Aasian osakkeet epäröivät Wall Streetin myynnin jälkeen, dollari vilkas

asian shares

Aasian osakkeet laskivat torstaina sen jälkeen, kun Fitch alensi Yhdysvaltain valtion velan luottoluokitusta, mikä herätti voitonottoa, ja sijoittajat ovat nyt siirtyneet Englannin keskuspankin korkopäätökseen ja Applen ja Amazonin tuloihin. Sekä S&P 500-futuurit että Nasdaq-futuurit lisäsivät 0,2 % Wall Streetin yössä tapahtuneen raskaan myyntiaallon jälkeen. Aasiassa MSCI:n laajin Aasian ja Tyynenmeren osakkeiden indeksi Japanin ulkopuolella putosi 0,2 %, ja se kärsi myös valtavasta 2,3 prosentin pudotuksesta vain päivää aiemmin. Se verrattuna 5,4 prosentin kuukausittaiseen nousuun heinäkuussa.

Japanin Nikkei laski 1,1 % ja nosti elokuun tappiot 2,5 prosenttiin, mikä palauttaa osan kuukautta aiemmin nähdystä 7,5 % noususta. Japanin valtion 10 vuoden joukkovelkakirjalainojen (JGB) tuotto nousi torstaina 0,65 prosenttiin, korkeimmalle sitten huhtikuun 2014, sen jälkeen, kun Japanin keskuspankki löysi otettaan tuottokäyrän hallinnasta viime viikolla.

Kiinan blue chipit olivat 0,2 % korkeammalla, kun taas Hongkongin Hang Seng -indeksi pysyi enimmäkseen ennallaan. Yksityinen tutkimus osoitti Kiinan palveluaktiviteetin lisääntyneen nopeammin heinäkuussa. ”Arvelen, että vaikka voit väittää, että Fitch-luokituksen alentaminen on vanhentunut… Uskon, että olet nähnyt tarpeeksi liikkeitä, jotta jotkut asiat voidaan polttaa ja joitain kysymyksiä kysytään näillä huipuilla”, sanoi Matt Simpson, Cityn markkina-analyytikko. Indeksi Brisbanessa.

”Luulen, että parhaimmillaan voisitte katsoa epävakaa kauppaa näiden huippujen ympärillä, tai pahimmillaan voimme vetää hieman syvemmälle.” Yön aikana Nasdaq ja S&P 500 laskivat suurimman helmikuun ja huhtikuun jälkeen. Heinäkuussa odotettua paremmat tulot ja toiveet Yhdysvaltain talouden pehmeästä laskusta.

Myöhemmin päivällä Applen odotetaan raportoivan kolmannen vuosineljänneksen suurimmasta liikevaihdon laskusta sitten vuoden 2016, koska iPhone-laitteiden myynti on hidastunut. Amazon.com Inc:n, joka on kuluttajien kulutuksen kelluja, odotetaan raportoivan yli 8 %:n kasvun toisen vuoden aikana. vuosineljänneksen liikevaihdosta mainos- ja sähköisen kaupankäynnin elpymisen myötä.

Riskitunnetta ovat hillinneet Yhdysvaltojen korkeammat pitkän aikavälin tuotot odotettua vahvemman yksityisen työllisyystietojen ja Yhdysvaltain hallituksen erääntyvän velan takaisinmaksun jälkeen. USA:n 10 vuoden tuotot leijuivat Aasiassa 4,0856 prosentissa, vain hieman alle yhdeksän -kuukauden huippu 4,1260 % ​​osui yössä. 30 vuoden tuotot nousivat 2 peruspistettä 4,1847 prosenttiin ja olivat lähellä korkeinta tasoa sitten marraskuun.

Yhdysvaltain dollari nousi Aasiassa korkeimmalle 102,63:ssa tärkeimpiin vastineisiinsa sen jälkeen, kun vahvat yksityiset palkkatiedot lisäsivät merkkejä työmarkkinoiden joustavuudesta Yhdysvalloissa. Tarkkaan seurattu USA:n maatalouden ulkopuolisten palkanlaskennan raportti valmistuu perjantaina. riskiherkkä Australian dollari nappasi tärkeimmän tukitason 0,6532 dollariin, mikä on vain hieman yli vuoden 2023 alimman 0,6459 dollarin.

Englannin keskuspankin odotetaan nostavan korkoja myöhemmin päivällä. Useimmat ekonomistit odottavat keskuspankin nousevan neljännespisteellä 15 vuoden huipulle 5,25 prosenttiin, mutta riskinä on kesäkuun yllättävän puolen pisteen nousun toistuminen, mikä voi ruokkia vetoja siitä, että suuret keskuspankit eivät lopeta kiristämistä. vielä.

Brasilian keskuspankki laski yhdessä yössä ohjauskorkoaan ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen ja odotettua enemmän 50 peruspistettä, mikä merkitsi noususyklin alkua kehittyvillä markkinoilla nyt, kun Yhdysvaltain korot ovat todennäköisesti saavuttaneet huippunsa.

Muualla öljyn hinta oli hieman korkeampi, kun markkinat painoivat Yhdysvaltain nousevia varastotietoja ja todennäköistä OPEC+:n tuotantoleikkausten jatkamista. Brent-raakaöljyfutuurit nousivat 0,2 % 83,33 dollariin tynnyriltä ja US West Texas Intermediate -raakaöljyfutuurit nousivat 0,1 % 79,6 dollariin. Kullan hinta nousi 0,1 % 1 936,19 dollariin unssilta.

Samankaltaiset artikkelit