Kulta putoaa vahvaan dollariindeksiin: Sijoittajat katselevat Yhdysvaltain maatalouden ulkopuolisia palkkatietoja; Lue lisätietoja tärkeimmistä katsottavista tasoista – Commodities News

Gold embarked on its historic run marking an all-time high on both Comex and domestic front, gaining by 10% year to date. (Image: Freepik)

Kullan hinta laski 0,5 % kesäkuun päättyessä MCX:n avautuessa. Keltainen metalli avautui hintaan 69 297 rupiaa 10 grammaa kohden, kun aiempi sulkuhinta oli 69 707 rupiaa 10 grammaa kohti. Myös jalometallin spot-hinta noteerattiin kansainvälisillä markkinoilla alle 2 300 dollarin tason. Huhtikuun 4. päivänä kulta ja hopea nousivat kotimarkkinoilla eliniän ennätykselle. Sijoittajat sanoivat, että vahva Yhdysvaltain dollari osui jalometalleihin. Tästä eteenpäin markkinaosapuolet pitävät silmällä Yhdysvaltojen ei-maatalouden palkkatietoja.

Yhdysvaltain maatalouden ulkopuolinen palkkaraportti maaliskuulle, joka julkaistaan ​​5. huhtikuuta, on ratkaiseva keltaisen metallin kannalta. Vankka raportti painaa metallia, koska se näyttää hieman yliostetulta lähitulevaisuudessa, vaikka näkymät ovat edelleen positiiviset keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. ”Geopoliittiset jännitteet ovat kuitenkin nousemassa uudelleen pintaan, mikä saattaa rajoittaa haittapuolia”, sanoi Praveen Singh, BNP Paribasin perusvaluutoista ja hyödykkeistä vastaava apulaisjohtaja Sharekhanissa.

Singh sanoi, että kullan tuki on 2250–2200 dollaria, kun taas vastus on 2350–2360 dollaria.

Toinen analyytikko, Bhavik Patel, Tradebull Securitiesin hyödyke- ja valuuttaanalyytikko, sanoi, että kulta näyttää äärimmäisen yliostetulta, ja odotetaan, että se näkee perääntymisen pian, kun kauppiaat saavat voittoa. Mutta on muistettava, että pieni korjaus ei tarkoita nousutrendin loppua, vaan kullan kipeästi kaivattua vetäytymistä korkeammalle tasolle.

”Historiallisesti olemme nähneet, että aina kun kulta saavuttaa ylikuumenemisen (RSI_14 yli 82), olemme nähneet korjauksen välillä 3-5%. Joten selkeästi tuoreita uusia pitkiä positioita tulee välttää ja mahdolliset pitkät positiot tulee joko kirjata voittoa tai stoploss perässä ostohintaan. Fibonacci-laajennuksen mukaan seuraava kullan tavoite MCX:ssä on noin 71150 ja 71850, kun taas vahva tuki on noin 67000, Patel sanoi.

Kullan tuki on 2252–2234 dollaria, kun taas vastus on 2288–2305 dollaria. Hopean tuki on 26,20–25,98 dollaria, kun taas vastus on 26,65–26,82 dollaria, sanoi Rahul Kalantri, Mehta Equitiesin hyödykejohtaja.

Samankaltaiset artikkelit