Maaseudun taitojen koulutus vaatii ”muodonmuutosta”

Rural skill training requires a ‘makeover’

Taitokoulutus on noussut Intian maaseudun nuorten keskuudessa tehokkaaksi väyläksi työllisyyteen ja toimeentuloon – mikä todistaa lopullisesti, että yliopistotutkinnot ja ”valkokauluspyrkimykset” ovat usein vain ”piippuunelma”, joka johtaa maaseudun nuorten työttömyyteen. Intian kukoistava korkeakoulusektori on vakuuttanut toisin. Itse asiassa yli 50 prosenttia intialaisista nuorista ei ole oikeilla jäljillä hankkimaan työllistymiseen tarvittavaa koulutusta ja taitoja vuoteen 2030 mennessä, mikä asettaa kansakunnalle vakavan kasvuhaasteen ja menetetyn mahdollisuuden hyödyntää demografista osinkoa.

Ensisijainen syyllinen? Intian perinteinen koulutusjärjestelmä, joka ei ole auttanut valmistamaan ensimmäistä kertaa työnhakijoita alan vaatimuksiin. Samoin yliopisto-opetus keskittyy teoriapohjaisen tiedon välittämiseen – työharjoittelumahdollisuutta tai opiskelijoiden työharjoittelua on vähän. Seurauksena on suuri taitovaje. Mutta vaikka ammatillinen koulutus itse asiassa kurottaa tämän kuilun ja tarjoaa todistetusti motivoituneille nuorille tuottoisia ammatteja, toimeentuloa ja yritystoimintaa, maaseutuperheet jatkavat nenäänsä koulutuksesta, joka johtaa ”sinikaulus”-työhön ja toimeentuloon – taitokoulutusta selvästi tarvitaan. muodonmuutos.

Kukaan ei voi kertoa tarinaa paremmin kuin Dinesh Chauhan Kodinarista, Gujaratista. Viljelijäperheestä kotoisin olevat veljet pitivät hänestä suuria toiveita ja kamppailivat saadakseen hänet suorittamaan sekä kandidaatin että maisterin tutkinnon – mutta valmistuttuaan hän ei yksinkertaisesti löytänyt työpaikkaa, mutta hänen kohtalonsa muuttui, kun tilaisuus Whatsapp-viestin avautui. taitoharjoittelun maailmaan hänelle. Hän ilmoittautui kolmen kuukauden metallinvalmistuskurssille, ja valmistuttuaan avasi heti oman yrityksen. Nykyään hän ansaitsee 60 000 rupiaa kuukaudessa ja työllistää kaksi henkilöä yhteisöstään.

Maaseutukoulutus tarjoaa maaseututaloudessa win-win-win-tilanteen, jossa luodaan mahdollisuuksia nuorille maaseudun nuorille, jotka eivät suurelta osin halua muuttaa pois kotiyhteisöstään. harjoittelijat täyttävät paikallisten teollisuudenalojen osaamis- ja rekrytointivajeet, joilla on vaikeuksia löytää työhön valmiita ihmisiä tukemaan yritystensä kasvua; ja pyrkivät yrittäjät saavat jalan, jota he niin kipeästi tarvitsevat perustaakseen maaseutuyrityksiä ja tarjotakseen niche-tuotteita ja -palveluita yhteisöissään. Taitokoulutus muuttaa perheiden pelin maaseutuyhteisöissä, jotka ovat ensisijaisesti riippuvaisia ​​maataloudesta – maatilojen tulojen ja köyhyyden poistumiseen – ja maaseutumuuttoliikkeen kasvavan ongelman hillitsemisestä.

Maharashtran maaseudulla Sailee Bhaskar (nimi muutettu) on juuri suorittanut HSC:n ja hänen suurelta osin kouluttamattomat vanhempansa keskustelevat hänen tulevaisuuden vaihtoehdoistaan. Hänen äitinsä on kotiapulainen ja isä puutarhuri, ja yhdessä he kokevat kirjanpidon tutkinnon olevan paras tapa edetä. Sailee on samaa mieltä, sillä hänen reuna-alueellaan on muutamia muita vaihtoehtoja, vaikka hän halveksii matematiikkaa ja epäonnistui kirjanpidossa kahdesti koulussa. ”Kuulin, että saat hyvän palkan kirjanpidosta”, hän sanoo. Mainitse ”taitoharjoittelu” sellaisilla aloilla kuin kosmetologi tai ruoka ja juoma, ja hänen vanhempansa näyttävät tyhjän, kyseenalaisen…,

Se on tuttu tarina eri puolilla Intiaa, jossa kuiskaukset leviävät ”hyvistä palkoista” ja ”vakituisista työpaikoista” tärkeimmillä ”valkokaulus”-sektoreilla, ja huonosti perillä olevat perheet tekevät huonosti perillä olevia päätöksiä lastensa korkeakoulutuksen suhteen. Tietenkin jokainen perhe haluaa jotain ”parempaa” lapselleen, mutta kirjoitus on seinällä – 47 % Intian valmistuneista ei suoraan sanottuna sovellu mihinkään alan rooliin, kiitos kukoistavan koulutusalan, joka kerää tuhansia valmistuneita. joka vuosi arvottomilla tutkinnoilla.

Lyhytaikainen taitopohjainen koulutus tarjoaa täydellisen ratkaisun monille perheille – se vaatii pienemmän ja edullisemman sijoituksen; tarjoaa lyhyemmän aikavälin kursseja; ja saa harjoittelijat vauhdikkaaseen tulonhankintaan – sellaista, jota heidän perheensä niin kipeästi tarvitsee.

Mutta taitojen koulutus vaatii suuria ruohonjuuritason ponnisteluja asettuakseen uudelleen houkuttelevaksi ja tuottoisaksi vaihtoehdoksi nuorille koulun keskeyttäneille ja heidän perheilleen. Tämä tarkoittaa jalkoja maassa kylissä ja yhteisöissä esittelemään vaihtoehtoisia uravaihtoehtoja, tarjoamaan tietoa paikallisten teollisuuden vaatimuksista sekä kokeneita kenttätyöntekijöitä ja mobilisoijia, jotka voivat vakuuttaa kovimman isän tai vankan äidin, että taitoharjoittelu on oikea tie. Se vaatii yökokouksia paikallisten perheiden mukavuusalueilla. Ja se vaatii roolimalleja – positiivisia esimerkkejä nuorista, menestyneistä maaseutunuorista, jotka menestyvät valitsemissaan töissä ja ammateissa. Se ei ole helppo tehtävä, kun otetaan huomioon viime mailin ulottuvuus, mutta tämä on tunnin tarve.

Intia on kylien maa – rikas maaseutuperintö, josta olemme ylpeitä. Valitettavasti maan viime vuosikymmenen aikana saavuttamat taloudelliset voitot eivät kuitenkaan ole valuneet ”Bharatiin” – maaseutualueiden ihmiset kärsivät köyhyydestä, työttömyydestä, palvelujen puutteesta, huonosta infrastruktuurista ja harvoista mahdollisuuksista luoda valoisampaa tulevaisuutta. .

Mutta taitokoulutus tarjoaa avainratkaisun moniin näistä valtavista ja monimutkaisista ongelmista – antaa nälkäisille nuorille päteviä taitoja, joita maaseutualueiden yritykset niin kipeästi tarvitsevat. Ja loppujen lopuksi se merkitsee työpaikkoja tai elinkelpoisia yrityksiä, jotka auttavat luomaan maatilatuloja ja nostamaan maaseutuperheitä pois köyhyydestä. Se on lupauksen polku, mutta vain se nähtiin eri tavalla miljoonien mielissä ”Bharatissa”.

Samankaltaiset artikkelit