Ranska on ”korkeassa” hälytystilassa lintuinfluenssatapausten jyrkän kasvun vuoksi bkg – News Healthcare

Bird flu, avian influenza, bird flu france, france, paris, poultry, chickens, flu, Bird flu outbreak, healthcare , healthnews

Ranska on nostanut lintuinfluenssan riskitason ”kohtalaisesta” ”korkeaksi” tiistaina uusien tautitapausten havaitsemisen jälkeen. Tämä kehitys on velvoittanut siipikarjatilat pitämään linnut sisätiloissa tämän erittäin tarttuvan viruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Maatalousministeriön päätös julkistettiin virallisesti EUVL:ssä tiistaina.

Viime vuosina lintuinfluenssa, jota yleisesti kutsutaan lintuinfluenssaksi, on johtanut satojen miljoonien lintujen teurastukseen maailmanlaajuisesti.

Tyypillisesti syksyllä ja talvella vallitseva lintuinfluenssa on ollut viime viikkojen aikana nousussa useissa Euroopan maissa, erityisesti Saksassa, Alankomaissa ja Belgiassa.

Viime viikolla Ranska ilmoitti havaitseensa ensimmäisen lintuinfluenssaepidemiansa maatilalla tällä kaudella, joka havaittiin Bretagnen luoteisosassa.

Ranskalaisen siipikarjateollisuuskonsernin Anvolin johtaja Yann Nedelec mainitsi, että viime viikolla Sommen departementissa Pohjois-Ranskassa havaittiin toinen kalkkunan epidemia.

Nedelec huomautti: ”Olemme lähestymässä kaikkein epävarminta vaihetta, joka ulottuu marraskuusta helmi-maaliskuuhun ja jolle on ominaista lämpötilan lasku ja lisääntyneet muuttoliikkeet.”

”Korkean” riskitason luokittelu edellyttää kaiken siipikarjan eristämistä tiloilla ja lisäturvatoimenpiteiden toteuttamista taudin leviämisen estämiseksi.

Vaikka lintuinfluenssa itsessään on vaaraton elintarviketurvallisuuden kannalta, sen leviäminen on edelleen merkittävä huolenaihe hallituksille ja siipikarjateollisuudelle mahdollisen tuhon vuoksi, jota se voi aiheuttaa parville. Lisäksi on olemassa uhkaava kaupan rajoitusten uhka ja ihmisten tartunnan riski, mikä vaatii lisääntynyttä valppautta ja reagointitoimia.

Pyrkiessään torjumaan tautia Ranska käynnisti rokotuskampanjan lokakuun alussa. Aluksi tämä kampanja oli rajoitettu ankoihin, koska ne pystyvät levittämään viruksen helposti ilman oireita.

Tämän kauden tämänhetkinen lintuinfluenssaepidemia on saattanut alan valppaaseen ja tarkkailemaan tarkasti, osoittaako Ranskan lintujen rokotusstrategia tehokkuutta viruksen leviämisen hillitsemisessä.

Ranskalaisen ankka- ja hanhenmaksateollisuuskonsernin CIFOGin johtajan Marie-Pierre Pén mukaan Ranskan tavoitteena on rokottaa yli 60 miljoonaa ankkaa. Kuitenkin viime kuun loppuun mennessä vain 70 % oli saanut ensimmäisen rokotuksensa ja vain 40 % oli rokotettu kokonaan.

Samankaltaiset artikkelit