Rajasthanin vaalit 2023: Ensisijainen tavoite on ”trendi”, sanoo Sachin Pilot

Sachin Pilot, Rajasthan election

Kongressin johtaja ja entinen varapääministeri Sachin Pilot, joka on ollut kiistassa CM Ashok Gehlotin kanssa vuodesta 2020, sanoi, että puolueen ylimmän johdon päätös on päättää, kuka johtaisi osavaltiota, jos puolue nousee valtaan tulevassa Rajasthanissa. vaalit.

Aavikkovaltiossa käydään vaaleissa 25. marraskuuta ja ääntenlaskenta pidetään 3. joulukuuta.

Hän lisäsi: ”Ensimmäinen ja tärkein tavoitteeni ja prioriteettini on toimittaa kongressipuolueelle Rajasthanin osavaltio, jolla ei ole ollut toistuvaa hallitusta 30 vuoteen. Se on minun huomioni. En katso mitä voin tai en saa.”

Kun häneltä kysyttiin, näkikö hän mahdollisuutta tulla CM:ksi, menikö suurin osa lipuista Ashok Gehlotin seuraajille, entinen varaministeri sanoi: ”Mielestäni on väärin sanoa, että joku on kenenkään seuraaja. Taistelemme vaaleja käsisymbolilla. Ja päätökset ehdokkaista tehdään AICC-tasolla. On tutkimuksia ja muita panoksia…kaiken nähtyään puolue tekee päätöksen siitä, kuka saa lipun tai ei, keskusvaalilautakunnan (CEC) tasolla. Kysymys ei ole X:n, Y:n tai Z:n seuraajista. Me kaikki taistelemme kongressin jäseninä.”

Heinäkuussa 2020 Pilot ja 18 muuta kongressin MLA:ta olivat kapinoineet Ashok Gehlotin johtajuutta vastaan. Kuukautta kestänyt kapina päättyi puolueen ylimmän johdon väliintuloon. Myöhemmin Pilot erotettiin varapääministerin ja osavaltion kongressin puheenjohtajan tehtävästä.

Pilot, joka toimi valtiopuolueen päällikkönä vuonna 2018 ja johti Rajasthanin voittoon, sanoi, että vaalien voittaminen on ”yhteistä työtä”.

”Meillä on osavaltion kongressin presidentti, meillä on kongressin pääministeri, mutta me kaikki työskentelemme ryhmähengessä ja yhteistä tahtoa ja puolueen kollektiivia tuo meille voitto. Joten olemme kaikki yhtä sitoutuneita varmistamaan, että kongressi voittaa tulevat vaalit”, hän sanoi.

”Koska toisessa puolueessa, BJP:ssä, on paljon erimielisyyksiä, ja ihmisillä on tapana vertailla kahta organisaatiota bipolaarisessa kilpailussa. Pyrkimyksenä on siis ottaa kaikki sidosryhmät mukaan. Se on ollut Rahuljin (Rahul Gandhi) ja Khargejin (Mallikarjun Kharge) aloite. Minusta tuntuu myös, että viimeisten 30 vuoden aikana emme ole kyenneet toistamaan kongressin hallitusta”, Pilot sanoi.

Vuoden 2013 surkealla suorituksella, jolloin kongressin paikat vähenivät 21:een, mikä oli sen huonoin suoritus sitten itsenäisyyden, Pilot sanoi, että vaati ”paljon vaivaa” palata enemmistöön.

”Nyt siis tuntuu, että voimme murtaa tämän trendin. Se tapahtuu, kun kaikki ovat yhtäläisesti ja täysin sitoutuneet toimittamaan tila kongressille. Kun sanon tämän, puhun koko osavaltion kongressin ylimmän johdon puolesta”, hän sanoi.

BJP:ssä Pilot sanoi, että sahramipuolue on ollut täysin ”tehoton” oppositio edustajakokouksessa ja sen ulkopuolella.

”Neljän ja puolen vuoden ajan he olivat täysin näkymättömiä oppositiona, eivätkä he ole kyenneet olemaan vastuullinen oppositiopuolue. Nyt he yrittävät poistaa yatroja…mutta yatroille ei ole vetoa. Joten BJP:ltä puuttuu ehdottomasti tarkoitus ja sitoutuminen, hän sanoi.

”Kongressi torjuu trendin”: Sachin Pilot

Hän ilmaisi myös luottamuksensa siihen, että osavaltio, joka ei ole äänestänyt istuvaa hallitusta takaisin valtaan kolmeen vuosikymmeneen, kongressipuolue ”takaisi trendin” tällä kertaa ja lisäsi, että puolue näyttää hyvältä jopa voittaa Madhya Pradeshin ja Chhattisgarhin. menee vaaleihin yhdessä Rajasthanin kanssa marraskuussa.

”Tunnelma on muuttunut. Voitimme Himachal Pradeshin, voitimme Karnatakan. Madhya Pradesh ja Chhattisgarh näyttävät meille erittäin hyviltä. Toivomme siis saavamme myötätuulen vauhdista ja hillitsevämme trendin. Uskon, että olemme menossa kohti selkeää enemmistöä kongressille”, hän sanoi.

Vuodesta 1993 lähtien BJP ja kongressi ovat vuorotellen johtaneet osavaltiota. Näiden 30 vuoden aikana Ashok Gehlot (Kongressi) on ollut pääministerinä kolmesti, Vasundhara Raje (BJP) kahdesti ja Bhairon Singh Shekhawat (BJP) kerran.

Vuonna 1977, ilman Janata-puolueen voittoa, Rajasthanin politiikkaa hallitsi kongressi vuoteen 1990 asti. BJP oli voittanut vuoden 1990 vaalit Bhairon Singh Shekhawatin johdolla, mutta termi lyhentyi vuoden 1992 Babri Masjidin purkamisen ja sitä seuranneen yhteisöllisen väkivallan vuoksi. Vuonna 1993 BJP muodosti hallituksen uudelleen Shekhawatin alaisuudessa, mikä oli ainoa tapaus, jolloin puolue toisti vaalituloksensa.

Vuonna 1998 kongressi voitti 153 paikkaa Ashok Gehlotin johdolla. Seuraavissa vuoden 2003 vaaleissa BJP sai 120 paikkaa ja kongressi 56 paikkaa.

Vuonna 2008 kongressi nousi valtaan 96 paikalla ja BJP 78:lla. Gehlot palasi CM:ksi Independentsin avulla. Vuonna 2013 BJP nousi valtaan Vasundhara Rajen johdolla.

Vuoden 2018 Rajasthanin parlamenttivaaleissa kongressi sai 99 paikkaa, kun taas BJP voitti 73 paikkaa 200-jäsenisessä talossa. Ashok Gehlot palasi CM:ksi BSP MLA:n ja riippumattomien ehdokkaiden tuella.

Samankaltaiset artikkelit