PNB Housing näkee potentiaalia kohtuuhintaisissa asunnoissa kysynnän jatkuessa vahvana

pnb, pnb housing

Edullisten asuntojen segmentin kasvupotentiaali on merkittävä, sillä tällaisten asuntojen kysyntä jatkuu vahvana, sanoo PNB Housing Financen toimitusjohtaja Girish Kousgi.

Kousgi’s on optimistinen, vaikka kohtuuhintaisten talojen osuus kaikista Intian seitsemän suurimman kaupungin asunnoista oli vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla vain 20 %. Tuoreen raportin mukaan vuoden 2022 tammi-kesäkuussa vastaava luku oli 31 %.

”Kysyntä kohtuuhintaisten asuntojen segmentillä on mielestäni vahvaa luottosidonnaisen tukijärjestelmän vetäytymisestä huolimatta. Viimeaikainen lama on syklinen ja näemme paljon vetoa tässä tilassa, Kousgi sanoi.

Asuntorahoittaja on perustanut 30. kesäkuuta 88 kohtuuhintaisen asunnon konttoria ja aikoo nostaa tämän 100:aan parin vuosineljänneksen aikana.

Edullisten asuntojen maksut nousivat huhti-kesäkuussa 66 % vuodentakaisesta, joskin alhaisella tasolla. Kokonaismaksut kasvoivat 7 prosenttia 3 686 miljoonaan rupiaan.

Vaikka hallinnoitavat varat kasvoivat vain 2 % vuotta aiemmasta 30. kesäkuuta verrattuna, yhtiö uskoo saavuttavansa 24. vuoden kasvutavoitteensa. ”Ensimmäinen neljännes oli linjassa, koska se on kausiluonteista. Jos katsot mitä tahansa vuotta, ensimmäinen neljännes on mykistetty sekä kasvun että BKT:n suhteen. Se yleistyy yleensä toisella neljänneksellä ja paranee edelleen kolmannella ja neljännellä neljänneksellä”, hän sanoi.

Yhtiö tavoittelee 17-18 prosentin lainakasvua ja 22 prosentin maksujen kasvua vuosina 2023-24.

PNB Housing keskittyy edelleen vähittäislainasegmenttiin, erityisesti prime-asiakkaisiin ja kohtuuhintaisiin asuntoihin, vaikka se vähentää strategisesti yrityssegmentin altistumista. Yrityslainakanta supistui 45 % vuotta aiemmasta 3 416 miljoonaan rupiaan kesäkuun 30. päivästä lähtien. Tämä jatkuu vielä muutaman vuosineljänneksen ennen kuin voimme aloittaa uudelleen”, hän sanoi.

Lainojen korkomarginaali nousi kesäkuun neljänneksellä 2,6 prosenttiin vuoden takaisesta 1,4 prosentista. Korkokate oli 3,86 %. Yhtiö tavoittelee kuluvalla tilikaudella 2,5 prosentin korkomarginaalia ja 3,5 prosentin nettokorkomarginaalia.

Kousgi uskoo, että Asuntokehitysrahoitus Oyj:n poistuminen yrityslainamarkkinoilta auttaa muita asuntorahoittajia keräämään varoja paremmalla korolla.

”Uskon, että tämä helpottaa kilpailua velkapuolella, erityisesti vaihtovelkakirjalainoissa ja yritystodistuksissa, saatavuuden ja hinnoittelun suhteen. Se auttaa jossain määrin myös talletuksissa ja pankkilainoissa”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit