”Avoin sydän kongressille, mutta menee tarvittaessa yksin Länsi-Bengaliin”: TMC

mamata banerjee, west bengal

Päivä sen jälkeen, kun Länsi-Bengalin kongressin presidentti Adhir Ranjan Chowdhury ”ei kerjää” Trinamool Congressista (TMC) nosti kiistan, TMC sanoi, että sillä on ”avoin sydän” kongressille koskien paikkojen jakamista Länsi-Bengalissa tulevassa Lok Sabhassa. vaaleissa, mutta se oli myös valmis ”menemään yksin”, jos sitä vaadittiin.

TMC:n johtaja Lok Sabha Sudip Bandopadhyayssa kertoi uutistoimisto PTI:lle: ”Johtajamme Mamata Banerjee on jo sanonut, että meillä on avoin sydän kongressia kohtaan. Nyt on heidän tehtävänsä, mitä he tekevät. Sonia Gandhi ja Mamata Banerjee päättävät, järjestetäänkö Länsi-Bengalissa. Se, mitä paikalliset kongressin johtajat ajattelevat, on merkityksetöntä.”

Toinen nimettömänä pysyttelevä TMC:n johtaja sanoi, että puolue on valmis liittoutumaan Länsi-Bengalissa, mutta oli myös valmis menemään tarvittaessa yksin.

Vuoden 2019 Lok Sabhan vaaleissa TMC oli voittanut 22 paikkaa, kongressi kaksi ja BJP 18 paikkaa.

Chowdhury, myös kongressin johtaja Lok Sabhassa, voitti Baharampur-paikan Murshidabadin alueella, ja Abu Hasem Khan Choudhury, entinen unionin ministeri, varmisti kolmannen peräkkäisen voiton Maldaha Dakshinin paikalta naapurialueella Maldan alueella.

TMC ja kongressi muodostivat liiton vuoden 2001 eduskuntavaaleissa, 2009 Lok Sabhan vaaleissa ja 2011 eduskuntavaaleissa, joissa he syrjäyttivät CPI(M)-johtaman vasemmiston hallituksen 34 vuoden jälkeen.

Samankaltaiset artikkelit