Yhdysvaltain Bitcoin ETF:n liikkeeseenlaskijaneuvottelut SEC:n kanssa ovat edenneet tärkeimpiin yksityiskohtiin – lähteet – Digital Transformation News

Proponents argue that an ETF can offers investors the best way to invest in Bitcoin

Keskustelut Yhdysvaltain arvopaperisäätelyviranomaisen ja omaisuudenhoitajien välillä, jotka haluavat listata bitcoin-pörssissä noteeratut rahastot (ETF), ovat edenneet tärkeimpiin teknisiin yksityiskohtiin, mikä on merkkinä virastosta, että virasto voi pian hyväksyä tuotteet, alan johtajat sanoivat. Kolmetoista yrityksellä, mukaan lukien Grayscale Investments, BlackRock, Invesco ja ARK Investments, on vireillä Securities and Exchange Commissionin (SEC) hakemuksia bitcoinin hintaa seuraavien ETF:ien osalta.

Kannattajat väittävät, että säännelty tuote, kuten ETF, joka on sidottu kryptovaluutan spot-hintaan, tarjoaa sijoittajille parhaan tavan sijoittaa bitcoiniin. Virasto on kuitenkin pitkään hylännyt tällaiset tuotteet väittäen, että ne eivät täytä sijoittajansuojaa. Mutta sen jälkeen, kun tuomioistuin elokuussa päätti, että SEC oli väärässä hylätessään Grayscalen hakemuksen muuttaa sen bitcoin-rahasto ETF:ksi, SEC on ollut yhteydessä liikkeeseenlaskijoiden kanssa merkittävistä yksityiskohdista, joista joistakin keskustellaan yleensä ETF-hakemusprosessin lopussa. puolen tusinan alan johtajan ja SEC:n julkisten muistioiden mukaan.

Niihin kuuluvat säilytysjärjestelyt; luomis- ja lunastusmekanismit; ja sijoittajien riskien paljastaminen, sanoivat ihmiset, jotka pyysivät olemaan tunnistamatta, koska keskustelut ovat yksityisiä. Spottibitcoin-ETF merkitsee alalle vedenjakajaa, mikä antaisi aiemmin varovaisille sijoittajille pääsyn maailman suurimpaan kryptovaluuttaan tiukasti säänneltyjen osakemarkkinoiden kautta. Kysynnän odotetaan olevan ensimmäisten päivien aikana jopa 3 miljardia dollaria. SEC on kuitenkin pitkään ollut huolissaan siitä, että bitcoin on altis manipulaatiolle. Aiemmin keskustelut keskittyivät tähän huolenaiheeseen ja olivat enimmäkseen opetuksellisia, ihmiset sanoivat.

SEC:llä on tammikuun 10. päivään asti aikaa tehdä lopullinen päätös ARK:n hakemuksesta, joka on ensimmäinen jonossa. Keskustelujen edistynyt luonne viittaa siihen, että SEC saattaa hyväksyä ARK:n hakemuksen ja todennäköisesti osan muista 12 hakemuksesta uudenvuoden aikana, ihmiset sanoivat. Edistyneet keskustelut auttavat selittämään äskettäisen bitcoinin nousun, jonka hinta nousi tässä kuussa 20 kuukauden korkeimmalle. ARK:n toimitusjohtaja Cathie Wood kertoi Yahoo Financelle viime kuussa, että SEC-keskustelujen luonne oli muuttunut ja useiden hakemusten hyväksymisen todennäköisyys oli noussut.

”Arvelen, että meillä on useita ETF:itä hyväksyttyjä kerralla, mikä antaa sijoittajille parhaan mahdollisuuden vertailla niitä”, sanoi Morningstarin ETF-analyytikko Bryan Armour. SEC:n julkistamat muistiot osoittavat, että BlackRockin, Grayscalen, Invescon ja ARK:n kanssa työskentelevän 21 Sharesin johtajat ovat tavanneet SEC:n henkilökuntaa syyskuusta lähtien sekä heidän asianajajiaan ja johtajia pörssistä, joissa he toivovat listaavansa ETF:n. Muut johtajat kertoivat myös Reutersille, että he tapasivat SEC:n henkilökuntaa tuona aikana. BlackRockin kokousmuistio sisältää yksityiskohtaisen kuvauksen omaisuudenhoitajan uudistetusta lunastusmekanismista.

BlackRock ei vastannut kommenttipyyntöjä. Invesco kieltäytyi kommentoimasta. ”Harmaasävy jatkaa rakentavaa yhteistyötä SEC:n kanssa”, tiedottaja sanoi. Aiemmat tapaamiset ovat olleet enimmäkseen SEC:n kaupankäynti-, markkina- ja yritysrahoitusosastojen henkilökunnan kanssa, mutta jotkin viimeaikaiset tapaamiset ovat olleet puheenjohtaja Gary Genslerin toimiston henkilökunnan kanssa muistioiden ja lähteiden mukaan. Myös SEC-tietopyyntöjen tahti on kiihtynyt muutaman kuukauden välein noin viikoksi, ihmiset kertoivat.

Keskustelujen edetessä liikkeeseenlaskijoiden on täytynyt päivittää hakemuksensa vastaamaan uusia yksityiskohtia, yksi henkilö sanoi. Esimerkiksi tällä viikolla BlackRock muutti hakemustaan ​​tarjotakseen enemmän tietoa toimenpiteistä, joita se aikoo toteuttaa suojellakseen sijoittajia.

SEC ei tietenkään ole kertonut julkisesti – tai ilmoittanut Reutersin haastattelemille ihmisille – hyväksyykö se tuotteet. Jäljellä on myös epäselvyyksiä, pääasiassa luovatko liikkeeseenlaskijat käteisen vai ”luontoissuorituksena”, ihmiset sanoivat. SEC:n tiedottaja sanoi, että virasto ei kommentoi yksittäisiä hakemuksia. Gensler, kryptoseptiko, joka on syyttänyt alaa SEC-sääntöjen rikkomisesta, sanoi lokakuussa, että viraston komissaarit harkitsevat mahdollisesti ETF-ilmoituksia, mutta hän ei ilmoittanut milloin. SEC aloitti mielekkäät toimet liikkeeseenlaskijoiden kanssa pian sen jälkeen, kun liittovaltion muutoksenhakutuomioistuin päätti, että virasto ei pystynyt perustelemaan, miksi se hylkäsi Grayscalen ETF-hakemuksen. SEC ei valittanut, ja sen on nyt tarkistettava Grayscalen hakemus.

Jotkut lähteet uskovat, että harmaasävypäätöksen sanamuoto rajoittaa perusteita, joiden perusteella SEC voisi jälleen hylätä hakemukset. Ja monet liikkeeseenlaskijat uskovat, että he ovat käsitelleet SEC:n markkinoiden manipulointia koskevat huolenaiheet listauspörssien ja Coinbasen, Yhdysvaltain suurimman kryptovaluuttapörssin, välisellä valvontajärjestelyllä. Jos SEC haluaa ostaa lisää aikaa, se voisi pyytää ARK:a peruuttamaan hakemuksensa ja täyttämään uudelleen, mutta markkinaosapuolet sanoivat, että se voisi olla juridisesti riskialtista harmaasävypäätöksen valossa. ”En usko, että paljon estä sitä etenemästä”, sanoi Roxanna Islam, tietoyhtiö VettaFi:n sektori- ja teollisuustutkimuksen johtaja.

Samankaltaiset artikkelit