Axis Bank pyrkii rakentamaan täysin digitaalista pankkia mobiilisovelluksen kautta – Banking & Finance News

Axis Bank, mobile app, Reserve Bank of India, top news, latest news, business news,

Yksityisen sektorin lainanantaja Axis Bank on keskittynyt luomaan täysin digitaalisen pankin, jossa ei tarvita ihmisapua mobiilisovelluksensa (app) ”Axis Open” kautta, pankin johto kertoi analyytikoille puhelinkonferenssissa torstaina.

Digipankin rakentamiseen keskittymisen perusteena ovat korkeammat tuotot ja paremmat palkkiotuotot. CLSA:n raportin mukaan mobiilisovelluksen kautta luodut lainat keräävät jopa 150 peruspistettä (bps) korkeamman tuoton kuin perinteiset fyysisen haaran kautta myönnetyt lainat. Myös ydinpankkitoiminnan ulkopuoliset ristiinmyyntituotteet tuottavat noin 50 bps korkeammat palkkiot fyysiseen segmenttiin verrattuna asiakkaiden alhaisemman neuvotteluvoiman, alentuneiden kustannusten ja personoidun tarjonnan ansiosta.

Axis Openilla on tällä hetkellä yli 13 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää, ja se on myöntänyt lainoja ja talletuksia yli 10 000 rupian arvosta tähän mennessä. Johdon mukaan pankki yrittää rakentaa korkealaatuisia sitouttamisominaisuuksia ja antaa asiakkaille hyperpersonoituja tarjouksia sovelluksessa parantaakseen asiakkaiden omaksumista entisestään.

”Tällä hetkellä 23 % kaikista henkilökohtaisista lainoista hankitaan digitaalisesti ja 17-18 % muista lainoista tulee tämän kanavan kautta. Luoton laatu on fyysisen segmentin tasolla tarjouksen lanseerauksesta kaksi tai kolme vuotta sitten”, CLSA sanoi ja lisäsi, että painopiste on myös kumppanuuksien rakentamisessa tulevien kasvumahdollisuuksien hyödyntämiseksi.

Lainanantaja käyttää erikseen pilvipalvelua ja luovaa tekoälyä tarjotakseen eriytettyä palvelua kumppaneille laajassa mittakaavassa ja keskittyy talon sisäisten tuotteiden rakentamiseen kilpailuedun saavuttamiseksi. Lainanantajalla on yli 3 000 tietopistettä yli 40 miljoonasta asiakkaasta, jotta he voivat luoda näkemyksiä, antaa henkilökohtaisia ​​tarjouksia ja parantaa asiakkaiden sitoutumista, ja se käyttää myös vaihtoehtoisia tietoja parantaakseen vakuutusprosessia.

Ulkomainen välitys Jefferies lisäsi, että johto on toistanut keskittymisensä vähittäistalletuksiin. Maaliskuun 2022 ja tämän vuoden syyskuun välisenä aikana pankin lainakelpoiset talletukset ovat kasvaneet 34 %, kun taas ei-lainattavat tukkutalletukset laskivat 17 %. Myös pankin määräaikaistalletusten korkopreemio suuriin pankkeihin verrattuna on laskenut, Jefferies sanoi.

”Vaikka talletusten hitaampi kasvu on järjestelmälle haaste, Axis pyrkii kasvattamaan talletuksia nopeammin sivukonttorin laajentamisella, varainhoitoasiakkaiden ylösajolla ja yrityspalkkailmastolla sekä räätälöityillä tuotteilla erityyppisille tallettajille. Mielenkiintoista on, että joka kolmas rikkain perhe tekee pankin Axis Bankin kanssa Burgundy-alustalla”, välitys sanoi.

Se lisäsi, että talletusfranchisisin parantaminen ja terveen talletusten kasvun näkyvyys ovat avainasemassa lainan kasvussa. Syyskuun lopussa Axis Bankin kokonaislainakanta oli 8,97 biljoonaa rupiaa, mikä on 23 % enemmän kuin vuotta aiemmin (yoY) ja 5 % vuosineljänneksestä (QoQ). Samaan aikaan kokonaistalletusten määrä kasvoi 18 % vuotta aiemmasta ja 1 % QoQ 9,55 biljoonaan rupiaan syyskuun 30. päivänä.

Lisäksi vaikka pankin johto ei antanut ohjeita Intian keskuspankin (RBI) kiertokirjeen vaikutuksesta vakuudettomien kulutusluottolainojen korkeampiin riskipainoihin, se luottaa 18 prosentin ROE:n (oman pääoman tuotto) säilymiseen ja toisti, että sen ei tarvitse hankkia uutta pääomaa edes RBI:n uusien normien jälkeen. Pankin vakavaraisuussuhde oli heinä-syyskuussa 17,84 %, josta ensisijaisten omien varojen (CET-1) osuus oli 14,56 %.

Motilal Oswalin mukaan Axis Bank keskittyy myös paljon enemmän kasvattamaan maaseutu- ja puolikaupunkiliiketoimintaansa ”Bharat-pankkikonttoreiden” kautta. Tällä hetkellä lainanantajalla on 2 372 tällaista konttoria 700 piirissä.

”Pankki todistaa vahvaa 36 prosentin kasvua rahalaitoksissa, 32 prosenttia kullassa ja 57 prosenttia Bharat-yrityksessä, kun taas maksut kasvoivat voimakkaasti, 27 prosenttia vähittäiskaupassa. Yli 90 % salkusta on PSL-lainaa (priority sektorilaining), minkä pitäisi auttaa pankkia saavuttamaan PSL-yhteensopivuus ja vähentämään pankin RIDF-taakkaa”, välitys sanoi. Axis Bankin johto sanoi, että pankki tavoittelee seuraavien kolmen tai neljän vuoden aikana huomattavaa kasvua PSL-lainoissa, samalla kun se pyrkii saavuttamaan kaksinkertaisen kasvun verrattuna alan keskiarvoon tällä segmentillä.

Lopuksi CLSA totesi, että Axis Bankin integrointi Citi Bank Intian kulutusluottosalkkuun on edennyt hyvin, ja työntekijöiden poistuminen on ollut alhaisempaa verrattuna siihen, mitä se oli aiemmin samassa kohortissa. Pankin varainhoidon franchising-sopimuksesta on nyt tullut maan kolmanneksi suurin, ja sen hallinnoimien varojen kokonaismäärä (AUM) oli syyskuun lopussa 4,5 biljoonaa rupiaa.

Lainanantaja kasvattaa lompakon osuutta tuomalla markkinoille uusia tuotteita, jotka täyttävät asiakkaiden erilaiset tarpeet, ja sen korttifranchise kasvaa tasaisesti yli miljoonalla uudella liikkeeseenlaskulla useiden vuosien aikana.

Samankaltaiset artikkelit