Warren Buffetin sijoitusfilosofia, joka voi tehdä säännöllisistä päivistäsi Diwalin kaltaisia

warren buffet investment tips

Kun on kyse rahan ansaitsemisesta osakemarkkinoilla, yksi nimi erottuu loistavana menestyksen majakkana – Warren Buffett. Olet ehkä kuullut hänestä, ”Oracle of Omaha”, mutta tiedätkö, mikä tekee hänen sijoitusstrategiastaan ​​niin erityisen? Sukellaanpa Warren Buffetin sijoitusfilosofian maailmaan, ja tämän artikkelin loppuun mennessä sinulla on selkeämpi kuva taikuuden takana olevasta miehestä.

Warren Buffett puolustaa suoraviivaista periaatetta, joka on kaikkien saatavilla: ”Älä koskaan sijoita yritykseen, jota et ymmärrä.” Maallikolla tämä tarkoittaa, että sinun tulee sijoittaa rahasi vain yrityksiin, joiden toimintaa ymmärrät. Jos et pysty selittämään, kuinka yritys ansaitsee rahaa, se ei todennäköisesti ole paras sijoitus. Pysy siinä, mitä tiedät ja ymmärrät.

Vaikka monet sijoittajat tavoittelevat nopeita voittoja, Buffett suhtautuu kärsivällisemmin. Hän neuvoo: ”Suosikki pitoaikamme on ikuinen.” Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa, että hän etsii yrityksiä, joiden omistaminen on hänelle mielekästä pitkäkestoisesti. Ajattelemalla pitkällä tähtäimellä voit selviytyä markkinoiden volatiliteetin myrskystä ja saada korkokorkojen hyödyt.

Tässä Buffetin taika tulee ilmeiseksi. Hän pyrkii osakkeilla käymään kauppaa alle niiden sisäisen arvon, jota hän kutsuu ”turvamarginaaliksi”. Se muistuttaa 100 dollarin setelin ostamista 80 dollarilla. Sijoittamisessa tämä tarkoittaa osakkeiden ostamista alennuksella, mikä voi suojata sinua suurilta tappioilta, jos markkinat laskevat.

Buffett sijoittaa usein rahansa yrityksiin, joilla on vahva ”taloudellinen vallihauta”. Kuvittele tämä suojaavana linnoituksena yrityksen ympärillä, mikä vaikeuttaa kilpailijoiden loukkaamista sen alueella. Nämä taloudelliset vallihautat voivat olla mitä tahansa brändiuskoisuudesta teknologisiin patentteihin – tekijöitä, jotka antavat yritykselle etulyöntiaseman kilpailijoihinsa nähden.

Vaikka jotkut asiantuntijat kannattavat sijoitustesi hajauttamista useiden omaisuuserien kesken, Buffett kannattaa keskittyneempää lähestymistapaa. Hän sanoo kuuluisasti: ”Monipuolistuminen on suojaa tietämättömyyttä vastaan.” Yksinkertaisesti sanottuna hän ehdottaa, että sijoitetaan enemmän rahaa harvempiin, hyvin tutkittuihin sijoituksiin.

Warren Buffett rakastaa käteistä – ei siinä mielessä, että hän kerää sitä, vaan pitää käteistä käsillä mahdollisuuksien vuoksi. On kuin sinulla olisi rahaa lompakossasi, kun suosikkikaupassasi on valtavat alennusmyynnit – olet valmis nappaamaan upeita tarjouksia, kun niitä tulee vastaan.

Tunteet voivat johtaa sijoittajat harhaan ja saada heidät tekemään impulsiivisia päätöksiä. Buffett neuvoo säilyttämään rauhallisen, rationaalisen lähestymistavan sijoituksiin, erityisesti markkinoiden myllerryksen aikoina. Pelko ja ahneus voivat hämärtää tuomion ja johtaa kalliisiin virheisiin.

Buffetin tiedon jano on kyltymätön. Hän lukee paljon ja uskoo, että jatkuva oppiminen on olennaista järkevien sijoituspäätösten tekemiseksi. Yksinkertaisesti sanottuna pysyminen ajan tasalla ja koulutettu on avain viisaiden valintojen tekemiseen.

Elävöidään nämä periaatteet esimerkin avulla. Kuvittele, että olet seurannut yritystä, jota todella ymmärrät – teknologiajättiläistä, jolla on vahva taloudellinen vallihauta. Sen osakekurssi laski äskettäin pienestä liikkeeseen liittyvästä markkinoiden paniikasta, mikä aiheutti sen osakkeiden aliarvostuksen.

Noudattamalla ”Buffett-tapaa” päätät sijoittaa. Näet tämän suurena asiana, jolla on turvamarginaali. Sijoitat rahasi osakkeisiin tarkoituksenasi pitää ne pitkällä aikavälillä. Pysyt rauhallisena ja rationaalisena markkinoiden heilahtelujen aikana ja jatkat oppimista ja pysyt ajan tasalla yrityksen kehityksestä.

Ajan myötä, kun yritys kasvaa ja elpyy, osakekurssit nousevat. Hyödyt koronkoron tehosta, kun sijoituksesi arvostuu tasaisesti. Kiitos, että noudatat Warren Buffetin filosofiaa, et ole vain säilyttänyt pääomasi vaan myös nähnyt sen kasvavan.

Warren Buffetin lähestymistapa sijoittamiseen ei ole vain talousasiantuntijoille tarkoitettu salainen koodi. Se on itse asiassa joukko melko perusideoita, joiden avulla kuka tahansa voi pärjätä hyvin rahoillaan. Hän ei halua rikastua supernopeasti. Sen sijaan hän tekee viisaita päätöksiä, on kärsivällinen ja antaa ajan sekä säästämisen ja sijoittamisen voiman tehdä asiansa.

Olitpa vasta aloittamassa sijoittamista tai olet ollut siinä jo jonkin aikaa, ”Buffett Way” -ohjelmassa on todella hyviä vinkkejä. Se on ajaton tapa saada rahasi kasvamaan, ja siinä on kyse asioiden pitämisestä yksinkertaisena, viileänä ja rahasi kasvavan odottamisesta.

Ajattele asiaa tällä tavalla: jopa maailman paras sijoittaja Warren Buffett aloitti pienellä rahalla. Joten jos ymmärrät, mistä hän puhuu, ja käytät näitä ideoita, voit myös nähdä rahasi kasvavan ja taloudellisesti turvattua. Se on ikään kuin älykäs ja yksinkertainen tapa saada rahasi toimimaan ajan mittaan.

Samankaltaiset artikkelit