Singaporen vihje johti Three Arrows’ Zhun pidätykseen

Liquidators have accused Zhu and Davies of failing to cooperate

Three Arrows Capitalin perustaja Su Zhu päätyi vankilaan Singaporessa sen jälkeen, kun selvitysmiehet päättivät painostaa kuukausia kestäneen sparrauksen epäonnistuneen kryptohedge-rahaston varojen löytämiseksi.

Päiviä sen jälkeen, kun Singaporen tuomioistuimen määräys saatiin neljän kuukauden vankeusrangaistukseen rahaston lakkauttamiseen liittyvän yhteistyön laiminlyönnistä, selvittäjät ilmoittivat poliisille 29. syyskuuta, että Zhu oli matkalla Changin lentokentälle, asian tuntevat ihmiset sanoivat. pyytää olemaan tunnistamatta keskustelemaan yksityisistä tiedoista.

Selvitysmiehet olivat seuranneet Zhua Singaporessa, jossa hänen tiedetään isännöivän kryptojohtajien kokoontumisia luksuskartanossaan Yarwoodin naapurustossa, yksi ihmisistä sanoi. Sitten he jäljittelivät kartanolta lentokentälle matkaavan auton, henkilö kertoi.

Poliisi sai ilmoituksen, että Zhu saattoi olla autossa, ja pidätti hänet, kun hän ilmestyi terminaaliin, ihmiset kertoivat. Singaporen viranomaiset vahvistivat 5. lokakuuta nimettömän 36-vuotiaan miehen pidätyksen 29. syyskuuta klo 14.50 lentokentällä, kun häneltä kysyttiin, oliko Zhu pidätetty.

Ohje, joka tuo Zhun vankilaan, on sitova määräys. Selvitysmies Teneo sanoi 29. syyskuuta, että se oli saanut tällaiset tilaukset Zhulle ja Three Arrowsin toiselle perustajalle Kyle Daviesille. Määräykset ovat siviiliasioita, eikä kumpikaan ole ollut rikossyytteiden kohteena Singaporessa. Tämän seurauksena poliisi ei etsinyt Zhua aktiivisesti ja toimi vain selvitysmiesten vihjeen jälkeen.

Three Arrows romahti vuonna 2022, kun vipuvaikutteiset vedot räjähtivät, mikä nosti 2 biljoonan dollarin digitaalisen omaisuuden reitin, mikä aiheutti monia muita romahduksia alalla. Selvitysmiehet ovat syyttäneet Zhua ja Daviesia epäonnistuneesta yhteistyöstä tutkinnan kanssa ja yrittävät saada takaisin 1,3 miljardia dollaria kahdelta.

Zhu ja Davies ovat yksi krypton pandemian aikakauden härkäjuoksun aikaisista rakkaista, joiden maine kärsi myöhemmin, kun nousukausi vaihtui, paljastaen riskialttiit käytännöt. Päällikkö kaatuneiden mogulien joukossa on Sam Bankman-Fried, joka on oikeudenkäynnissä Yhdysvalloissa väitetysti valvoneen usean miljardin dollarin huijausta nyt lakkautetussa FTX-pörssissä. Bankman-Fried on kiistänyt häntä vastaan ​​esitetyt syytteet.

Zhu ja hänen laillinen edustajansa eivät vastanneet kommenttipyyntöihin. Teneo kieltäytyi kommentoimasta. Singaporen poliisi sanoi, ettei sillä ole muuta sanottavaa kuin 5. lokakuuta antamansa lausunnon.

Sitouttava määräys asettaa henkilön lentokieltoluetteloon, joten Zhu olisi todennäköisesti jäänyt maahanmuuton pidättämään, jos hän olisi saavuttanut tarkastuspisteen, ihmiset sanoivat.

Selvittäjät ovat yhteydessä viranomaisiin ympäri maailmaa pyrkiessään paikantamaan Daviesin ja tiedottavat kryptoyhteisössä, että he ovat päättäneet löytää hänet, yksi ihmisistä sanoi.

Davies ei vastannut kommenttipyyntöön.

Selvittäjät pyytävät viranomaisilta lupaa vierailla Zhussa Changin vankilassa saadakseen tarvitsemansa tiedot Three Arrowsin omaisuudesta ja voivat ryhtyä lisätoimiin pakottaakseen noudattamaan, jos hän kieltäytyy tapaamasta.

Tyypillisiä oloja Changin vankilassa on neljä vankia, jotka nukkuvat sellissä olkimatoilla lattialla eikä sängyillä. Sitä vastoin Zhun kartano Yarwoodissa on kaksikerroksinen kuuden makuuhuoneen koti, jonka hän ja hänen vaimonsa ostivat vuonna 2021 48,8 miljoonalla Singaporen dollarilla (36 miljoonalla dollarilla), julkiset asiakirjat osoittavat.

Zhu on aiemmin sanonut, että hänen ja Daviesin vilpittömät ponnistelut tehdä yhteistyötä selvitysmiesten kanssa ”kohdattiin syöttinä”. Selvittäjien New Yorkin konkurssituomioistuimelle lähettämässä sähköpostikirjeenvaihdossa Daviesin ja Zhun asianajajat ovat sanoneet, että selvitysmiesten saamat oikeuden määräykset ovat ”perusteettomia”.

Singaporen keskuspankki määräsi syyskuun puolivälissä molemmille miehille yhdeksän vuoden kieltomääräykset Three Arrows -yhtiön rikkomuksista, syyttämällä rahastoa riskienhallinnan epäonnistumisista ja väärien tietojen antamisesta.

Dubain viranomaiset nuhtelivat huhtikuussa Zhua ja Daviesia muiden ohella OPNX-salauspörssin toiminnasta ja edistämisestä ilman vaadittua paikallista lisenssiä. Zhu on aiemmin sanonut, että hän ja Davies ovat antaneet alkuperäisiä ideoita OPNX:lle, mutta eivät ole mukana päivittäisessä hallinnassa.

Three Arrowsia pidettiin yhtenä suurimmista ja menestyneimmistä krypto-hedge-rahastoista ennen kuin se romahti. Se siirsi rekisteröinnin Brittiläisille Neitsytsaarille sen jälkeen, kun se oli aiemmin toiminut pois Singaporesta. Brittiläinen Neitsytsaarten tuomioistuin määräsi Teneon viime vuoden kesäkuussa likvidoimaan rahaston varat.

Vaiheet kryptostandardien vahvistamiseksi ”kannustavat korostamaan enemmän hallintoa ja riskienhallintaa, mikä johtaa vankempaan ja luotettavampaan ekosysteemiin pitkällä aikavälillä”, sanoi Angela Ang, lohkoketjutiedusteluyrityksen TRM Labsin vanhempi politiikan neuvonantaja.

Samankaltaiset artikkelit