkittävästi suurten sijoittajien, kuten Alibaban, Moore Strategic Venturesin ja Uberin, kanssa, jotka myivät osuutensa yrityksestä lukitusjakson päätyttyä.

Asiat näyttävät kuitenkin vakiintuneen merkittävästi nyt, kun pelko taivaan korkeista arvostuksista näyttää väistyvän markkinatoimijoiden keskuudessa. Zomaton ja muiden uuden aikakauden yritysten sulkuaika osui samaan aikaan, jolloin startup-yrityksissä oli käynnissä massiivinen arvostuskorjaus. Monien näiden yhtiöiden osakkeet, jotka eivät vielä olleet kannattavia listautumisensa aikana, noteerattiin myös korkealla arvostuksella, mikä pahensi myyntipaineita.

Muutaman viime vuoden aikana joukko yrityksiä on ryntänyt osakemarkkinoille. 75 osakkeesta, jotka listattiin 24. tilikaudella, jopa 14 käy kauppaa 10 % emissiohintaa alemmalla hinnalla, Prime Databasen tiedot osoittivat. Näitä ovat Gopal Snacks, Flair Writing Industries, Fedbank Financial Services ja Credo Brands Marketing.

Suurimpia listautumisannin voittajia olivat Indian Renewable Energy Development Agency, Tata Technologies, Netweb Technologies, Cyient DLM, BLS E-Services ja Tata Technologies.

Samankaltaiset artikkelit