Honasa Consumer -osakkeiden debyytti pörsseissä on heikko; Pitäisikö sinun pitää tai kirjata voitto? – Markkinauutiset

Honasa Consumer listing

Mamaearthin osakkeiden emoyhtiön Honasa Consumerin osakkeet debytoivat pörssissä vaimeasti. Osake debytoi 330 rupiaa NSE:llä ja 324 rupiaa BSE:llä verrattuna 324 rupiaan emissiohintaan. Sijoittajat ovat tehneet 6 rupiaa voittoa osakkeelta, koska skripti antoi lähes 2 % tuottoa listatuille sijoittajille. . Ennen listautumista Honasan osakkeen harmaamarkkinapreemio (GMP) nousi 7,41 % yli tarjotun osakekurssin ylärajan, mikä osoitti haaleaa debyyttiä pörssissä.

”Honasa Consumer, johtava intialainen kauneus- ja henkilökohtaisen hygieniaalan yritys (BPC), teki tänään debyyttinsä pörssissä 330 rupialla osakkeelta, mikä on noin 2 prosentin preemio verrattuna sen 324 rupiaan listautumishintaan. Listautumisanti merkittiin 7,95 kertaa, mikä on hyvä tilaustaso. Vaikka Honasa Consumer on vielä suhteellisen nuori yritys, se on nopeasti kasvanut merkittäväksi toimijaksi Intian BPC-markkinoilla. Yrityksellä on monipuolinen tuotevalikoima, joka sisältää kasvojen, vauvanhoidon, hiustenhoidon, vartalonhoidon, värikosmetiikkaa ja tuoksuja. Yhtiön taloudellinen tilanne on kuitenkin jonkin verran myrskyisä, ja toimintaan liittyy myös muita riskejä. Kunnollisen tilauksen saatuaan Stock pystyi antamaan positiivisen listauksen. Sijoittajia suositellaan nyt kirjaamaan voittoa ja luopumaan asemastaan”, sanoi Shivani Nyati, Swastika Investmartin varallisuusjohtaja.

Honasa Consumer IPO avattiin yleisölle tiistaina 31.10.2023 ja päättyi torstaina 2.11.2023. Julkinen merkintä merkittiin viimeisenä merkintäpäivänä 7,61 kertaa. Qualified Institutional Buyers (QIBs) -kategoria merkittiin 11,50-kertaisesti, ei-instituutiosijoittajille tarkoitettu osuus sai 4,02-kertaisen merkinnän ja Retail Individual Investors (RIIs) -kiintiö ylimerkittiin 1,35-kertaisesti. Sen julkisen liikkeeseenlaskun hintaluokka on 308–324 rupiaa osakkeelta, jonka nimellisarvo on 10 rupiaa. Listautumisanti käsitti uuden osakeannin, jonka yhteisarvo oli 365 miljoonaa rupiaa, ja tarjouksen (OFS), jonka järjestäjät luovuttivat 41 248 162 osaketta. Honasan listautumisannin eräkoko oli 46 osaketta ja myöhemmät tarjoukset useissa 46 oman osakkeen erässä. Yksityissijoittajien vaatima vähimmäissijoitusmäärä oli 14 904 ruplaa.

Honasa Consumer (HCL) on digitaalinen alusta, joka tarjoaa kauneus- ja henkilökohtaisen hygienian tuotteita yli 500 Intian kaupungissa. Se on kasvattanut suosittuja tuotemerkkejä, kuten Mamaearth, The Derma Co, Dr Seth’s, Ayuga ja Aqualogica. Yhtiö on myös tehnyt strategisia sijoituksia BBLUNTiin ja Momspressoon. HCL:n tuotevalikoimaan kuuluu vauvanhoito, kasvohoito, vartalonhoito, hiustenhoito, värikosmetiikka ja tuoksut. Merkittävien sijoittajien tukemana HCL on valmis saavuttamaan miljardin dollarin arvon.

Samankaltaiset artikkelit