HSBC saa miljardin dollarin osuman Argentiinan myynnistä Aasian käänteen jatkuessa – Banking & Finance News

HSBC

HSBC myy liiketoimintaansa Argentiinassa ja kirjaa kaupasta miljardin dollarin tappion, pankki sanoi tiistaina, kun se jatkaa entisen maailmanlaajuisen imperiuminsa kutistamista keskittyäkseen Aasiaan. HSBC myy pankki-, varainhoito- ja vakuutustoiminnan kattavan liiketoiminnan Argentiinan viidenneksi suurimmalle pankille Grupo Financiero Galicialle 550 miljoonalla dollarilla, brittipankki kertoi.

HSBC:n toimitusjohtaja Noel Quinn on pyrkinyt yksinkertaistamaan laajaa lainanantajaa parantaakseen suorituskykyä poistumalla useilta markkinoilta, joilla se on menestynyt heikommin, mukaan lukien Ranska ja Kanada. Kauppa sopii myös pankin Aasian-pivot-strategiaan, koska se siirtää pääomaa erityisesti Intiaan ja Kiinaan.

HSBC:n osakkeet olivat ennallaan Lontoon alussa, kun sen Hongkongissa noteeratut osakkeet nousivat 1,1 %.

”Argentiina on ollut ongelmallinen markkina HSBC:lle viime vuosina alueen hyperinflaation ja jyrkän valuutan devalvoitumisen vuoksi, mikä on johtanut liiketoiminnan merkittäviin tulosvaihteluihin”, sanoi Gary Greenwood, Shore Capitalin analyytikko.

”Argentiinasta luopuminen on myös lisäaskel johdon strategiassa yksinkertaistaa konsernia ja keskittää resurssit liiketoiminta-alueille, joilla voidaan luoda suurempaa omistaja-arvoa”, hän sanoi.

Sen lisäksi, että HSBC kirjasi tappion ensimmäiselle vuosineljännekselle, HSBC sanoi, että se kirjaa 4,9 miljardin dollarin historialliset valuuttamuunnostappiot, kun myynti sulkeutuu. Pankin mukaan tappiot kasvoivat viime vuonna 1,8 miljardilla dollarilla Argentiinan peson devalvoinnin seurauksena.

HSBC sanoi, että nämä tappiot oli jo kirjattu sen pääomatasoihin, eikä niillä ole vaikutusta sen ydinpääomaan tai varojen arvoon. ”Tämä kauppa on toinen tärkeä askel strategiamme toteuttamisessa ja antaa meille mahdollisuuden keskittää resurssimme arvokkaampiin mahdollisuuksiin kansainvälisessä verkostossamme”, Quinn sanoi lausunnossaan.

”HSBC Argentina on suurelta osin kotimaahan keskittynyt yritys, jolla on rajalliset yhteydet muuhun kansainväliseen verkkoomme”, hän sanoi. Argentiinan liiketoiminta aiheuttaa HSBC:n mukaan kokoansa nähden huomattavaa tulosvaihtelua konsernille, kun sen tulokset muunnetaan Yhdysvaltain dollareiksi.

HSBC on ollut osakkeenomistajien valvonnassa viime vuosina sen maantieteellisen levinneisyyden ja yleisen strategian vuoksi.

Pankki kukisti viime vuonna Hongkongissa sijaitsevien osakkeenomistajien ja suuren kiinalaisen sijoittajan Ping Anin tukeman päätöksen Aasian yksikön potentiaalisesta irrottamisesta yrittääkseen täysin ymmärtää tuottoisimman liiketoimintansa arvon.

Pankki sanoi olevansa sitoutunut Yhdysvaltoihin, jossa se poistui vähittäispankkitoiminnasta vuonna 2021, ja Meksikoon, joka on pankille kysymysmerkki siitä lähtien, kun se maksoi 2 miljardia dollaria Yhdysvaltain sääntelyviranomaisille vuonna 2012 löyhästä rahanpesun valvonnasta.

Samankaltaiset artikkelit