Vuosi, joka oli: PSU-indeksi nousi 53%, korkein 10 vuoteen

PSU, public sector unit, BSE CPSE, Sensex, Nifty-50, top news, latest news, business news,

Tämä on ollut julkisen sektorin yksikköindeksien (PSU) paras vuosi kymmeneen vuoteen. PSU-indeksi, joka käsittää 56 pörssiyhtiötä, nousi yli 53 % vuonna 23 CY23. Toinen julkisen sektorin indeksi, 57 osakkeen BSE CPSE -indeksi, on menestynyt vielä paremmin, noussut 71,7 %.

Tämä on yli kaksinkertainen verrattuna vertailuarvoihin Sensex ja Nifty-50, jotka ovat nousseet 17,3 % ja 18,4 %.

Itse asiassa PSU-osakkeiden ralli on ollut niin merkittävä, että 84 listatusta osakkeesta lähes neljäsosa eli 24 antoi yli 100 % tuoton ja 25 50 % ja 100 % välillä. Ja vain 4 osaketta – Powergrid Infra, Bharat Immunologicals, SBI Cards ja Indraprastha Gas – ovat tappiollisia (26. joulukuuta asti).

Kaikkien PSU-osakkeiden yhdistetty markkina-arvo nousi 16,1 biljoonaa rupiaa eli 49 % 48,7 biljoonaan rupiaan vuonna 2023. PSU-osakkeiden omaisuuksissa on tapahtunut miellyttävä käänne viimeisen kolmen vuoden aikana, ja indeksin tuotto on 23 %. ja 53 %. Sitä ennen vuosina 2018–2020 indeksi oli punaisella vyöhykkeellä kolmena peräkkäisenä vuotena.

Asiantuntijoiden mukaan tämä johtuu hallituksen lisääntyneestä keskittymisestä avainalueille, kuten puolustukseen, infrastruktuuriin ja rautateihin. Sudip Bandyopadhyay, ryhmän puheenjohtaja, Inditrade Capital, sanoi: ”Keskustan merkittävä keskittyminen ja ennakoiva toiminta useilla aloilla, kuten puolustus, infrastruktuuri, rautatiet, rakentaminen ja muut, ovat uudistaneet virtalähteitä. Tällaista hallittua toimintaa useilla rintamilla ei ole koskaan aikaisemmin nähty, ja luonnollisesti virtalähteet hyötyvät.”

Jitendra Gohil, Kotak Alternate Asset Managersin sijoitusstrategi, sanoi: ”Intian talous on osoittanut huomattavaa joustavuutta Covidin jälkeen, ja talouskasvu on yllättänyt monia. Tämä näkyy selvästi PSU-laitteiden jyrkässä uudelleenarvioinnissa, koska niiden suorituskyky on suurelta osin riippuvainen poliittisesta vakaudesta, politiikoista ja hallinnosta.

Rahastonhoitaja, joka ei halunnut nimeään julkisuuteen, selitti, että markkinat ovat viime vuosina alkaneet tunnistaa hallituksen toimia eri sektoreilla.

Hän huomautti, että virtalähteiden suurin ongelma on aina ollut pelko siitä, että asiat yrityksissä voivat muuttua omistajien – valtion – omituisuuksista. Sekä institutionaalisten että kotimaisten sijoittajien keskuudessa oli siis paljon epäluuloa jatkaa näiden yritysten kanssa.

Lisäksi vaikka monia hyviä asioita tapahtui eri rintamilla, sijoittajayhteisö ei ollut tietoinen niistä. ”Oli kaksinkertainen ongelma ”omistus” ja ”tuotteen pakkaamisen puute”. Nyt tilanne näyttää paranevan. Joten, kuten kaikilla muillakin toimialoilla, hyvät osakkeet alkavat huomata”, hän sanoi.

Jatkossa Gohil lisäsi, että suuri osa virtalähteistä tarjoaa silti enemmän arvostusta, koska ne ovat suhteellisen aliarvostettuja ja aliomistettuja jopa tämän mahtavan rallin jälkeen.

Samankaltaiset artikkelit