Julkisen sektorin pankkityöntekijät saavat 17 prosentin palkankorotuksen – Banking & Finance News

MONEY, wages

Julkisen sektorin pankkien työntekijöiden on määrä nostaa palkkojaan 17 prosenttia sen jälkeen, kun Indian Banks’ Association (IBA) ja pankkiliitot allekirjoittivat yhteisymmärryspöytäkirjan (MoU) 12. kahdenvälisestä ratkaisusta myöhään torstaina. Pankkien vuotuinen kokonaispalkka on 12 449 miljardia kaikille pankeille, mukaan lukien Intian valtionpankki.

Palkkamuutos astuu voimaan 1.11.2022 alkaen viiden vuoden ajan ja palkan ja palkkioiden vuosikorotus on 17 % vuoden 22 palkkalaskelman kuluista.

FE oli 27. marraskuuta raportoinut, että julkisen sektorin pankkien työntekijät saattavat nähdä 15-20 prosentin palkankorotuksen, kun 12. kahdenväliset neuvottelut IBA:n ja ammattiliittojen välillä ovat tulleet viimeiseen vaiheeseen.

”Uudet palkkataulukot rakennetaan, kun peruspalkkaan 31.10.2022 on yhdistetty 8088 pistettä (heinä-, elo- ja syyskuun 2021 vuosineljänneksen keskimääräinen indeksipiste) vastaava Dearness Allowance ja siihen lisätään 3 %, mikä on 1 795 miljoonaa rupiaa, IBA:n ja ammattiliittojen välillä allekirjoitettu yhteisymmärryspöytäkirja sanoi.

Lisäksi IBA sanoi, että se on jo suositellut keskukselle viiden päivän työviikkoa kaikille työntekijöille ja ehdotusta seurataan. Edunvalvontaryhmä lisäsi, että ammattiliitot ovat kehottaneet ottamaan käyttöön viisipäiväisen työviikon ennen lopullisen kahdenvälisen sopimuksen allekirjoittamista seuraavan 180 päivän aikana.

Heinäkuussa 2020 noin 850 000 pankkityöntekijää sai 15 prosentin korotuksen palkkapaketteihinsa, kun IBA ja United Forum of Bank Unions allekirjoittivat aiesopimuksen kolme vuotta kestäneen kiistanalaisen palkkojen tarkistamista koskevan kysymyksen ratkaisemiseksi.

Samankaltaiset artikkelit